HerNews.gr
Ψυχολογία

Ψυχολογία: Έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που στολίζουν από νωρίς είναι πιο ευτυχισμένοι

Οι άνθρωποι που βάζουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τους νωρίτερα είναι πιο ευτυχισμένοι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, η διαδικασία προκαλεί έντονα συναισθήματα παιδικής ηλικίας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος χαράς και, για πολλούς, βαθιάς πνευματικότητας. Οι διακοπές έρχονται με τις δικές τους μοναδικές γιορτές, διακοσμήσεις και παραδόσεις , και ο τρόπος με τον οποίο αυτές οι διακοσμήσεις επηρεάζουν τα συναισθήματά σας μπορεί να είναι πιο βαθύς από ό,τι έχετε φανταστεί.

Σύμφωνα με μια μελέτη τα αποτελέσματα υποστηρίζουν  ότι οι κάτοικοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εξωτερικό του σπιτιού τους για να επικοινωνήσουν προσκόλληση και πιθανώς για να ενσωματωθούν στις κοινωνικές δραστηριότητες μιας γειτονιάς.

Η μελέτη σημειώνει ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού του φαινομένου μπορεί στην πραγματικότητα να αποδοθεί στη νοσταλγία.
Τα Χριστούγεννα είναι μια συναρπαστική, κοινόχρηστη γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος ενός έτους και την αρχή ενός νέου, και πολλοί άνθρωποι έχουν όμορφες αναμνήσεις από τα Χριστούγεννα με την οικογένεια και τους φίλους τους από την παιδική τους ηλικία.

Ωστόσο, η νοσταλγία είναι κάτι περισσότερο από μια ευχάριστη εμπειρία. Ενισχύει επίσης την ντοπαμίνη, επηρεάζοντας τον εγκέφαλό σας. Επίσης δημιουργεί αυτή τη νευρολογική αλλαγή που μπορεί να παράγει ευτυχία.

Η προετοιμασία από νωρίς για τα Χριστούγεννα σχετίζεται με την περίπλοκη ψυχολογία της νοσταλγίας, η παρόρμηση για αναζήτηση νοσταλγικών εμπειριών μπορεί να πηγάζει από τον πόνο, αλλά ότι οι αναμνήσεις που φέρνει είναι σχεδόν πάντα θετικές.

Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί συμπτωματικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα ήθελε να στολίσει με εμμονή νωρίς, πιο συχνά για νοσταλγικούς λόγους, είτε για να ξαναζήσει τη μαγεία είτε για να αντισταθμίσει την παραμέληση του παρελθόντος.

Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και στρες, στους ανθρώπους αρέσει να συνδέονται με πράγματα που τους κάνουν χαρούμενους και οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις προκαλούν αυτά τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο, αλλά οι διακοπές συνδέονται συνήθως με την αρχαία παράδοση του στολισμού των δέντρων με αμέτρητα στολίδια και όμορφα φώτα.

Ωστόσο, ένα παλιό παραδοσιακό έθιμο στα νησιά και τις παράκτιες περιοχές της Ελλάδας υπαγορεύει ότι οι άνθρωποι πρέπει να στολίζουν ένα καράβι και όχι δέντρο τα Χριστούγεννα.

Decornews: Πως να κάνετε το χριστουγεννιάτικό δέντρο σας να δείχνει πιο γεμάτο και πιο πλούσιο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Κριτική και αρνητικά σχόλια: 4 τρόποι διαχείρισης

Her News

Τελικά τι είναι άπειρο; Το σύμπαν ή η ανθρώπινη βλακεία;

Her News b

Ξημερώνει Κυριακή, μην μου λυπάσαι…

Her News b