HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να καθαρίσετε το σπίτι σας ώστε να λάμπει για τα Χριστούγεννα

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και καλό είναι να προετοιμαστείτε για τα καθαρίζοντας και τακτοποιώντας τους διάφορους χώρους του σπιτιού σας.

Ο διαχωρισμός των εργασιών σε διαφορετικούς τομείς θα σας διευκολύνει, επομένως εδώ είναι οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες συμβουλές καθαρισμού για τα υπνοδωμάτια, τα μπάνια, την κουζίνα και το σαλόνι.

Υπνοδωμάτια

Αλλάξτε τα σεντόνια για να είναι καθαρά και φρέσκα.

 Προσπαθήστε να τα πλένετε χωριστά από άλλα ρούχα, καθώς μικρότερα αντικείμενα όπως οι κάλτσες μπορεί να πιαστούν ανάμεσα στα σεντόνια και να μην καθαριστούν σωστά.

Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα και γυαλίστε το δωμάτιο για να το φρεσκάρετε, καθώς περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, το καθαρό ​​περιβάλλον μπορεί να κάνει κάθε σπίτι να είναι άνετο και cozy. 

Κάντε χώρο στις ντουλάπες ή σε ένα σετ συρταριών, καθαρίζοντας τυχόν ανεπιθύμητα ρούχα/αντικείμενα προετοιμαζόμενοι έτσι για τυχόν επιπλέον αγορές ή δώρα από τα Χριστούγεννα. Για να είστε ήσυχοι, ελέγξτε για σημάδια μούχλας, καθώς οι ντουλάπες μπορούν να είναι ιδανικοί τόποι αναπαραγωγής.

Κουζίνα

Η κουζίνα είναι η καρδιά κάθε σπιτιού, ειδικά για τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, η κουζίνα δεν έχει να κάνει μόνο με το μαγείρεμα, έχει να κάνει και με την ασφαλή και υγιεινή αποθήκευση των τροφίμων, με το να διατηρείτε τα γυάλινα σκεύη, τα μαχαιροπίρουνα και τα σερβίτσια καθαρά και λαμπερά και αν έχετε το πλυντήριο ρούχων στην κουζίνα να είστε πάνω από τα ρούχα σας και θα σας εξηγήσουμε γιατί.

Προσπαθήστε να φτάσετε στο κάτω μέρος του καλαθιού των ρούχων σας πριν ξεκινήσει σοβαρά η εορταστική περίοδος. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ετοιμαστείτε για την ημέρα των Χριστουγέννων και να διαπιστώσετε ότι το αγαπημένο σας μικρό μαύρο φόρεμα είναι ακόμα  στο κάτω μέρος του καλαθιού περιμένοντας το πλύσιμο.

Καθαρίστε το φούρνο σας πριν από τα Χριστούγεννα, ώστε να είναι έτοιμος για να ψήσετε αυτή τη γαλοπούλα στην εντέλεια.

Εάν ο φούρνος σας είναι καλυμμένος με μικρά κομμάτια ξεραμένου φαγητού, θα μπορούσε όχι μόνο να επηρεάσει τη γεύση του κρέατος σας, αλλά επίσης να αρχίσει να καπνίζει, αφήνοντας μια δυσάρεστη, παρατεταμένη μυρωδιά στο σπίτι.

Καθαρίστε το ψυγείο σας αφαιρώντας τυχόν ληγμένα τρόφιμα. Το να αδειάσετε το ψυγείο σας σημαίνει επίσης ότι έχετε άφθονο χώρο για επιπλέον φαγητό, όπως κρασί και μικροπράγματα!

 Κανείς δεν θέλει ένα ποτό σερβιρισμένο σε ένα βρώμικο, θολό ποτήρι, γι’ αυτό φροντίστε να καθαρίζετε όλα τα γυάλινα σκεύη πριν από την ημέρα.

Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ξεπλύνετε το εξωτερικό του ποτηριού με ξύδι  μην ανησυχείτε για τη μυρωδιά, καθώς θα εξασθενίσει όσο στεγνώνει.

Μπάνιο

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια του προ-χριστουγεννιάτικου καθαρισμού είναι να κάνετε το μπάνιο σας όσο το δυνατόν πιο καθαρό  και να προσπαθήσετε να διατηρήσετε αυτό το επίπεδο καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Η διατήρηση ενός καθαρού μπάνιου είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της εξάπλωσης μικροβίων.

Σαλόνι

Το σκούπισμα  με ηλεκτρική σκούπα είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων για να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και φρέσκο. Πριν από τη μεγάλη μέρα, είναι επίσης σημαντικό να καθαρίζετε τα χαλιά σας προτού τα παιδιά σας καθίσουν στο πάτωμα και ανοίξουν και παίξουν με τα δώρα τους από τον Άγιο Βασίλη.

Εάν έχετε χαλιά, αναποδογυρίστε τα και σκουπίστε τις κάτω πλευρές με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη σκόνη και βρωμιά.

Το πότε θα τακτοποιήσετε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, αλλά πολλοί  προτιμούν να καθαρίσουν τις λίγες μέρες πριν από τις 25 Δεκεμβρίου, καθώς αυτό σημαίνει ότι δεν βιάζονται να ολοκληρώσουν τα πάντα σε μία μόνο μέρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να διακοσμήσετε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο – 6 Εύκολοι τρόποι για να το κάνετε μαγικό

HerNews ka

7+1 τρόποι για να κάνετε το σαλόνι σας πιο γαλήνιο σαν ένα «καταφύγιο»

HerNews ka

Με αυτές τις ιδέες θα κάνετε την είσοδο του σπιτιού σας πιο χριστουγεννιάτικη!

HerNews ka