HerNews.gr
Ελλάδα

Αποκάλυψη: Πού είχε κρυμμένα τα 150.000 ευρώ που βρέθηκαν σπίτι της η Εύα Καϊλή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Qatar Gate. Την στιγμή που οι ελληνικές αρχές διέταξαν τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων και των λογαριασμών της ευρωβουλευτού, καθώς και συγγενικών της προσώπων, η εφημερίδα «Le Soir» αποκαλύπτει τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο, μεταξύ των οποίων, και αυτό της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή.

Πώς έγινε η επιχείρηση στο σπίτι της Καϊλή

Το πρώτο βήμα ήταν η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του Τζιόρτζι, συζύγου της Καϊλή, με όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση να τον ακολουθούν από την ώρα που έφυγε από το γκαράζ του σπιτιού μέχρι την ώρα που τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ειδική μονάδα της αστυνομίας περίμενε υπονομετικά έξω από το σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή, για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον σύζυγό της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς λόγω της ασυλίας της κυρίας Καϊλή δεν μπορούσε να γίνει επιδρομή στο σπίτι.

«Ακόμη, τον φάκελο που αφορούσε την εμπλοκή της πρώην αντιπροέδρου, χειρίζονταν μετρημένοι στα δάχτυλα ερευνητές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα λεπτά της επιχείρησης δεν καταγράφηκαν στην εθνική βάση δεδομένων της βελγικής αστυνομίας «προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαρροές».

Τα ευρήματα στο σπίτι της Καϊλή

Στο σπίτι της Εύας Καϊλή βρέθηκαν τσάντες και σακίδια με μετρητά. «Αυτά τα ευρήματα τα εντοπίζουμε συνήθως σε έρευνες σπιτιών διακινητών ναρκωτικών» λέει μια πηγή στη Le Soir.

«Τα μετρητά είναι σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ. Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει στο ακριβές ύψος του ποσού καθώς τα χρήματα εστάλησαν για ανάλυση στα εργαστήρια. Αλλά από συγκλίνουσες πηγές προκύπτει με συντηρητικές εκτιμήσεις ότι βρέθηκαν περίπου 600.000 ευρώ στις βαλίτσες του πατέρα της Εύας Καϊλή και 150.000 ευρώ μετρητά στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή» προστίθεται στο δημοσίευμα.

Η Le Soir επισημαίνει, επίσης, ότι «το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή ήταν επιπλωμένο με δώρα που είχαν την υπογραφή της χώρας που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς: μετάλλια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα απ΄ το Κατάρ. Τόσα στοιχεία για τα οποία το ζευγάρι Καϊλή-Τζόρτζι και ο πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλευτή έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις το Σαββατοκύριακο».

Στην κούνια τα λεφτά

Αυτό που αποκαλύπτεται, είναι ότι τα 150.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι της, ήταν επιμελώς κρυμμένα κάτω από την κούνια του μωρού της.

Εύα Καϊλή: Τι δηλώνει το οικογενειακό της περιβάλλον μετά τη σύλληψη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Her News

Αναβρασμός στον τουρισμό: Επανέρχεται η 10ωρη εργασία με αντάλλαγμα… ρεπό

Her News

Καιρός: Αποδρομή του καύσωνα με μπουρίνια & υποχώρηση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς Κελσίου

HerNews ka