HerNews.gr
Beauty

Beauty: Γιατί το κόκκινο μανικιούρ θα είναι για πάντα το πιο κομψό;

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη τάση του TikTok, το κόκκινο μανικιούρ είναι το καλύτερο όπλο ομορφιάς για να εντυπωσιάσεις. Έτσι λειτουργεί.

Υπάρχει πιο λαμπερό μανικιούρ από τα κόκκινα νύχια ; Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα κόκκινα νύχια είναι πιο εντυπωσιακά και εκκεντρικά.

Παρόλο που τελευταία λόγω των τάσεων σε περίεργα σχέδια και χρώματα, το κόκκινο για κάποιες είναι κλειδωμένο στο συρτάρι, θα είναι για πάντα η πιο κομψή και σέξι επιλογή που ταιριάζει σε κάθε εποχή.

Ωστόσο, τα κόκκινα νύχια ήταν η ομόφωνη επιλογή από τα… αρχαία χρόνια! Η πρώτη που υπέκυψε σε αυτό το κλασικό στυλ ομορφιάς δεν ήταν άλλη από τη Νεφερτίτη, σύζυγο του διάσημου Φαραώ Ακενατόν, η οποία έγινε υποστηρικτής μιας τάσης ομορφιάς που θα διαρκέσει πολλούς αιώνες αργότερα.

Γιατί λοιπόν το κόκκινο μανικιούρ είναι ξανά στη μόδα; Ο ένοχος: TikTok. Πριν από μερικές εβδομάδες, εμφανίστηκε στην πλατφόρμα το ακόλουθο hashtag: #RedNailsTheory. Η ιδέα? Για να πείσει τους beauty addicts ότι ένα κόκκινο μανικιούρ είναι η ιδανική επιλογή για να τραβήξεις όλα τα βλέμματα… Και να λαμβάνεις μόνο κομπλιμέντα!

Και αν οι 100 εκατομμύρια προβολές που δημιουργούνται από αυτό ακριβώς το hashtag είναι κάτι το αξιοσημείωτο, η «θεωρία των κόκκινων νυχιών» φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

@username227756 pt | 3 #darkred #rednailtheory #foryoupageee #4u #foryouup #romaticizeyourlife #downtowngirl #downtownaesthetic #foryoupageee #4u #rednails ♬ yes to heaven sped up – blissfulsounds

@vwnails_ the IMMEDIATE change in my aura when I wear red 🥵🫦 design ib @Sarah 💋 #rednails #rednailtheory #rednailpolish #bossgirl #perfectred ♬ original sound – musicontoptbh

Γιατί τα κόκκινα νύχια είναι πάντα τα πιο κομψά;

Το κόκκινο δεν είναι τυχαίο χρώμα. Με την αναζωογονητική του απόχρωση, ελκύει φυσικά το βλέμμα, όπως ήδη αναφέρθηκε.  Ακόμα καλύτερα, το κόκκινο προκαλεί πάθος, αγάπη και ενέργεια. 

Το κόκκινο βερνίκι στα νύχια ξεκίνησε στη δεκαετία του ’50 χάρη στις ηθοποιούς του Χόλιγουντ και θεωρήθηκε πολύ «τολμηρό» οπότε στη συνέχεια απαλλάχθηκε από μια κακή φήμη.

Έγινε το περήφανο πανό των ενδυναμωμένων γυναικών, αγνοώντας τις φήμες. Υιοθετημένο από τις πιο εξαιρετικές ηθοποιούς της εποχής και μετατράπηκε σε σχεδόν πολιτικό μήνυμα, αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως «χρώμα νυχιών» είναι, επομένως, φορτωμένο με ιστορία και σύμβολα, γίνεται ένα σημαντικό αγαθό ομορφιάς, μακριά από την υποτιθέμενη επιπολαιότητα του οποίου θα μπορούσε να κατηγορηθεί.

Επίσης το trend του Tik Tok “Red Nail Theory”, υποστηρίζει ότι οι άνδρες έλκονται περισσότερο όταν μια γυναίκα έχει βαμμένα τα νύχια της κόκκινα και αυτό επειδή όπως υποστηρίζουν τους θυμίζει την μητέρα τους και τις δασκάλες τους στο σχολείο όταν ήταν μικροί.

«Κάθε φορά που έχω κόκκινα νύχια, ένας άντρας τα σχολιάζει», δήλωσε μια Tik tokερ.

«Είναι σαν, ω, μου αρέσει το χρώμα των νυχιών σου». Πάντα πίστευα ότι το κόκκινο ήταν το χρώμα των νυχιών της γιαγιάς… Μετά με χτύπησε. Στη δεκαετία του ’90, όταν μεγαλώναμε, οι γυναίκες είχαν πολύ κόκκινα νύχια, ειδικά οι μαμάδες μας.

@girlbosstown Reply to @meganandliz @tinx @serenakerrigan ♬ original sound – GirlBossTown

«Νομίζω ότι οι άντρες έλκονται από τα κόκκινα νύχια μας γιατί τους θυμίζουν τις μαμάδες τους όταν μεγάλωναν, που τα φρόντιζαν».

Χριστουγεννιάτικο μανικιούρ: To πιο chic manicure με gold λεπτομέρειες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κατερίνα Καινούργιου: Υιοθέτησε την τάση του pumpkin spice μακιγιάζ!

HerNewskl

“Polly Pocket” Nails: Το νέο trend που μας κάνει να νοσταλγούμε τα παιδικά μας χρόνια & είναι πιο fun από ποτε!

HerNews ka

Έχουμε επιτέλους λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο νέο άρωμα της Beyoncé

HerNews ka