HerNews.gr
Beauty

Πώς θα μακρύνετε γρήγορα τα μαλλιά σας;

To κούρεμα αποτελεί ένα από τα βασικότερα βήματα που μπορεί να κάνει μια γυναίκα ώστε να της μακρύνουν τα μαλλιά και με έναν υγιή τρόπο και γρήγορα.

Oι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν το τακτικό κούρεμα γιατί φοβούνται πως θα καθυστερήσουν τα μαλλιά τους να μακρύνουν. Έτσι, αποφεύγουν τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο, θεωρώντας πως δε θα επηρεαστεί η υγεία του τριχωτού της κεφαλής τους.

Οι hair experts απαντούν ωστόσο θέλησαν να απαντήσουν άμεσα σε όλα τα “δύσκολα” ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τα μακριά μαλλιά και τον τρόπο απόκτησης τους.

Οι hair experts του πολυχώρου Vasal Beauty Salon αναφέρθηκαν στον κύκλο των μαλλιών, χωρίζοντας τον σε πολύ συγκεκριμένες φάσεις.

Η πρώτη φάση είναι η αναγεννητική φάση, η οποία είναι και η μεγαλύτερη φάση με μέση διάρκεια 2-7 χρόνια. Βασισμένη κατά κύριο λόγο στους γενετικούς παράγοντες, σε αυτήν την φάση τα μαλλιά αναπτύσσονται κατά 0,3 με 0,4 χιλιοστά την ημέρα.

Η επόμενη, και εξίσου σημαντική φάση είναι καταγένη φάση, όπου σε αυτήν την περίπτωση τα ωοθηλάκια σταματούν τη λειτουργία τους και τα μαλλιά ξεκινούν να πέφτουν. Διαρκεί συνήθως 2 με 3 εβδομάδες.

Τέλος, είναι η τελογενής φάση που διαρκεί 3 μήνες και τις περισσότερες φορές πέφτουν. Δε χρειάζονται λόγοι ανησυχίας, αφού οι νέες τρίχες αρχίζουν σύντομα να εμφανίζονται.

alfaparf milano

Νεότερα Άρθρα

Γήρανση των μαλλιών: Πώς θα καθυστερήσετε τις γκρίζες τρίχες

Her News

Φαίη Σκορδά: Υιοθέτησε την πιο στυλάτη αλογοουρά

HerNewskl

Χρήσιμες συμβουλές για την επιδερμίδα από δερματολόγους

Her News