HerNews.gr
Beauty

Beauty: Ο σωστός τρόπος να φροντίζετε τα βαμμένα μαλλιά σας για να διατηρείτε το χρώμα τους

Τα βαμμένα μαλλιά έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Είτε με ανταύγειες είτε με όλο το χρώμα στα μαλλιά, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ανανεώσεις το look σου. Μπορεί να καλύψει τα γκρίζα μαλλιά. Και το καλύτερο από όλα, δεν είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση.

Όμως τα βαμμένα μαλλιά δεν είναι μόνο θέμα γούστου και τεχνικής, αλλά χημείας. Επομένως, η σωστή συντήρηση είναι το κλειδί για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας στην καλύτερη κατάσταση.

Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν και μαλακτικό πλούσιο σε συστατικά

Τα ενυδατικά και φιλικά προς το χρώμα προϊόντα παίζουν θεμελιώδη ρόλο στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών. Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβάλλουν στο ξεθώριασμα του χρώματος, οπότε πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τα προϊόντα χωρίς θειικά άλατα θα παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του χρώματος, καθώς η εναλλακτική επιλογή προκαλεί πρόωρη απώλεια χρώματος, ξηρότητα και ξεφλούδισμα. Και όχι σαμπουάν καθαρισμού ή αποτοξίνωσης, παρακαλώ. Περιποιηθείτε τα άκρα και τα μεσαία μήκη με ένα ενυδατικό conditioner.

Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική μάσκα και ορό

Μετά το βάψιμο, τα μαλλιά  χρειάζονται επιπλέον φροντίδα και ενυδάτωση . Επιλέξτε μια καλή μάσκα μαλλιών που ενισχύει τους θύλακες των τριχών και αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης. Εφαρμόστε έναν ορό που περιέχει κινόα, πρωτεΐνη ή άλλα ενυδατικά συστατικά. 

Ελαχιστοποιήστε το λούσιμο των μαλλιών

Αφού βάψετε τα μαλλιά σας, επιλέξτε να τα λούζετε λιγότερο συχνά από το συνηθισμένο για να μεγιστοποιήσετε τη μακροζωία τους. Λούστε τα μαλλιά σας δύο φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε το υπερβολικό στέγνωμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξηρό σαμπουάν για έως και τρεις ημέρες μεταξύ των πλύσεων. 

Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό

Η ποιότητα και η θερμοκρασία του νερού μπορεί να περάσουν απαρατήρητες κατά τη διάρκεια του πλυσίματος των μαλλιών σας , αλλά είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε λαμπερά και δυνατά μαλλιά. Σαν μέρος της τακτικής περιποίησης των μαλλιών σας , μην τα λούζετε με ζεστό νερό, καθώς μπορεί να διαλύσει λιπίδια που βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος και των μαλλιών. Λούστε με χλιαρό νερό και τελειώστε με κρύο νερό.

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε προστατευτικά θερμότητας

Τα θερμοπροστατευτικά δημιουργούν ένα φιλμ που λειτουργεί ως φράγμα μεταξύ της θερμότητας και των μαλλιών, σφραγίζοντας την υγρασία και αποτρέποντας το φριζάρισμα. Μην το παραλείπετε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Selena Gomez: Αυτά είναι τα 7 βήματα της skincare ρούτινας της!

HerNewskl

Vanessa Hudgens: Υιοθέτησε το beauty look που την κάνει να μοιάζει με τη Lady Gaga!

HerNewskl

Ring-Lighting: Η νέα τεχνική πάει κόντρα στα όσα ξέραμε έως σήμερα!

HerNewskl