HerNews.gr
Ελλάδα

Σέρρες: Θρήνος και οργή για τον θάνατο 11χρονου από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου

Θρήνος και οργή για το θάνατο του 11χρονου μαθητή στην αυλή του σχολείου του στις Σέρρες μετά τη φονική έκρηξη του λέβητα. Πραγματογνώμονες ερευνούν εξονυχιστικά το χώρο για να αποδοθούν οι ευθύνες.

Ήταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ώρα που είχαν σχολάσει τα περισσότερα παιδιά από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και στο προαύλιο βρίσκονταν σε ώρα διαλείμματος μόνο οι μαθητές του ολοήμερου σχολείου.

Ξαφνικά ένας δυνατός κρότος σκέπασε τις παιδικές φωνούλες. Μια τεράστια έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου στις Σέρρες σκόρπισε τον θάνατο. Η βαριά σιδερένια πόρτα εκσφενδονίστηκε σε απόσταση 40 μέτρων και σκότωσε τον μαθητή της ΣΤ’ δημοτικού.

Επικράτησε πανδαιμόνιο, με τους γονείς του παιδιού να έχουν φτάσει στο σχολείο και να αναζητούν το παιδί τους μαζί με τους υπόλοιπους γονείς, δίπλα στα πυροσβεστικά οχήματα και τα ασθενοφόρα.

Άλλα δύο παιδιά, 6 και 10 ετών, τραυματίστηκαν. Δεν κινδύνευσε ευτυχώς η ζωής τους, ωστόσο χρειάστηκε ο 6χρονος να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Στο σχολείο βρισκόταν σε εξέλιξη έργο ενεργειακής αναβάθμισης με τη λειτουργία λέβητα γεωθερμίας αντί για καυστήρα πετρελαίου.

Πριν από τη φονική έκρηξη στις Σέρρες είχε βρεθεί στο λεβητοστάσιο μέσα στο προαύλιο τεχνικό συνεργείο για εργασίες.

Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα για τη φονική έκρηξη που έγινε μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα στο Δήμο Σερρών, τη διεύθυνση του σχολείου και τον εργολάβο.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να υποστηρίξει τη διερεύνηση της υπόθεσης στις Σέρρες.

Την απόδοση ευθυνών για την έκρηξη που σκότωσε τον 11χρονο μαθητή ζήτησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών.

Έτσι συνέβη η ανείπωτη τραγωδία στις Σέρρες – Τα μοιραία λάθη και η απόδοση ευθυνών

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νόνικα Γαληνέα: Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της – Τι ζήτησαν οι οικείοι της ηθοποιού

HerNews ka

Η Βάσια Αναστασίου μιλά στο HerNews για τις φωτιές στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου – «Υπάρχουν άνθρωποι που λιποθυμούν από την κάπνα»

HerNews ka

Πάτρα: Τα «ψευδοτέστ» της Ρούλας στην Τζωρτζίνα

Her News b