HerNews.gr
Ελλάδα

Πτυχίο με άριστα για τον πρώτο τυφλό φοιτητή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ

Ο Σεβαστός Κουμτζής, πριν από λίγες ημέρες, πήρε το πτυχίο του. Ο πρώτος τυφλός φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ αποφοίτησε με άριστα και ορκίστηκε έχοντας κοντά του σύσσωμη την οικογένειά του. 

Ο Σεβαστός Κουμτζής είναι ο πρώτος τυφλός φοιτητής που εισήχθη και αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, όχι μόνο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Ο αδελφός του, Αργύρης Κουμτζής, είναι επίσης τυφλός και είχε αποφοιτήσει με άριστα από το τμήμα Φυσικής το 2019. Αυτή τη φορά, χωρίς να κρύψει την περηφάνιά του, μοιράστηκε τη χαρά της οικογένειάς του για τη μεγάλη επιτυχία του μικρότερου αδελφού του, που έλαβε το πτυχίο του.

«Τώρα αν αναρωτιέστε πώς γίνεται κάποιος με σχεδόν μηδενική όραση να κάνει όλα αυτά, και εγώ αναρωτιέμαι να σας πω την αλήθεια… Η απάντηση φαντάζομαι βρίσκεται κάπου μεταξύ της αγάπης του για το αντικείμενο και της παροιμιώδους ξεροκεφαλιάς του.

Από μικρός φαινόταν, ο άτιμος, ότι δεν τα έπαιρνε τα γράμματα και έπαιζε με γρανάζια, κατσαβίδια και εργαλεία. (Καλά μεταξύ μας τώρα και τώρα που πήρε το πτυχίο πάλι τα ίδια κάνει)», γράφει ο αδερφός τού Σεβαστού Κουμτζή σε ανάρτησή του στο Facebook

Πηγή: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

Her News

Πέτρος Φιλιππίδης: Καταθέτει αγωγή στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Her News b

Καιρός: Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με ηλιοφάνεια και 30αρια

Her News