HerNews.gr
Σχέσεις

3 λόγοι που οι εσωστρεφείς χτίζουν πιο δυνατές σχέσεις

Οι εσωστρεφείς συνήθως έχουν κακή φήμη. Συχνά θεωρούνται κολλημένοι και απροσπέλαστοι. Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι απομονώνονται επειδή βλέπουν τον εαυτό τους καλύτερο από τους άλλους. 

Οι εσωστρεφείς δεν είναι κυκλοθυμικοί και εγωιστές. Είναι άνθρωποι που, για οποιονδήποτε λόγο, τους αρέσει να κρατούν καλά τον εαυτό τους, αλλά ξέρουν πώς να διατηρούν υγιείς σχέσεις.

Σίγουρα, έχουν πολλές ιδιορρυθμίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακοί φίλοι. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι εσωστρεφείς είναι οι άνθρωποι που μπορούν να κάνουν ισχυρότερες, πιο ουσιαστικές συνδέσεις από τους εξωστρεφείς.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι εξωστρεφείς δεν μπορούν να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς με τους άλλους. Απλώς οι εσωστρεφείς συνήθως επιλέγουν να μην κρατούν ανθρώπους στη ζωή τους όταν ο δεσμός τους δεν είναι δυνατός. Δεν είναι ο τύπος των ανθρώπων που έχουν δεκάδες περιστασιακές γνωριμίες.

Γιατί κάποιοι είναι εσωστρεφείς;

Το να είσαι εσωστρεφής είναι ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας, όπως είναι να είσαι θορυβώδης ή εξωστρεφής. Η εσωστρέφεια επικεντρώνεται στα εσωτερικά συναισθήματα του ατόμου και όχι στον έξω κόσμο. Έτσι, οι εσωστρεφείς περνούν πολύ χρόνο στον κόσμο τους, ασχολούμενοι με τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Δεν αναζητούν διέγερση από εξωτερικούς παράγοντες.

Αυτό σημαίνει ότι είναι ικανοποιημένοι με το να είναι μόνοι και να κάνουν κάτι που αγαπούν αντί να κάνουν πάντα παρέα με άλλους.

3 λόγοι για τους οποίους οι εσωστρεφείς χτίζουν πιο δυνατές σχέσεις:

1. Είναι συναισθηματικά ώριμοι

Επειδή οι εσωστρεφείς ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο στην ενδοσκόπηση, τείνουν να είναι πιο συντονισμένοι με τα συναισθήματά τους από τους άλλους. Καταλαβαίνουν γιατί έχουν συγκεκριμένους μηχανισμούς αντιμετώπισης, τι τους κάνει να ξεχωρίζουν και τι τους κάνει ευτυχισμένους.
Η κατανόηση του πώς λειτουργούν τα συναισθήματά σας είναι ζωτικής σημασίας για κάθε σχέση, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσπαθούν να το κάνουν αυτό.
Σίγουρα, δεν χρειάζεται να είσαι συναισθηματικά ώριμος για να έχεις φίλους. Αλλά, όταν πρόκειται για βαθύτερες συνδέσεις, είναι απαραίτητο.

2. Είναι υπέροχοι στην επικοινωνία 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που βοηθά τους εσωστρεφείς να δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς είναι οι εξαιρετικές επικοινωνιακές τους δεξιότητες . Αυτό πηγάζει από τη συναισθηματική τους ωριμότητα και το γεγονός ότι είναι υπέροχοι ακροατές. Ένας εσωστρεφής δεν θα μονοπωλήσει ποτέ τη συζήτηση.
Θα σας αφήνουν πάντα να μιλήσετε και να κάνετε επακόλουθες ερωτήσεις για να διασφαλίσουν ότι έχουν όλα τα στοιχεία.
Είναι απίθανο να έρθετε σε διαφωνία με έναν εσωστρεφή για μια κακή επικοινωνία. Και, ακόμα κι αν το κάνετε, δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε μήπως θυμώσουν όταν το αναφέρετε. Μπορείτε να τους μιλήσετε για οτιδήποτε, και δεν θα θυμώσουν μαζί σας που ξεκινήσατε τη συζήτηση. 

3. Θα βρίσκουν πάντα χρόνο για εσάς

Ένα από τα ωραιότερα προνόμια του να έχεις έναν εσωστρεφή ως φίλο ή σύντροφο είναι ότι θα βρίσκουν πάντα χρόνο για σένα. Ένας εξωστρεφής θα έχει πάντα τόνους κοινωνικών δεσμεύσεων. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι πιθανό να έχετε ισχυρή σχέση με κάποιον που μόλις και μετά βίας έχει χρόνο για εσάς.
Και αυτό δεν συμβαίνει επειδή οι εξωστρεφείς είναι κακοί άνθρωποι ή δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο για εσάς. Απλώς έχουν τόσες πολλές γνωριμίες που πάντα είναι καλεσμένοι κάπου ή έχουν κανονίσει κάτι. Οι εσωστρεφείς είναι αξιόπιστοι και θα διαπιστώσετε ότι, σε ελάχιστο χρόνο, θα γίνουν αναπόσπαστο μέρος της ζωής σας.

Aκολουθήστε μας στo Google News  

 

Νεότερα Άρθρα

Πρέπει ή δεν πρέπει να φοράμε κάλτσες στο σεξ;

Her News b

«Διαζύγιο ύπνου»: Είναι καλή ιδέα να έχετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο για να βελτιώσετε τον ύπνο σας όπως η Κάμερον Ντίαζ;

HerNews ka

3 λόγοι για να φιλάς πιο συχνά

Her News