HerNews.gr
Μόδα

Μόδα: Αν το Little Black Dress είναι πάντα κομψό είναι λόγω της ιστορίας του

Το μικρό μαύρο φόρεμα, γνωστό και ως Little Black Dress, είναι το σιγουράκι της γκαρνταρόμπας μας. Ας κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο για να μάθουμε τα πάντα για αυτό το εμβληματικό φόρεμα.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της βρετανικής εφημερίδας The Independent, το 96% των γυναικών έχουν ένα. Το little black dress είναι μια βεβαιότητα της γυναικείας γκαρνταρόμπας, γιατί, στις πολλές εκδοχές του που ποικίλουν σε μήκος και κόψιμο, αποδεικνύεται πάντα η τέλεια λύση, τόσο σε ανεπίσημες όσο και σε επίσημες περιστάσεις.

Απίστευτο αλλά αληθινό, το κύριο χαρακτηριστικό του, αυτό που το κάνει πραγματικά ιδιαίτερο και πολύ κομψό, είναι η απλότητά του. Άψογο, χάρη στο μαύρο, απαραίτητο, επειδή αποτελείται από καθαρές γραμμές, ονομάζεται και Μικρό Μαύρο Φόρεμα.

Με αυτό το όνομα έχει γίνει εμβληματικό, εμπνευσμένο από τους πιο λαμπρούς σχεδιαστές μόδας και φορεμένο από τις μεγαλύτερες ντίβες.

Όλα ξεκίνησαν με την Coco Chanel

Η Coco Chanel λάτρευε το μαύρο και όταν ο Paul Poiret τη ρώτησε «Κυρία, για ποιον θρηνείς ντυμένη έτσι;», απάντησε με ειρωνεία και σαρκασμό, «Για σένα κύριε». Ήταν αυτή που έφερε το «Little Black Dress» στον κόσμο της μόδας.

Ήταν το 1926 και η σχεδιάστρια, εμπνευσμένη από τις στολές του οικοτροφείου όπου είχε περάσει τα παιδικά της χρόνια, που τη γοήτευαν με την απλότητα των γραμμών, έδωσε ζωή σε αυτό το μικρό αριστούργημα, ελαφρύ και άνετο, σικ και ευέλικτο, που δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα, και oύτε πρόκειται.

Η Coco ήθελε να αλλάξει αυτή την ιδέα της θηλυκότητας που συνδέεται με κορσέδες, και κορδόνια, που χαρακτήριζαν την εποχή της. Ήθελε να απελευθερώσει τις γυναίκες από τους περιορισμούς της μόδας που προηγήθηκαν.

«Η κομψότητα ενός φορέματος έγκειται στην ελευθερία κίνησης», δήλωσε. Και την 1η Οκτωβρίου 1926, η αμερικανική Vogue αποκάλεσε εκείνη την πρωτοποριακή δημιουργία «το φόρεμα που θα φορέσουν όλες οι γυναίκες». Από αυτή τη στιγμή, η επιτυχία του ήταν ασταμάτητη.

Το Little Black dress το αγαπούν και οι γαλαζοαίματοι

Στη δεκαετία του ’80, τα μικρά μαύρα φορέματα έγιναν υπέρ-θηλυκά και φανταχτερά, παίζοντας με τις σιλουέτες και τα μανίκια. Τα 90s το επαναφέρουν στον μινιμαλισμό.

Το πιο αξέχαστο της δεκαετίας είναι, χωρίς αμφιβολία, το «revenge dress», το κοντό φόρεμα με γυμνούς ώμους που φόρεσε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1994 ως απάντηση στις δηλώσεις του Καρόλου, ο οποίος παραδέχτηκε την αγάπη του για την Καμίλα, μετά το χωρισμό με την πρώην -γυναίκα του. Αυτή η δημιουργία σχεδιάστηκε από την Ελληνίδα σχεδιάστρια Χριστίνα Σταμπολιάν.

Η σύγχρονη παραλλαγή του

Σήμερα το little black dress έχει γίνει εξαιρετικά σέξι, πολύ κοντό και κομμένο, καθώς το φορούν τα μοντέλα και τα κορίτσια. Η Hailey Bieber διαθέτει άπειρα μοντέλα, μερικά από τα οποία χαρακτηρίζονται από μοντέρνα και πρωτότυπα σχήματα.

Ακόμα και η Emily Ratajkowski είναι λάτρης του μικρού μαύρου φορέματος και σε μια σούπερ σαγηνευτική εκδοχή το φοράει και στο κόκκινο χαλί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Τάμτα στο Φεστιβάλ Καννών 2023 – Photos

HerNews ka

Marks & Spencer: Η καλοκαιρινή συλλογή για όλη την οικογένεια!

Her News

Ένα κόσμημα για του Αγίου Βαλεντίνου: Το διαχρονικό δώρο!

Her News