HerNews.gr
Ελλάδα

«Σαρώνει» ο συγκυτιακός ιός ακόμη και στα βρέφη! – Ποια τα συμπτώματα, τι πρέπει να προσέχουμε

Οι αναπνευστικοί ιοί «σαρώνουν» σε Ελλάδα και Ευρώπη με την γρίπη και τον συγκυτιακό, να κάνουν δυναμική εμφάνιση τις τελευταίες ημέρες κυρίως στα μικρά παιδιά. «Σαρώνει» ο συγκυτιακός ιός ακόμη και στα βρέφη!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την γρίπη, τον συγκυτιακό, τους ρινοιούς, και τον κορονοϊό.

Στη Γερμανία τα παιδιατρικά νοσοκομεία ασφυκτιούν από νοσηλείες μικρών παιδιών που έχουν προσβληθεί από τον RSV τον συγκυτιακό ιό ενώ στην Αγγλία έχει σημάνει συναγερμός μετά τους έξι θανάτους μικρών παιδιών.

Στην Ελλάδα προκαλούν ανησυχία τα κρούσματα του στρεπτόκοκκου, ωστόσο δεν έχουν διαπιστωθεί σύμφωνα με τους παιδιάτρους ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά αυτού του βακτηρίου.

Εκείνο που έχει κάνει τους παιδιάτρους να βρίσκονται σε επιφυλακή είναι η μεγάλη έξαρση της γρίπης αλλά και του συγκυτιακού ιού, με τα περιστατικά μέρα με τη μέρα να αυξάνονται.

Σύμφωνα με τον παιδίατρο κ. Κ. Νταλούκα για τον στρεπτόκοκκο δεν έχουν καταγραφεί κάποια ανησυχητικά περιστατικά ωστόσο εφιστά την προσοχή των γονιών στα συμπτώματα αυτού του βακτηρίου που είτε είναι ο τύπος Α είτε ο Β, «δίνουν» πυρετό, πυογενής αμυγδαλίτιδα, πόνο στους νεφρούς, πονόλαιμο.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής επισημαίνει στο «Vradini.gr» ότι παρατηρείται πολύ μεγάλη έξαρση της γρίπης και του συγκυτιακού ιού στα παιδιά.

«Έρχονται μικρά παιδιά και βρέφη 10 και 12 μηνών με συμπτώματα συγκυτιακού ιού όπως βήχα δύσπνοια, δυσχέρεια στην αναπνοή. Στα βρέφη από 0-4 ετών δημιουργούνται βρογχιολίτιδες και τα μωρά δυσκολεύονται όπως είναι φυσικό να βγάλουν τις βλέννες, να κάνουν απόχρεψη, όπως και οι ενήλικες άνω των 65 ετών» μας λέει ο κ. Νταλούκας ο οποίος τονίζει ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με παιδιά με βροχιολίτιδες από τον RSV.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ραδιοφωνικός παραγωγός ρώτησε τον Πρωθυπουργό «Πόσο καψούρης είναι»- Η επική του απάντηση

HerNews ka

Κολωνάκι: Η αλήθεια για την πτώση του 35χρονου γόνου από τον 3ο όροφο

Her News b

Η νόσος της καμήλας εισβάλει στην Ευρώπη και τρομάζει

HerNews ka