HerNews.gr
Ελλάδα

Εύα Καϊλή: H «τελευταία ευκαιρία» πριν την οριστική απόφαση για την προφυλάκισή της

Μία «τελευταία ευκαιρία» φέρεται να έδωσαν χθες οι Βέλγοι εισαγγελείς που ερευνούν το πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο – γνωστό κι ως «QatarGate»- στην Εύα Καϊλή, προκειμένου να αλλάξει υπερασπιστική γραμμή και να υιοθετήσει στάση ειλικρινούς συνεργασίας με τους ανακριτές και την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου για την επιτάχυνση των ερευνών και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από βελγικά ΜΜΕ, τις οποίες ανέφερε και ο ανταποκριτής του Mega στις Βρυξέλλες, Σαράντης Μιχαλόπουλος, χθες η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και ο Ιταλός σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι κλήθηκαν εκ νέου για ανάκριση κάτω από άκρα μυστικότητα.

Με δεδομένο ότι ο σύντροφος της συνεργάζεται ήδη με τις διωκτικές Αρχές, οι ανακριτές φέρεται να ζήτησαν από την Εύα Καϊλή να ακολουθήσει την ίδια τακτική ενόψει τις καθοριστικής αυριανής απολογίας (Πέμπτη, 22/12) που θα κρίνει το θέμα της παράτασης της προφυλάκισής της ως την δίκη ή την αποφυλάκισή της πιθανότητα με περιοριστικούς όρους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eva Kaili (@evakaili)

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από Ιταλικές και Βελγικές ιστοσελίδες και κανάλια, ουσιαστικά ζήτησαν από την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να σταματήσει να προτάσσει ισχυρισμούς περί άγνοιας (ειδικά για…σακούλες και βαλίτσες γεμάτες με μετρητά), να επιμένει στο σενάριο της αθωότητας και να υποστηρίζει θέσεις περί συμπτώσεων, τυχαίων γεγονότων ή συνηθισμένων πρακτικών των μελών του ευρωκοινοβουλίου καθώς -όπως τουλάχιστον φαίνεται από τις διαρροές ανακριτικού υλικού- είτε αντικρούονται από καταθέσεις και απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών από νόμιμες παρακολουθήσεις εμπλεκομένων στην υπόθεση, είτε από σειρά αποδεικτικών στοιχείων που έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην πολυσέλιδη δικογραφία.

Στόχος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου είναι να καταθέσει συγκεκριμένα περιστατικά και γεγονότα, που «δένουν» άλλες καταθέσεις ή αποδεικτικό υλικό και αφορούν σε άλλα πρόσωπα, τα οποία στην παρούσα φάση κρύβονται πίσω από το καθεστώς βουλευτικής ασυλίας ή να αποκαλύψει συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία συμπληρώνουν τα τελευταία «κομμάτια» του «παζλ» της υπόθεσης.

Σε αντάλλαγμα θα ωφεληθεί από τις ευεργετικές διατάξεις του συνεργαζόμενου κατηγορούμενου, θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση τόσο στην υπόλοιπη διαδικασία (και συνεπώς θα εξετασθεί με διαφορετικά κριτήρια το αίτημα της για αποφυλάκιση και παύση της προσωρινής της κράτησης) όσο και κατά την διάρκεια της δίκης των βασικών πρωταγωνιστών του σκανδάλου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eva Kaili (@evakaili)

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν ξένα δημοσιεύματα το τελευταίο 24ωρο, η Εύα Καϊλή έχει ήδη υποπέσει σε αντιφάσεις από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα ενώ στην αρχική πεντάωρη κατάθεσή της πολλές από τις απαντήσεις, τις εξηγήσεις και τις τοποθετήσεις της σε καίρια θέματα δεν ήταν ιδιαίτερα πειστικές. Αντιθέτως, η εικόνα της ερωτευμένης γυναίκας που είχε άγνοια για τις παράλληλες δραστηριότητες του συντρόφου της και επιδείκνυε κατ’ επανάληψη και επί μήνες…παιδική αφέλεια σε πολύ σοβαρά περιστατικά σε αντίθεση με την πανέξυπνη, εξαιρετικά καταρτισμένη και αποτελεσματική τεχνοκράτισσα ως (πρώην) Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έδινε σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια, έρχονται σε πλήρη αντίθεση. Αν όχι σε «μετωπική σύγκρουση» σύμφωνα με τους έμπειρους ανακριτές της υπόθεσης.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Στις ράγες ξανά τα τρένα – Μουδιασμένοι οι επιβάτες, προτίμησαν τα τελευταία βαγόνια

HerNews ka

«Smart Cities»: Ποια είναι η εφαρμογή που θα μας ενημερώνει για την κίνηση στους δρόμους

Her News b

Σέρρες: Γονείς κλείδωσαν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο και πήγαν να φάνε σουβλάκια

Her News