HerNews.gr
Διεθνή

Ομολόγησε ο Φρανσέσκο Τζιόρτζι για το Qatar Gate – “Αφήστε την Εύα Καϊλή”

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Κατάρ και σε ό,τι αφορά την Εύα Καϊλή. O σύντροφός της, Φρανσέσκο Τζιόρτζι ομολόγησε εμπλοκή του στο «Qatar Gate», όπως αναφέρουν σήμερα η La Repubblica και η Le Soir.

O Φρανσέσκο Τζιόρτζι λοιπόν, εκ των τεσσάρων συλληφθέντων στην υπόθεση του Κατάρ, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή, ομολόγησε την εμπλοκή του ενώπιον των βελγικών Αρχών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Francesco Giorgi (@fragiorgi13)

Φρανσέσκο Τζιόρτζι: «Έκανα τα πάντα για χρήματα που δεν χρειαζόμουν»

«Έκανα τα πάντα για χρήματα που δεν χρειαζόμουν», είπε ο ίδιος μεταξύ άλλων, κατά το δημοσίευμα.

Η Repubblica τονίζει πως ο Τζιόρτζι κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον δικαστή, πως παραδέχτηκε ότι έχει κάνει παράνομες πράξεις που σχετίζονται με το Κατάρ, και πως ζήτησε την απελευθέρωση της συντρόφου του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, η Εύα Καϊλή, ο Αντόνιο Παντζέρι και ένα τέταρτο άτομο κατηγορούνται για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η απολογία του Φρανσέσκο Τζιόρτζι

Στην απολογία του ο Τζιόρτζι φέρεται, επίσης, να επιβεβαιώνει ότι ο Ιταλός πρώην Ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, ήταν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης. Ο δικηγόρος του Παντζέρι, πάντως, στο ερώτημα της Le Soir μετά την απολογία του Τζιόρτζι απάντησε ότι «δεν έχω τέτοια πληροφορία. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι ανυπόστατο καθώς δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτό το έγγραφο το οποίο έχετε δει εσείς. Πρόκειται για παραβίαση του απορρήτου της διαδικασίας».

«Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατέρρευσε μπροστά στους δικαστές των Βρυξελλών, παραδέχθηκε ότι ενήργησε παράνομα και δήλωσε μετανιωμένος» προσθέτει η La Repubblica.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Francesco Giorgi (@fragiorgi13)

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή φέρεται επίσης να έχει ομολογήσει ότι ο ρόλος του στην εγκληματική οργάνωση ήταν να διαχειρίζεται τα χρήματα. Παράλληλα, στην απολογία του εμφανίζεται να «δίνει» άλλα δύο ονόματα ότι έχουν λάβει χρήματα από τον Παντσέρι: τον Ιταλό ευρωβουλευτή του σοσιαλιστικού κόμματος, Αντρέα Κοτζολίνο και τον Βέλγο, Μαρκ Ταραμπέλα, τον ευρωβουλευτή το σπίτι του οποίου ερευνήθηκε το περασμένο Σάββατο παρουσία της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, όπως απαιτεί το βελγικό δίκαιο.

Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Ποιος είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή που συνελήφθη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Όσκαρ 2023: Η Lady Gaga εκπλήσσει το κοινό καθώς από “full glam makeup” εμφανίστηκε άβαφτη στη σκηνή!

HerNews ka

Rihanna: Αποκαλύφθηκε επιτέλους το όνομα του γιού της με τον ASAP Rocky!

HerNews ka

Μπραντ Πιτ – Ινές Ντε Ραμόν: «Είναι πιο ευτυχισμένοι από ποτέ»

HerNews ka