HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ κατά τη διάρκεια περιόδου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και τι πρέπει να προσέξετε

Επειδή έχετε περίοδο δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθείτε από τη σεξουαλική δραστηριότητα. Για ορισμένες γυναίκες, το σεξ κατά την έμμηνο ρύση μπορεί να είναι ακόμα πιο ευχάριστο από ό,τι σε άλλες περιόδους του μήνα.

Η ανάγκη για λίπανση μειώνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου σας και ο οργασμός μπορεί να καταπραΰνει τα συμπτώματα που σχετίζονται με την περίοδο, όπως οι κράμπες . Επιπλέον, μια μελέτη  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει την ημικρανία και τον πόνο ομαδικής κεφαλαλγίας για ορισμένους.

Αλλά προτού κάνετε σεξ, βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κινδύνους των ΣΜΝ, άλλων λοιμώξεων και της εγκυμοσύνης  ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

 

Εδώ είναι αυτά που πρέπει να γνωρίζετε για το ασφαλές σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

Κίνδυνος μόλυνσης από το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας

Είναι ζωτικής σημασίας να κάνετε ασφαλές σεξ ενώ έχετε την περίοδο σας, επειδή θα μπορούσατε ακόμα να πάθετε ή να μεταδώσετε ένα ΣΜΝ, όπως ο HIV , κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων .

Ο ιός μπορεί να υπάρχει στο αίμα της περιόδου. Ως εκ τούτου, οι γιατροί ενθαρρύνουν έντονα τη χρήση προφυλακτικού για τη μείωση αυτού του κινδύνου.

Οποιοδήποτε σωματικό υγρό μπορεί να μεταφέρει τον ιό HIV ή άλλα ΣΜΝ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Ο τράχηλος της μήτρας ανοίγει ελαφρώς, κάτι που μπορεί να επιτρέψει στους ιούς να περάσουν

Υπάρχει επίσης η επίφοβη ουρολοίμωξη . Ορισμένες γυναίκες μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος μετά την επαφή.
Αυτό πιθανότατα σχετίζεται με τα βακτήρια που μπορούν εύκολα να ταξιδέψουν στην ουροδόχο κύστη με την επαφή, αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Κίνδυνος εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια της περιόδου σας

Ναι, μπορείτε να μείνετε έγκυος όταν έχετε περίοδο, ειδικά εάν έχετε μικρότερο έμμηνο κύκλο (21 έως 24 ημέρες) και κάνετε σεξ προς το τέλος της περιόδου σας. Το σπέρμα μπορεί να παραμείνει βιώσιμο στον κόλπο σας για έως και πέντε ημέρες, επομένως η εγκυμοσύνη είναι δυνατή και είναι σημαντικό να συνεχίσετε να λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα.

Το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας σημαίνει επιπλέον λίπανση

Το μεγαλύτερο όφελος μπορεί να είναι ότι η διεισδυτική επαφή είναι στην πραγματικότητα ευκολότερη και για τα δύο μέρη. Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν το εμμηνορροϊκό υγρό ως ένα εξαιρετικό – και απολύτως φυσικό  υποκατάστατο για το παραδοσιακό λιπαντικό. 

Το σεξ κατά την περίοδο μπορεί να ανακουφίσει τις κράμπες

Οι κράμπες είναι ένα από τα χειρότερα συμπτώματα περιόδου που πρέπει να αντιμετωπίσουμε εμείς οι γυναίκες. Ευτυχώς, το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό. Επειδή οι οργασμοί απελευθερώνουν ενδορφίνες – ορμόνες για την καλή αίσθηση όπως η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη , θεωρητικά θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν ορισμένα συμπτώματα της περιόδου. Πολύ πιο διασκεδαστικό από το να πάρετε ένα παυσίπονο!

Μπορεί να είναι πιο διασκεδαστικό

Ο κύριος λόγος που κάνουμε έρωτα είναι ότι νιώθουμε καλά. Τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας μπορεί πραγματικά να είναι πιο διασκεδαστικό; Αυτό δεν είναι μόνο θέμα γνώμης: Χάρη στις ορμονικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού σας κύκλου, η σεξουαλική σας ορμή μπορεί να είναι υψηλότερη σε ορισμένες περιόδους του μήνα από άλλες.

Συμβουλές για σεξ όταν έχετε περίοδο
  1. Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς με τον σύντροφό σας. Εάν κάποιος από τους 2 διστάζει συζητήστε τους λόγους.
  2. Εάν χρησιμοποιείτε ταμπόν ΜΗΝ ΞΕΧΆΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΦΑΙΡΈΣΕΤΕ
  3. Απλώστε μια σκουρόχρωμη πετσέτα στο κρεβάτι για να μην λερώσετε τα σεντόνια σας. Ή κάντε σεξ στο ντους για να αποφύγετε εντελώς το χάος.
  4. Τοποθετήστε υγρά μαντηλάκια δίπλα από το κρεβάτι σας για να καθαρίσετε μετά.
  5. Φορέστε προφυλακτικό για να προστατευτείτε από ΣΜΝ και εγκυμοσύνη.
  6. Δοκιμάστε μια στάση που να σας βολεύει

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί δεν κάνουμε συχνά σεξ;

Her News b

Πόσο σημαντικό θεωρείς το σεξ σε μια σχέση;

Her News

4 λόγοι για να ΜΗΝ κάνεις σεξ με τον πρώην σου

Her News b