HerNews.gr
Διεθνή

Η εξομολόγηση της Όπρα Γουίνφρεϊ για την εμμηνόπαυση: «Σαν να θέλω να πεθάνω»

Η Όπρα Γουίνφρεϊ έκανε μία ειλικρινή εξομολόγηση για τα συμπτώματα που βιώνει από τη στιγμή που μπήκε στην εμμηνόπαυση.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι πάσχει από έντονους καρδιακούς παλμούς που την κάνουν να αισθάνεται, «σαν να θέλει να πεθάνει».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oprah (@oprah)

Ειδικότερα, σε πρόσφατη συνέντευξή της, η τηλεπαρουσιάστρια προέβη σε μερικές λεπτομέρειες για τους αγώνες της με την εμμηνόπαυση.

Η εμμηνόπαυση, ως γνωστόν, είναι μια διαδικασία που σηματοδοτεί το τέλους του εμμηνορροϊκού κύκλου της γυναίκας και τα συμπτώματα είναι από ήπια έως και σοβαρά.

Η Αμερικανίδα ελπίζει ότι η συζήτηση σχετικά με το θέμα θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της ντροπής της διαδικασίας γήρανσης.

Η Όπρα ήταν μαζί με τη μακροχρόνια φίλη της Μαρία Σρίβερ σε ένα επεισόδιο της εκπομπής The Checkup Wit Dr. David Agus του Paramount Plus.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης είπε ότι δεν βιώνει εξάψεις όπως πολλές γυναίκες, αλλά έχει άσχημες κρίσεις καρδιακών παλμών που την κάνουν να φοβάται για τη ζωή της.

Η Γουίνφρεϊ εξηγεί ότι τα συμπτώματά της γίνονται χειρότερα, προσθέτει ότι μερικές φορές ξυπνάει τη νύχτα και αναρωτιέται αν θα τα καταφέρει την επόμενη μέρα.

«Έχω πάρει ημερολόγια που κρατάω σημειώσεις όπως : «Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω μέχρι το πρωί»,» είπε. «Νιώθω ότι θα πεθάνω κάθε βράδυ»».

Η παρουσιάστρια λέει ότι όταν πέρασε στην εμμηνόπαυση, άρχισε να νιώθει ανήσυχη και δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί αρκετά για να διαβάσει – γι’ αυτό και κατέληξε στο app «Oprah’s Book Club».

Όπρα Γουίνφρεϊ: Τα έντονα συμπτώματα και η αμηχανία της να τα μοιραστεί

Ένα από τα πιο ακραία συμπτώματά της είναι οι καρδιακοί παλμοί, είπε.

«Είμαι στην περιεμμηνόπαυση, από τα τέλη της δεκαετίας των 40, και έχω έντονες ταχυπαλμίες. Πηγαίνω σε κάθε γιατρό που μου συστήνουν για να προσπαθήσω να καταλάβω τι μου συμβαίνει, τι είναι αυτό» συνεχίζει.

Η Γουίνφρεϊ είπε ότι επισκέφθηκε πέντε διαφορετικούς γιατρούς για να βρει θεραπεία και αιτία για τις υψηλούς παλμούς της καρδιάς της.

Περιγράφει ότι μια φορά πήγε να δει μια καρδιολόγο που της έδωσε φάρμακα για την καρδιά και της έκανε αγγειογραφία, μια εξέταση που δείχνει τη ροή του αίματος μέσω των αρτηριών, των φλεβών ή της καρδιάς.

«Κανείς ποτέ δεν είπε ότι αυτό είναι εμμηνόπαυση» είπε η Γουίνφρεϊ.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η τηλεπαρουσιάστρια λέει ότι είναι σε σύγχιση είναι επειδή υποφέρει από έλλειψη γνώσης σχετικά με το θέμα και δεν έχει κανένα κοντινό πρόσωπο στη ζωή της που να συζητάει το θέμα αυτό – προσθέτει ότι η μητέρα της δεν μιλάει πάρα πολύ.

«Δεν μπορώ να μιλήσω με τη μητέρα μου για μένα. Απλά προσπαθώ να μάθω ποιες είναι οι πιθανότητες να έχω εξάψεις ή οτιδήποτε άλλο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oprah (@oprah)

«Η μητέρα μου είναι πολύ, ξέρεις, κλειστό άτομο και νιώθω ότι δεν έχω συμπτώματα τα οποία αναγνωρίζει. Νιώθω ότι αν δεν έχεις εξάψεις, όπως εγώ δεν έχω, τότε δεν καταλαβαίνεις τις εναλλαγές της διάθεσης».

Η εμμηνόπαυση μπορεί να συμβεί σε γυναίκες στα 40 ή στα 50 τους. Η μέση ηλικία είναι τα 51 έτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Τα συμπτώματα διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Περιλαμβάνουν ακανόνιστες περιόδους, κολπική ξηρότητα, εξάψεις, ρίγη, νυχτερινές εφιδρώσεις, προβλήματα ύπνου, αλλαγές στη διάθεση. Επίσης πολλές γυναίκες παρουσιάζουν αύξηση βάρους και αργό μεταβολισμό, αραίωση μαλλιών και ξηρό δέρμα, απώλεια πληρότητας του στήθους.

Η Γουίνφρεϊ λέει ότι επιθυμεί να μπει ένα τέλος στο ηλικιακό στίγμα -«λες και δεν είναι μέσα στην ίδια τη ζωή;».

Michelle Obama: Μας δείχνει τις δυσκολίες και το αληθινό πρόσωπο της εμμηνόπαυσης

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Mariah Carey: Αποκαλύπτει ότι η αγάπη της για τα Χριστούγεννα πηγάζει από τα άσχημα παιδικά της χρόνια

HerNews ka

Megan Fox: Τι συμβουλεύει τις ελέυθερες γυναίκες;

HerNews ka

Χόλιγουντ: Οι «άκαρδοι» celebrities που χώρισαν με απίθανους τρόπους

Her News