HerNews.gr
Ελλάδα

«Μαρινάκειον Μέλαθρον»: Εγκαίνια για το νέο διοικητικό κέντρο της Μητρόπολης Πειραιά

Σε κλίμα συγκίνησης εγκαινιάστηκε το «Μαρινάκειον Μέλαθρον», ένα κτίριο που έχει χαρακτηριστεί κόσμημα στην καρδιά του Πειραιά.

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η ανακαίνιση και η διαμόρφωση του κτιρίου που στεγάζει από σήμερα το νέο Διοικητικό Κέντρο της Ι.Μ. Πειραιώς αποτελεί πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής και Δημοτικός Σύμβουλος του Πειραιά.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ εξέφρασε τη συγκίνησή του και μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τονίζοντας πως είναι ο ευπατρίδης άνθρωπος που έχει περιπαθή αγάπη για τον Πειραιά και ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση και τη διαρρύθμιση του κτιρίου.

Αφιέρωσε το κτίριο στον αείμνηστο Μιλτιάδη Μαρινάκη, ο οποίος τον ενέπνευσε με την αγάπη για τη ρωμιοσύνη, τη λεβεντιά και τη δύναμη της ναυτοσύνης.

Τον λόγο πήρε η Αθανασία Μαρινάκη, σύζυγος του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία βαθιά συγκινημένη τόνισε πόσο σημαντικό είναι για την οικογένεια Μαρινάκη η συμβολή και η συμπαράσταση στο ιερό έργο της Μητρόπολης Πειραιά.

«Ένα όραμα του Σεβασμιώτατου γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Μετά από μεγάλες προσπάθειες στο κέντρο του Πειραιά, το οποίο μεταμορφώνεται μέρα με τη μέρα σε ένα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμβο, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας, θα αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς. Οι υπηρεσίες της Μητρόπολης θα είναι πλέον προσβάσιμες σε όλο τον κόσμο, όπως και στις υπόλοιπες δομές που βρίσκονται περιμετρικά στο λιμάνι, στην καρδιά της πόλης», δήλωσε και συνέχισε:

«Η απόφασή σας Σεβασμιώτατε να ονομάσετε το νέο μητροπολιτικό μέγαρο «Μαρινάκειον Μέλαθρον» στη μνήμη του αείμνηστου Μιλτιάδη Μαρινάκη, αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του στην πόλη μας, αποτελεί για την οικογένειά μας μεγάλη τιμή».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία της Εκκλησίας και τη Πολιτείας, αλλά και η αρωγή των ανθρώπων που συμβάλουν σε τόσο σημαντικά έργα.

«Θα θέλαμε να ευχηθούμε αυτός ο χώρος να είναι ο εγκέφαλος, ο χώρος εκείνος που μεριμνά για όλα τα επιμέρους προβλήματα του λαού μας. Τέτοια γεγονότα, σαν το σημερινό, που είναι συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας, συνεργασία ανθρώπων του χώρου μας με ανθρώπους που χαίρουν της Πολιτείας, είναι το πλέον απαραίτητο», δήλωσε.

Πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και πλήθος κόσμου τίμησαν  με την παρουσία τους τα εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς «Μαρινάκειον Μέλαθρον».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κολωνός: Προφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης

Her News

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 περιφέρειες σήμερα

HerNews ka

“Καλάθι του νοικοκυριού”: Η νέα λίστα και οι μειωμένες τιμές στα προϊόντα που ισχύουν από σήμερα

Her News