HerNews.gr
Social News

BeReal: Το app που σε προκαλεί να είσαι αληθινός, διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα

Έσκασε σαν βόμβα και καθημερινά κερδίζει όλο και περισσότερους χρήστες, με έμφαση φυσικά στη νέα γενιά. Το BeReal φαίνεται πως ήρθε για να μείνει, αφού ο κόσμος μάλλον άρχισε να κουράζεται από τα φίλτρα και θέλει πλέον να είναι… «real».

Τι είναι το BeReal

Το Be Real είναι το πιο πρόσφατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και η ονομασία του δεν αφήνει περιθώρια για απορίες. Ουσιαστικά σου υπόσχεται πως ό,τι βλέπεις στην πλατφόρμα του – και φυσικά ό,τι ποστάρεις – θα είναι 100% αληθινό.

Πώς όμως το καταφέρνει αυτό; Το νέο αυτό app σε πιάνει πραγματικά ανυποψίαστο, αφού σε έναν ακαθόριστο χρόνο μέσα στην ημέρα, σου ζητά να αναρτήσεις τη φωτογραφία σου μέσα σε δύο λεπτά. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει χρόνος για φίλτρα και Photoshop, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δείξεις τον πραγματικό εαυτό σου.

Σε τι διαφέρει από το Instagram

Η βασική διαφορά, όχι μόνο από το Instagram, αλλά από όλα τα social media είναι η παραπάνω. Καμία επεξεργασία και στροφή στην πραγματική ζωή. Όμως δεν είναι μόνο αυτό το χαρακτηριστικό που κάνει αυτό το app τόσο fun.

Το BeReal ενεργοποιεί ταυτόχρονα την μπροστινή και την πίσω κάμερα για λήψη φωτογραφίας. Έτσι, δεν τραβάς απλά μια selfie, αλλά και μια φωτογραφία του περιβάλλοντός στο οποίο βρίσκεσαι. Και αυτό παρουσιάζεις στους φίλους σου, μία 100% αφιλτράριστη και ολοκληρωμένη στιγμή της ζωής σου. Μπορείς να τραβήξεις όσες λήψεις θέλεις, αλλά στο τέλος δημοσιεύεις μόνο μία. Δεδομένου ότι υπάρχει το χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης, έχεις μία πίεση για να ολοκληρώσεις τη δημοσίευση της φωτογραφίας σου. 

Μην αγχώνεσαι όμως, αν δεν ποστάρεις εγκαίρως τη φωτογραφία σου, δεν θα σκάσει κάποιου είδους βόμβα, ούτε θα σου συμβεί κάτι τραγικό. Απλώς μέχρι να δημοσιεύσεις, δεν θα μπορείς να δεις τα ποστ των φίλων σου. Αφού περιμένεις από εκείνους να είναι αληθινοί, θα πρέπει να είσαι κι εσύ, έτσι δεν είναι;

Επίσης, αφού το BeReal αποφάσισε να απομυθοποιήσει την τελειότητα στα υπόλοιπα social media, έκανε και κάτι ακόμη.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το app δεν έχεις followers. Ναι, μπορείς να βρεις την παρέα σου μέσα από τις επαφές σου, μπορείς να δεις δημοσιεύσεις χρηστών από όλον τον κόσμο και μπορείς να αντιδράσεις σε αυτές. Όμως, τίποτα δεν είναι σταθερό, αφού για να δουν τη δημοσίευσή σου, πρέπει όπως κι εσύ να ανεβάζουν καθημερινά τη φωτογραφία τους.

To BeReal φαίνεται πως ήρθε για να αλλάξει τα πράγματα στα social media. Μένει μόνο να δούμε αν θα τα καταφέρει.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κατερίνα Γερονικολού: Καμάρωσε τον Γιάννη Τσιμιτσέλη στο θέατρο – ΦΩΤΟ

HerNews ka

Χριστίνα Μπόμπα: Ετοιμάζεται για το μαιευτήριο!

Her News b

Kim Kardashian: Μεταμόρφωσε την έπαυλή της στο πιο επικό “στοιχειωμένο σπίτι” για το Halloween

HerNews ka