HerNews.gr
Διεθνή

Τη Δευτέρα «κληρώνει» για το πλαφόν στο φυσικό αέριο – Τα βρήκαν οι «27»

Aισιόδοξος ότι τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου θα βρεθεί λύση στην Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός μετά την λήξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους ομολόγους του μέσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είπε ότι η συζήτηση για το θέμα της ενέργειας του θυμίζει την ταινία «Η μέρα της Μαρμότας». Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αντιρρήσεις της Γερμανίας φαίνεται να κάμπτονται και το Βερολίνο εμφανίζεται πιο θετικό.

Όσον αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων για το πλαφόν στο φυσικό αέριο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν η συμφωνία για την τιμή του να είναι ακόμα και κάτω από 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Και επίσης, θα μπορούσε να περάσει η συμφωνία με ενισχυμένη πλειοψηφία αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θέλουν οι «27». Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι εναρμονισμένη με τις ελληνικές επιδιώξεις.

Ο πρωθυπουργός ωστόσο δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι χρειάστηκαν μήνες ολόκληροι για να καταλήξουν οι χώρες μέλη της ΕΕ σε μια αυτονόητη όπως την χαρακτήρισε απόφαση να περιοριστούν οι τιμές του φυσικού αερίου.

Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής των 27 ηγετών για το 2022 στιγματίστηκε όμως και από το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το ευρωκοινοβούλιο με αρνητική πρωταγωνίστρια μάλιστα μια Ελληνίδα ευρωβουλευτή, την Εύα Καϊλη, ενώ προβληματισμό προκάλεσε στο κυβερνών κόμμα το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα να αρθεί η ασυλία της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη καθώς πρώην συνεργάτης της λάμβανε το επίδομα αλλοδαπής ενώ έλειπε από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για σοβαρή υπόθεση και ζήτησε πίστωση χρόνου καθώς όπως σημείωσε δεν είχε πλήρη εικόνα. Είπε ότι θα ενημερωθεί και σήμερα αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε επίσης το περίγραμμα της τοποθέτησής του το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού λέγοντας ότι θα μιλήσει για τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν το 2023 αλλά και για το όραμά του για την επόμενη τετραετία.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο αποκαλύπτει πώς είναι η ζωή της

HerNews ka

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Παρευρέθηκε στον γάμο της πρώην συντρόφου του Ρόουζ Φαρκουχάρ

HerNews ka

Οι 8 χώρες του κόσμου που επλήγησαν από τους περισσότερους σεισμούς

HerNews ka