HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να διαμορφώσετε το σπίτι σας ώστε να χωρέσει όλους τους καλεσμένους σας για τις γιορτές

Η περίοδος των γιορτών σημαίνει μεγάλες συγκεντρώσεις, πάρτι και γλέντια. Μπορεί να αισθάνεστε ότι το σπίτι σας δεν είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει όλους τους καλεσμένους σας, αλλά, με λίγη αναδιάταξη, θα εκπλαγείτε με το πώς αυτό μπορεί να μην είναι απολύτως αλήθεια.

Η αναδιαμόρφωση των επίπλων σας είναι εξίσου σημαντική με τα αναψυκτικά και τα διακοσμητικά. Η σωστή διάταξη θα ανοίξει τον χώρο σας και θα ενθαρρύνει τους καλεσμένους σας να νιώσουν οικεία και να αναπαυτικά.

Ενώ η εκτέλεση αυτής της εργασίας μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο, οι προσπάθειές σας θα αποκομίσουν μεγάλα οφέλη κατά τη διάρκεια των σουαρέ σας.

1. Σκεφτείτε πρώτα το μέγεθος και τη θέση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου σας

Για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σαλονιού σας, θυμηθείτε να κρατάτε το πιο σημαντικό στοιχείο του δωματίου – το δέντρο – σε ένα μέρος που να είναι προσβάσιμο αλλά όχι με δυσκολία. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, σε αυτή την περίπτωση, είναι να είστε προσεκτικοί πριν επιλέξετε το δέντρο για το σπίτι σας. Συνήθως, το θέμα με το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι η διάμετρός του. ακόμα κι αν δεν είναι πολύ ψηλό, μπορεί να είναι πολύ φαρδύ. Η ιδανική επιλογή θα ήταν να διαλέξετε ένα λεπτό δέντρο.

2. Αναδιατάξτε τα καθίσματα ώστε να είναι άνετα για συζητήσεις μεταξύ των καλεσμένων

Όσον αφορά τον τρόπο αναδιάταξης των καθισμάτων σας, θέλετε να ενθαρρύνετε τις συζητήσεις. Σκεφτείτε να μετακινήσετε τα έπιπλά σας και να τα γυρίσετε έτσι ώστε οι καναπέδες και οι καρέκλες να βλέπουν το ένα το άλλο και όχι την τηλεόραση του σαλονιού.

Ίσως γυρίστε τα καθίσματα έτσι ώστε να μην είναι πλέον στραμμένα προς την τηλεόραση, αλλά το ένα προς το άλλο. Προσθέστε μερικές καρέκλες ως μέρος της διακόσμησης του τζακιού σας , ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να καθίσουν δίπλα στη φωτιά και να θαυμάσουν τη διακόσμηση.

3. Προσθέστε περισσότερες cozy επιλογές όπως μαξιλάρες και πουφ δαπέδου

Αν φιλοξενείτε πολύ κόσμο, δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε αγοράζοντας νέες καρέκλες ή έναν ολοκαίνουργιο καναπέ. Φέρτε στο σαλόνι σας μικρά σκαμπό ή καρέκλες τραπεζαρίας. Προσθέστε μαξιλάρια δαπέδου και τοποθετήστε τα δίπλα στο τζάκι ή γύρω από το τραπέζι του σαλονιού.

Συνήθως, δεν χρειάζεται να διατηρείτε τον ίδιο αριθμό θέσεων ανάλογα με τον αριθμό των επισκεπτών. Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή σε ένα πάρτι, θα υπάρχουν μερικά άτομα που θα κάθονται, και άλλα θα είναι είτε όρθιοι είτε θα περπατούν.

4. Δώστε βάση στον φωτισμό

Το βασικό στοιχείο αυτής της εορταστικής περιόδου είναι ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός και ένα καλά και ζεστά φωτισμένο σαλόνι μπορεί να συμβάλει πολύ στο να κάνουν τους καλεσμένους σας να αισθάνονται άνετα. Αν έχετε ένα μικρό σαλόνι, μην υπερισχύσετε του χώρου με μεγάλα statement κομμάτια. Επιλέξτε διακριτικά φωτιστικά τοίχου που δεν εμποδίζουν το δωμάτιο για να διαχέουν ομοιόμορφα το φως. Γεμίστε τις επιφάνειες με κεριά και προσθέστε φωτιστικά δαπέδου σε σκοτεινές γωνίες.

5. Χρησιμοποιείστε βοηθητικό τραπέζι με ροδάκια

Είτε vintage είτε μοντέρνο, ένα τραπεζάκι μπορεί να λειτουργήσει ως βοηθητικό τραπέζι, δίσκος σνακ ή σχάρα περιοδικών, ιδιαίτερα χρήσιμο όταν φιλοξενείτε ένα μεγάλο πάρτι με κόσμο. Επιλέξτε ένα όμορφο σχέδιο, ή ένα κομμάτι με ροδάκια που μπορεί να μετακινηθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο, προσθέτοντας μια πινελιά διακόσμησης και επιπλέον λειτουργικότητα όπου κι αν πάει.

Για το χριστουγεννιάτικο τραπεζάκι σας , θυμηθείτε να κρατάτε όλα τα ογκώδη μπουκάλια, τις παγοθήκες και τις καράφες στην κάτω βαθμίδα και τα ελαφρύτερα, πιο ευαίσθητα γυάλινα σκεύη και μαχαιροπίρουνα στην κορυφή. Αυτό θα εξασφαλίσει την κατανομή βάρους και την ισορροπία του καροτσιού καθώς το μετακινείτε από δωμάτιο σε δωμάτιο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να αποφύγετε τη συλλογή ρούχων σε μια καρέκλα – Οι επαγγελματίες διοργανωτές βασίζονται σε αυτό το απλό κόλπο

HerNews ka

Το παραδοσιακό στυλ στην ελληνική κουζίνα το 1920+

Her News

Πολύχρωμα ποτήρια: Η νέα τάση στο καλοκαιρινό τραπέζι

Her News