HerNews.gr
Health

Αυτή η διατροφή αυξάνει την ανδρική γονιμότητα

H μεσογειακή διατροφή, με έμφαση στα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι γνωστή εδώ και χρόνια για τα πολλαπλά οφέλη της στην υγεία.

Άλλο ένα όφελος έρχεται λοιπόν να προστεθεί στη λίστα, αφού νέα έρευνα δείχνει ότι μπορεί να ενισχύσει την ανδρική γονιμότητα.

Έτσι, η μεσογειακή διατροφή θα λέγαμε πως καθίσταται ως μια μη παρεμβατική και οικονομικά προσιτή στρατηγική για ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν.

Όπως διαπιστώθηκε, η μεσογειακή διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητα, την επιτυχία της τεχνολογίας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ART) και την ποιότητα του σπέρματος στους άνδρες.

Πώς η μεσογειακή διατροφή αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης

Πιο αναλυτικά, οι ερευνητές εντόπισαν ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μιας μεσογειακής διατροφής μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες σύλληψης των ζευγαριών.

Η υπογονιμότητα έχει προκαλέσει μια παγκόσμια ανησυχία για την υγεία που επηρεάζει 48 εκατομμύρια ζευγάρια και 186 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.

«Η έρευνα δείχνει ότι η φλεγμονή μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, επηρεάζοντας την ποιότητα του σπέρματος, τους εμμηνορροϊκούς κύκλους και την εμφύτευση» αναφέρουν οι ερευνητές.

«Έχουμε ενδείξεις ότι ακολουθώντας μια αντιφλεγμονώδη δίαιτα – μια που περιλαμβάνει πολυακόρεστα ή «υγιεινά» λιπαρά, φλαβονοειδή (όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά) και περιορισμένη ποσότητα κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, μπορούμε να βελτιώσουμε τη γονιμότητα» συμπληρώνουν.

Η μεσογειακή διατροφή κατατάσσεται σταθερά στις πιο υγιεινές δίαιτες στον κόσμο. Η τροποποίηση της διατροφής είναι μια μη παρεμβατική και οικονομικά προσιτή στρατηγική που θα μπορούσε ενδεχομένως να βελτιώσει τη γονιμότητα, τονίζουν.

«Φυσικά, χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα. Όμως η στροφή σε μια μεσογειακή διατροφή όχι μόνο θα βελτιώσει τη συνολική υγεία σας, αλλά και τις πιθανότητές σας να συλλάβετε» καταλήγουν οι ερευνητές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φρόντισε την επιδερμίδα σου με τη μέθοδο των τριών

Her News

Αυπνία: Πως θα την ξεπεράσεις!

Her News

Πώς το καθημερινό άγχος μπορεί να οδηγήσει σε υγιή γηρατειά

Her News