HerNews.gr
DECORNEWS

Tips για να στεγνώνουν γρήγορα τα ρούχα το χειμώνα

Δεν υπάρχει στεγνωτήριο; Κανένα πρόβλημα. Οι κορυφαίες συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να στεγνώσετε και γρήγορα τα χειμερινά σας ρούχα.

Εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται ότι χρειάζεστε ένα στεγνωτήριο για να έχετε την ευκαιρία να στεγνώσετε οποιοδήποτε ρούχο κατά τους ψυχρότερους μήνες.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι δύσκολο να οργανώσετε το στέγνωμα ρούχων χρησιμοποιώντας «χειροκίνητες» μεθόδους σε εσωτερικούς και ακόμη και εξωτερικούς χώρους, αρκεί να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα.

1. Επιλέξτε τη σωστή ώρα

Υπάρχουν δύο τρόποι σκέψης όσον αφορά το χρόνο στεγνώματος. Το ένα είναι να προσπαθήσετε να κάνετε το πλύσιμο νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ώστε να έχετε χρόνο να εκμεταλλευτείτε τυχόν ηλιακό φως. Το άλλο είναι να το αφήσετε να στεγνώσει όλη τη νύχτα, ώστε να έχετε λιγότερο κόπο με το να βρίσκεται μέσα στο σπίτι, συν το ότι υπάρχει πιθανότητα να στεγνώσει όταν ξυπνάτε. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε μέθοδο ταιριάζει στην καθημερινότητά σας.

2. Μην γεμίζετε υπερβολικά το πλυντήριό σας

Το στρίμωγμα των ρούχων μεταξύ τους θα τα αφήσει πιο βρεγμένα στο τέλος του πλυσίματος, οπότε τελικά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν.

3. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα ταχύτερης περιστροφής του πλυντηρίου σας

Η χρήση του ταχύτερου διαθέσιμου κύκλου στυψίματος θα συμβάλει στη μείωση του χρόνου που χρειάζονται για να στεγνώσουν τα ρούχα σας. Μπορείτε να βάλετε την πλύση σας σε έναν άλλο κύκλο στυψίματος για να αφαιρέσετε τυχόν εναπομείνασα περίσσεια νερού και να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία πριν τα βγάλετε από το μηχάνημα.

4. Δοκιμάστε έναν αφυγραντήρα

Ένας αφυγραντήρας  είναι μια απαραίτητη επένδυση και είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για το στέγνωμα των ρούχων σε εσωτερικούς χώρους.

6. Απλώστε τα ρούχα σας ομοιόμορφα

Αφιερώστε χρόνο για να κρεμάσετε τα ρούχα σας, φροντίζοντας να έχουν άφθονο χώρο και να έχουν άφθονο αέρα για να στεγνώσουν. Τα ρούχα που είναι μαζεμένα ή επικαλύπτονται θα έχουν πρόβλημα στο στέγνωμα. Βεβαιωθείτε ότι τα πιο χοντρά αντικείμενα, όπως τα τζιν, έχουν χώρο, έτσι ώστε τα πλαϊνά να μην ακουμπούν όταν τα κρεμάτε πάνω από μια μπάρα (χρησιμοποιήστε τουλάχιστον δύο ράβδους όταν χρησιμοποιείτε μια απλώστρα).

7. Ανοίξτε τα πάντα

Ξεκουμπώστε τα φερμουάρ και τα κουμπιά (μην ξεχνάτε τις μανσέτες στα μανίκια) και τραβήξτε τις τσέπες του παντελονιού για να διευκολύνετε τη διαδικασία στεγνώματος.

8. Γυρίστε τακτικά τα ρούχα σας

Ελέγξτε τα ρούχα σας για να δείτε πόσο καλά στεγνώνουν. Συνεχίστε να τα αναποδογυρίζετε. Εάν ένα τμήμα στεγνώνει καλύτερα από το υπόλοιπο, περιστρέψτε το για να αφήσετε τα άλλα μέρη να στεγνώσουν.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία όπως οι μανσέτες και οι μασχάλες, που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν.

9. Επιλέξτε το σωστό δωμάτιο

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το δωμάτιο στο οποίο στεγνώνουν τα ρούχα σας αερίζεται καλά. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει στην αποφυγή υγρασίας και μούχλας (δείτε παρακάτω), αλλά και τα ρούχα σας θα στεγνώσουν πιο γρήγορα.

Τα ανοιχτά παράθυρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να κυκλοφορεί φρέσκος αέρας στο σπίτι σας (ακόμα κι αν έξω κάνει κρύο).

10. Αποφύγετε να στεγνώνετε ρούχα σε πολυσύχναστες περιοχές

Μην στεγνώνετε τα ρούχα στο σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα, την κουζίνα ή οπουδήποτε στο σπίτι περνάτε πολύ χρόνο, καθώς η υγρασία των ρούχων είναι επιζήμια για την ποιότητα του αέρα και μπορεί επίσης να προκαλέσει μούχλα (που μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες) .

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Πως να τοποθετήσετε σωστά τον καθρέφτη σας ώστε να κάνετε τους μικρούς χώρους να μοιάζουν μεγαλύτεροι

HerNews ka

Decornews: Τα λάθη που κάνουμε στο στρώσιμο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού- Πως να τα αποφύγουμε

HerNews ka

Που ν’ αποθηκεύσεις τα παπούτσια αν δεν έχεις ντουλάπα

Her News b