HerNews.gr
Beauty

Matoula Clinic: Ποιες είναι οι κατάλληλες αντιγηραντικές θεραπείες που προτείνουμε λίγο πριν τις γιορτές;

Ποιες είναι οι θεραπείες που υπόσχονται να απομακρύνουν τα σημάδια γήρανσης λίγο πριν την άφιξη των Χριστουγέννων και προσφέρει η Matoula Clinic;

Οι θεραπείες αντιγήρανσης είναι πολλές και χωρίζονται σε επεμβατικές και μη επεμβατικές με πρωταγωνιστικό ρόλο να έχει διαχρονικά το Botox. Ωστόσο, πριν αναφερθούμε σε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο καλό να είναι να ξεκαθαρίσουμε το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουμε.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που έχουν ξηρή επιδερμίδα, τότε αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως ανήκετε στην κατηγορία των επιδερμίδων με ιδιαίτερη ευαισθησία. Τα ξηρά δέρματα έχουν την τάση να “σπάνε” πιο γρήγορα. Έτσι, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε κατά πάσα πιθανότητα κάποιες πρόωρες αντιγηραντικές θεραπείες. Όλα αυτά, δε, σε αντίθεση με όσες γυναίκες έχουν λιπαρό δέρμα.

Ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για το μεγάλο κεφάλαιο του ‘Βοtox” στη Matoula Clinic!

Το Botox είναι μια ουσία η οποία όταν εγχύεται στους μύες του προσώπου τους αποδυναμώνει ή χαλαρώνει προσωρινά. Πραγματοποιείται σε περιοχές και σημεία εκφράσεων του προσώπου. Ανάμεσα σε αυτές είναι το πόδι της χήνας, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές έκφρασης στο μέτωπο και τέλος οι γραμμές έκφρασης γύρω από το στόμα.

pastedGraphic.png

Oι εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης πραγματοποιούνται με πολύ λεπτές ενέσεις στοχευμένα στους μύες που χρειάζονται χαλάρωση. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί τη χρήση αναισθητικής κρέμας. Η διάρκεια της θεραπείας είναι κατά μέσο όρο δέκα πέντε λεπτά.

Η έμπειρη δερματολόγος Θεώνη Ματούλα ανέφερε χαρακτηριστικά πως “μετά τη διαδικασία του botox χρειάζεται να παραμείνετε 4 ώρες σε όρθια θέση κεφαλής και να αποφεύγετε το σκύψιμο την εφίδρωση και τη θερμότητα για 2 ημέρες”.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από το πρώτο κιόλας 24ωρο, ενώ βελτιστοποιούνται τις επόμενες 15 ήμερες.

Ακριβώς για τον παραπάνω λόγο η δερματολόγος Θεώνη Ματούλα προτείνει το botox 15 μέρες πριν τις γιορτές.

pastedGraphic_1.png

Η θεραπεία botox δύναται να έχει διάρκεια 3-6 μήνες, αλλά αυτό εξαρτάται και από την εκφραστικότητα του ατόμου, την ηλικία και τέλος το DNA.

Botox vs Baby Botox 

Η βασική διαφορά ανάμεσα στις κλασικές ενέσεις botox και στα baby botox έγκειται στο γεγονός πως η δεύτερη επιλογή αφορά πολύ μικρότερη ποσότητα υλικού το οποίο διοχετεύεται στο δέρμα. Το baby botox προτιμάται κατά κύριο λόγο από νεαρές ηλικίες. Ωστόσο, δεν έχει την ίδια διάρκεια με το γνωστό botox.

Όσον αφορά τις αντενδείξεις σχετικά με το botox, η Matoula Clinic τονίζει πως η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός λειτουργεί ως αντένδειξη για αισθητικούς λόγους και όχι για ιατρικούς, αφού δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια αντίστοιχη μελέτη μέχρι τώρα.

Μια εξίσου αποτελεσματική αντιγηραντική θεραπεία είναι τα fillers (ενέσιμο υαλουρονικό οξύ).

Ως υαλουρονικό οξύ ορίζεται το ενέσιμο εμφύτευμα (tissue filler), το οποίο στοχεύει στην τελειοποίηση των χαρακτηριστικών του προσώπου με ανώδυνο τρόπο και με -σχεδόν- μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.  Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και ισορροπημένο.  Μια από τις κύριες λειτουργίες του είναι και η εξάλειψη των ρυτίδων.

Για το τέλος αφήσαμε τα skin boosters, που ουσιαστικά ορίζονται ως μεσοθεραπείες με υαλουρονικό οξύ σε υψηλή συγκέντρωση αλλά με διαφορετικά μοριακά βάρη και διαφορετικούς βαθμούς διασταύρωσης. Έτσι δεν διαλύονται άμεσα στο δέρμα όπως τα συνήθη μεσοθεραπευτικά διαλύματα που είχαμε μέχρι τώρα στην μεσοθεραπεία, αλλά μέσα σε διάστημα εβδομάδων ή και μηνών.

Είστε έτοιμες να υποδεχτείτε τις γιορτές με τις μοναδικές θεραπείες πριν τα Χριστούγεννα;

matoulaclinic.gr

Facebook

Instagram 

Beauty: Οι καλύτερες homemade μάσκες προσώπου για το απόλυτο selfcare το Σαββατοκύριακο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: “Ωδή” στη γυναίκα από τον Μakeup Αrtist Παναγιώτη Καρακάση- Beauty tips ημέρας!

HerNews ka

Χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι; Δες τι σου ταιριάζει

Her News b

Κατερίνα Παπουτσάκη: Δοκίμασε την πιο hot τάση στο φθινοπωρινό μακιγιάζ

HerNewskl