HerNews.gr
DECORNEWS

Decornews: Τα λάθη που κάνουμε στο στρώσιμο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού- Πως να τα αποφύγουμε

Όσον αφορά τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση , το τραπέζι φαγητού μπορεί να αποδειχθεί το πιο δύσκολο καθώς προσπαθείτε να εξισορροπήσετε το στυλ με την πρακτικότητα. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν μερικά κοινά λάθη στο στήσιμο του εορταστικού τραπεζιού που κάνουμε πολλοί από εμάς κάθε χρόνο.

Πλέον μπήκαμε και επίσημα στον “μήνα των Χριστουγέννων” και πολλοί από εσάς έχετε ήδη ξεκινήσει τα ψώνια για το γιορτινό τραπέζι σας. Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε τις δεξιότητές σας στο στήσιμο του τραπεζιού πριν ξεκινήσει το χριστουγεννιάτικο δείπνο .

Εάν η σκέψη να στρώσετε ένα τραπέζι που είναι ταυτόχρονα λειτουργικό και όμορφο είναι αρκετή για να σας προκαλέσει φρενίτιδα, μην ανησυχείτε, το καταλαβαίνουμε. Είτε μαγειρεύετε για την οικογένειά σας είτε φιλοξενείτε ένα ολόκληρο πάρτι καλεσμένων, το να ξέρετε πώς να στρώσετε σωστά το τραπέζι μπορεί να είναι πιο δύσκολο από όσο φαντάζεστε.

Αν και το επίσημο δείπνο απαιτεί λίγη περισσότερη προσπάθεια για να στρώσετε το τραπέζι και μερικούς ακόμη κανόνες εθιμοτυπίας που πρέπει να ακολουθήσετε, πιστέψτε με  αξίζει εντελώς τα λίγα επιπλέον βήματα για εκλεπτυσμένο δείπνο την ημέρα των Χριστουγέννων.

Αν θέλετε να αποφύγετε τυχόν ατυχίες με το στήσιμο του τραπεζιού αυτές τις γιορτές, αναφέρουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη και πώς να τα διορθώσετε, σύμφωνα με τους ειδικούς.

1. Ξεχνάμε τα κεριά

Για κάθε επίσημο δείπνο, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι απαραίτητος. Είτε τρώτε χριστουγεννιάτικο δείπνο στη 13:00, στις 4:00 μ.μ. ή στις 9:00 μμ. Γι’ αυτό τα κεριά είναι ο καλύτερος σου φίλος όταν πρόκειται να στρώσεις το τραπέζι. Φυσικά, εάν τρώτε το βράδυ, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δείτε πραγματικά το πιάτο μπροστά σας, οπότε μην βασίζεστε μόνο στα κεριά. 

Χρησιμοποιήστε απαλό πλευρικό φωτισμό και φωτιστικά δαπέδου γύρω από την τραπεζαρία σας για να βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι αρκετά φωτεινό ώστε να είναι πρακτικό χωρίς να είναι πολύ έντονο. 

2. Δεν λαμβάνουμε υπόψη το οπτικό πεδίο των καλεσμένων

Επιμένοντας στο θέμα των κεριών, τα κωνικά κεριά σε ψηλά κηροπήγια είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε μια εορταστική λάμψη στο τραπέζι σας χωρίς να διακόψετε τη συζήτηση μεταξύ των ατόμων που κάθονται το ένα απέναντι από το άλλο. Εάν ανησυχείτε μήπως πέσουν ή βάλουν φωτιά στα λουλούδια που ενδεχομένως έχετε στολίσει προτιμήστε μια σειρά από κεράκια ρεσώ. 

3. Δεν χρησιμοποιούμε Χριστουγεννιάτικο σερβίτσιο 

Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολοι καιροί οικονομικά για όλους, όμως υπάρχουν πολύ φθηνές επιλογές που μπορείτε να πάρετε και πραγματικά να σας δώσουν αμέσως την Χριστουγεννιάτικη νότα στο τραπέζι σας.
Για παράδειγμα ακόμη και χαρτοπετσέτες με Χριστουγεννιάτικο θέμα μπορούν να είναι αρκετές.

Επίσης μπορείτε μόνοι σας να δημιουργήσετε τις δικές σας Χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες με διάφορα μικροαντικείμενα. Διαφορετικά μπορείτε να ποντάρετε στην διακόσμηση του τραπεζιού. Διασκορπίστε κουκουνάρια και αποξηραμένα πορτοκάλια στο τραπέζι σας για να αναδείξετε το θέμα και να δείξετε στους καλεσμένους σας ότι κάνατε μια έξτρα προσπάθεια.

4. Ξεχνάμε το κεντρικό “κομμάτι” στολισμού στο τραπέζι

Μην ξεχνάτε ότι τα διακοσμητικά στοιχεία είναι αυτά που κάνουν ένα τραπέζι Χριστουγεννιάτικο. Ένα εορταστικό διακοσμητικό με στοιχεία από λουλούδια όπως βλέπετε στην φωτογραφία παραπάνω, είναι ότι πρέπει. Μπορείτε να το έχετε στο τραπέζι σας μέχρι να έρθουν οι καλεσμένοι και έπειτα, όταν καθίσετε για φαγητό να το αφαιρέσετε.

Όταν διακοσμείτε ένα ορθογώνιο τραπέζι, τοποθετείστε βάζα, κεριά και αξεσουάρ σε έναν σχηματισμό κάτω από το κέντρο του τραπεζιού. Ωστόσο, σε ένα στρογγυλό τραπέζι, χρησιμοποιήστε ένα χαρακτηριστικό στοιχείο (ένα μεγάλο βάζο) στο κέντρο του τραπεζιού το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να το περιβάλετε με κεριά.

5. Ξεχνάμε να βάλετε χαρτοπετσέτες

Όπως κάθε επίσημο δείπνο πρέπει να έχει χαρτοπετσέτες, έτσι πρέπει να έχει και το χριστουγεννιάτικο γεύμα σας. Το να ξεχάσετε αυτήν την προσθήκη στο στήσιμο του τραπεζιού σας μπορεί επίσης να αποδειχθεί αρκετά άβολο εάν οι επισκέπτες χύσουν κατά λάθος το φαγητό τους – και ας το παραδεχτούμε, μετά από πολλά ζεστά κρασιά, αυτό δεν είναι απίθανο σενάριο. Τοποθετήστε τη χαρτοπετσέτα πάνω από τα πιάτα όταν στρώνετε το τραπέζι. Χρησιμοποιήστε δαχτυλίδια χαρτοπετσέτας εάν θέλετε να φαίνονται πιο διακοσμητικά.

Decornews: Πως να κάνετε το χριστουγεννιάτικό δέντρο σας να δείχνει πιο γεμάτο και πιο πλούσιο

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Πως να κάνετε το σαλόνι σας πιο πολύχρωμο με την σωστή ισορροπία

HerNews ka

5 ψηλά φυτά εσωτερικού χώρου που προσθέτουν σχήμα και χρώμα

HerNews ka

3 χρώματα που συνδυάζονται αρμονικά με το γκρι

Her News