HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ: Πέντε συμβουλές για να κρατήσετε τη σπίθα αναμμένη μετά τον γάμο

«Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα» υποστηρίζουν πολλοί και δεν τους κατηγορούμε γι’ αυτό, αφού όλο και συχνότερα ακούμε παντρεμένα ζευγάρια που δεν κάνουν σεξ το ίδιο συχνά με τον πρώτο καιρό.

Στην αρχή μιας σχέσης το σεξ είναι συχνό και έντονο, αλλά όσο περνά ο καιρός η διάθεση λιγοστεύει. Μετά τον γάμο δε, τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις μπαίνουν σε πρώτο πλάνο, η επιθυμία δεν είναι η ίδια και το σεξ μοιάζει με αγγαρεία.

Η ρουτίνα, το άγχος, οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας, η ανατροφή και απασχόληση με τα παιδιά και η συνήθεια αποτελούν παράγοντες που απειλούν τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.

Η αλήθεια είναι όμως, πως όλα αυτά είναι δικαιολογίες. Είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε την ερωτική επιθυμία ζωντανή, όπως τον πρώτο καιρό, με αυτές τις απλές συμβουλές:

Βρείτε προσωπικό χρόνο

Σχεδιάστε μια νύχτα όλη δική σας. Πάρτε μια babysitter ή αφήστε τα παιδιά στους γονείς ή σε κάποιο έμπιστο μέλος της οικογένειας. Βγείτε έξω όλο το βράδυ, χωρίς να σκέφτεστε το πότε πρέπει να επιστρέψετε στο σπίτι. Αυτό θα σας δώσει τον ενθουσιασμό της προηγούμενης ζωής σας, πριν από τον γάμο. Επειδή τα παιδιά σας έχουν μια δομημένη ώρα ύπνου δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζήσετε και εσείς έτσι.

Εστιάστε στην ποιότητα, όχι στην ποσότητα

Μην μετράτε πόσο συχνά κάνετε σεξ και αν κάνετε περισσότερο η λιγότερο από άλλα ζευγάρια στον περίγυρό σας. Το ζήτημα είναι, όταν κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας να το αγαπάτε. Αν μετράτε την κάθε φορά, προσθέτετε άγχος στην καθημερινότητά σας και παράλληλα αφαιρείτε κάθε ίχνος αυθορμητισμού.

Αποδεχτείτε ότι η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να είναι… «χάλια» για λίγο

Πολλά μπορεί να συμβούν κατά καιρούς στην καθημερινότητά μας και να μας προβληματίσουν, επηρεάζοντας έτσι την ερωτική μας επιθυμία. Και ενώ το θέμα μας είναι το πώς δεν θα επιτρέψουμε στα άγχη της καθημερινότητας να μας επηρεάσουν, πρέπει να αποδεχτούμε πως κάποια στιγμή αυτό θα συμβεί. Ο εγκέφαλός μας δεν έχει διακόπτη, ώστε να διαγράφουμε τα πάντα μόλις τον πατάμε. Έτσι, αναπόφευκτα κάποια στιγμή τα βάρη της καθημερινότητας ρίξουν τη λίμπιντό μας. Αρκεί όμως να προσπεράσουμε εν τέλει τα εμπόδια και να βρούμε σιγά σιγά τη χαμένη ερωτική επιθυμία για τον σύντροφό μας.

Δοκιμάστε κάτι νέο

Δεν το ακούτε πρώτη φορά από εμάς. Είναι γνωστό σε όλους πως νέες εμπειρίες στο σεξ, τονώνουν την ερωτική ζωή του ζευγαριού. Είτε αυτή η νέα εμπειρία είναι μία νέα τοποθεσία, ένα στριπτίζ υπό τους ήχους ερωτικών τραγουδιών, ένα σέξι σετ εσώρουχα που δεν συνηθίζετε να φοράτε. Αυτά τα μικρά ξεχωριστά πραγματάκια, σε ανύποπτο χρόνο, θα σας κάνουν να νιώσετε σαν νέο ζευγαράκι.

Μην μιλάτε για όλα

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε κάθε σκέψη, επιθυμία και μυστικό του συντρόφου σας. Το αντίθετο μάλιστα. Ο ενθουσιασμός για να διατηρηθεί, χρειάζεται και λίγο μυστήριο. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι υπάρχουν πράγματα για τον σύντροφό μας που δεν γνωρίζουμε. Και αυτό δεν είναι κακό. Στην πραγματικότητα, το να μην γνωρίζεις τον σύντροφό σου σαν την παλάμη σου είναι αυτό που θα διατηρήσει το μυστήριο, την περιέργεια και το ενδιαφέρον που πραγματικά κρατά έναν δεσμό ζωντανό.

Πρωκτικό σεξ: Εννέα spicy συμβουλές για την πρώτη φορά

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kunyaza: Ποια είναι η τεχνική που εκτοξεύει τον γυναικείο οργασμό

Her News

Σεξ το πρωί: Αυτά είναι τα οφέλη που σου χαρίζει

Her News b

4 τρόποι που μπορείς να έρθεις σε οργασμό χωρίς διείσδυση

Her News b