HerNews.gr
DECORNEWS

8 συμβουλές διακόσμησης για να έχεις καλύτερη διάθεση στο σπίτι

Τα όσα ζούμε τον τελευταίο καιρό δε μας επιτρέπουν να είμαστε στην καλύτερη ψυχολογική διάθεση. Γι αυτό χρειάζεται λίγη περισσότερη προσπάθεια για να νιώθουμε ευχάριστα στην καθημερινότητα μας. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται, αφού φτιάχνοντας όμορφα τον πορσωπικό μας χώρο μπορούμε να αποκτήσουμε καλύτερη διάθεση.

Μερικές απλές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο σπίτι και την ψυχολογία μας. Αλιεύσαμε λοιπόν 6 συμβουλές διακόσμησης για καλύτερη διάθεση στο σπίτι!

1. Δώσε βάση στο σωστό φωτισμό

Σκέψου τη διάθεση σου όταν έχει καλό καιρό με ήλιο και όταν δεν έχει. Σίγουρα μια σκοτεινή, μουντή μέρα σε επηρεάζει αρνητικά. Για το λόγο αυτό πρέπει να δίνεις σημασία στο φωτισμό μέσα στο σπίτι. Μην περιορίζεσαι σε ένα φωτιστικό αν ο χώρος είναι πολύ μεγάλος. Μπορείς να ενισχύσεις το φωτισμό του χώρου με φωτιστικά, όπως απλίκες, πορτατίφ ή ένα φωτιστικό δαπέδου.

2. Βάλε χρώμα στο σπίτι σου

Το χρώμα είναι απαραίτητο για να δίνει ζωή και ένταση σε ένα χώρο. Φαντάσου ένα σπίτι που κινείται μόνο σε ουδέτερα χρώματα. Θα είναι τελείως ανιαρό και χωρίς έμπνευση! Πρόσθεσε λοιπόν χρώμα στα δωμάτια με διακοσμητικά, πίνακες ή ακόμα και βάφοντας τους τοίχους αν θέλεις μια μεγαλύτερη αλλαγή.

3. Διακόσμησε το χώρο σου με φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ιδανικά για να δώσουν ζωή και χρώμα σε ένα σπίτι. Όχι μόνο ανανεώνουν τον αέρα και απομακρύνουν τις τοξίνες, αλλά αυξάνουν την παραγωγικότητα, καθαρίζουν το μυαλό και μειώνουν το στρες. Με άλλα λόγια, είναι απαραίτητα στο χώρο σου αν νιώθεις ότι δεν είσαι στην καλύτερη ψυχολογική σου κατάσταση.

4. Διώξε απο το σπίτι την ακαταστασία

Το να έχεις καθαρό μυαλό χωρίς αμφιβολία συμβάλει στο να έχεις καλύτερη διάθεση. Και το να είναι ο χώρος σου σε τάξη είναι απαραίτητος για ένα καθαρό μυαλό. Απόφυγε λοιπόν την ακαταστασία ή το στοίβαγμα πολλών πραγμάτων στο χώρο σου. Ένα απλό tip για να το πετύχεις είναι να τοποθετήσεις σε όμορφους αποθηκευτικούς χώρους, όπως κουτιά, όλα αυτά τα μικροαντικείμενα που μπορεί να αφήνεις από εδώ κι από κει.

5. Προτίμησε αντικείμενα με καμπύλες

Όχι μόνο το χρώμα αλλά και το σχήμα έχει σημασία στη διάθεση σου. Πιο συγκεκριμένα, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σε αυστηρές γραμμές θεωρείται ότι δεν είναι τα καταλληλότερα για την ψυχολογία σου. Αντίθετα, οι πιο απαλές γραμμές και οι καμπύλες συμβάλλουν στο να αναπτερωθεί το ηθικό σου!

6. «Μεταμόρφωσε» τον χώρο σου με ταπετσαρίες

Δεν υπάρχει τίποτα που να κάνει μεγαλύτερη εντύπωση μέσα σε ένα δωμάτιο, από μια ταπετσαρία. Είναι η απόλυτη τάση στο decor του σπιτιού αλλά και του επαγγελματικού χώρου. Δεν υπάρχει τίποτα που να κάνει μεγαλύτερη εντύπωση μέσα σε ένα δωμάτιο, από μια ταπετσαρία. Είναι η απόλυτη τάση στο decor του σπιτιού αλλά και του επαγγελματικού χώρου. 

7. Βάλε στο σπίτι κεριά και αρωματικά

Η ωραία μυρωδιά επηρεάζει ασυναίσθητα τη διάθεση μας. Για το λόγο αυτό μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι με αρωματικά κεριά ή με αρωματικά sticks, να τοποθετήσεις αρωματικά φυτά, όπως ο βασιλικός και η λεβάντα, να σφουγγαρίσεις με ένα απορρυπαντικό με ωραίο άρωμα ή ακόμα και να βράσεις νερό με sticks κανέλας και βανίλιας.

8. Διακόσμησε το σπίτι σου με ξεχωριστούς καμβάδες

Απόλαυσε τις καθημερινές στιγμές στο σπίτι σε έναν χώρο που θα είναι διαμορφωμένος ακριβώς όπως τον θέλεις, διακοσμώντας τον με καμβά που θα αντικατοπτρίζει τις πλευρές του εαυτού σου και είναι η απόλυτη τάση στο decor. Η ζωή είναι βαρετή αν είναι μονότονη. Γι’ αυτό διάλεξε χρώματα και σχέδια που σπάνε την ρουτίνα και σε κάνουν να θέλεις να γυρίσεις στο σπίτι και να αλλάξεις τη διάθεσή σου.

Decor: Ανακάλυψε τα ωραιότερα διακοσμητικά χώρου στο κατάστημα της Vipart

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Άνοιξη: 4 βήματα για να φτιάξεις τη ντουλάπα σου

Her News b

Τα πιο συχνά λάθη στην ανακαίνιση μπάνιου που οι ιδιοκτήτες σπιτιού μετανιώνουν πάντα

HerNews ka

Συμβουλές ειδικών για το πώς να δώσετε στιλ σε ένα μικρό σαλόνι

Her News