HerNews.gr
Διεθνή

Έντι Μέρφι: Βραβεύεται στις Χρυσές Σφαίρες για την πορεία του στον κινηματογράφο

Μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση στην 80η απονομή των Χρυσών Σφαιρών θα λάβει ο Έντι Μέρφι, καθώς, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ, θα τιμηθεί με το βραβείο «Cecil B. DeMille» για τη συνολική του πορεία και την καριέρα του στον κινηματογράφο.

epa02997631 (FILE) A file picture dated 28 January 2007 shows US actor Eddie Murphy arrive for the 13th Annual Screen Actors Guild Awards at the Shrine Auditorium in Los Angeles, California, USA. According to reports on 09 November 2011 Eddie Murphy is dropping out as the host of the Oscars telecast, less than a day after the show’s producer Brett Ratner dropped out following a homophobic comment he made during a screening on 04 November. EPA/PAUL BUCK

 

Το συγκεκριμένο βραβείο είναι μια τιμητική διάκριση για ηθοποιούς, παραγωγούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους για τη συμβολή τους στην τέχνη του κινηματογράφου.

Η πρώτη φορά που αποδόθηκε ήταν στην 9η τελετή των Χρυσών Σφαιρών το 1952, παίρνοντας το όνομα του από τον σκηνοθέτη που το έλαβε, τον θρυλικό Σέσιλ Ντε Μιλ, έναν από τους πρωτοπόρους του αμερικανικού κινηματογράφου.

Ο Έντι Μέρφι συνολικά στην καριέρα του έχει προταθεί για 6 Χρυσές Σφαίρες και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κωμικούς του αμερικανικού κινηματογράφου κερδίζοντας και ένα βραβείο, για την ερμηνεία του στη δραματική ταινία «Dreamgirls» το 2006, ενώ η πιο πρόσφατη υποψηφιότητά του ήταν στο μιούζικαλ «Dolemite is My Name» το 2019.

 

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Ιανουαρίου στο Μπέβερλι Χιλς, με οικοδεσπότη τον, βραβευμένο με Emmy, κωμικό Τζέροντ Καρμάικλ.
Πάντως ο 61χρονος Μέρφι, εκτός των βραβείων που έχει καταφέρει να κερδίσει μέσω της τέχνης του, κατέχει και ρεκόρ στην προσωπική του ζωή, αφού έχει αποκτήσει δέκα παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Pete Davidson-Emily Ratajkowski: Πήγαν μαζί σε αγώνα μπάσκετ των Knicks

HerNews ka

Βίντεο: 10χρονος σούπερ ήρωας σώζει τη μαμά του από βέβαιο πνιγμό

Her News b

Πορτογαλία: Σε αναπηρικό αμαξίδιο ο Πάπας Φραγκίσκος – Συναντήθηκε με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς

HerNews ka