HerNews.gr
Γνώμες

Τα λόγια που ΔΕΝ είπες…

Στο λυκαυγές του νέου χρόνου όλοι έχουμε την ανάγκη μιας αναδρομής μέσα μας. Στην καρδιά, στην ψυχή, στο μυαλό μας. Μιας ανασκόπησης του πως ξεκινήσαμε, με ποιον τρόπο διασχίσαμε και πως καταλήξαμε στο τέλος αυτής της χρονιάς. Τι δώσαμε, τι πήραμε και τι τελικά μας έμεινε πραγματικά. Τι κρατήσαμε από επιλογή και με τι ουσιαστικά επιθυμούμε να προχωρήσουμε στην νέα αυτή χρονιά. Τα λόγια που ΔΕΝ είπες…

Γράφει η Ελένη Πανταζοπούλου,

 Αν για μια στιγμή σταματήσεις τον χρόνο και τις σκέψεις σου, αυτό που θα σου έχει μείνει δεν είναι ούτε οι μήνες, ούτε οι ημερομηνίες, είναι μόνο οι στιγμές! Καλές ή κακές. Είναι αυτές οι στιγμές που σε άγγιξαν, σε συνεπήραν ή σε ταρακούνησαν. Άλλωστε κάθε τι που ταρακουνάει την ψυχή σου είναι το μεγαλύτερο δώρο στην ζωή. Καθημερινά κάνουμε περίπου 50χιλιαδες σκέψεις, εκ των περισσοτέρων ασήμαντες. Οι σημαντικές όμως σκέψεις είναι αυτές που καθορίζουν την ζωή μας, την δουλειά μας, τις σχέσεις μας.

Οι στιγμές και οι σκέψεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα λόγια. Τα λόγια που είπες αλλά και αυτά που ΔΕΝ είπες. Που πάνε άραγε όλα αυτά τα λόγια που ήθελες να εκφράσεις αλλά δεν βρήκες ποτέ τον χρόνο, το θάρρος ή την δύναμη να πεις;; Πως θα ήταν η ζωή σου σήμερα, στο τέλος αυτού του έτους; Πόσο θα είχαν ορίσει την ζωή σου αλλά και αυτή των ανθρώπων σου αν τελικά είχες πει όλα αυτά που δεν είπες; 

Στην ζωη είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πότε πρέπει να μιλήσεις. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να γνωρίζεις πως όταν οι σκέψεις έχουν ουσία, τότε τα λόγια είναι πράξεις. Και δεν χρειάζεται να είναι πάντα σπουδαία, αρκεί να είναι πάντα αληθινά.

Γι’αυτό λοιπόν να μην φοβάσαι να εκφράζεσαι. Να μην δειλιάζεις να μιλάς. Ό,τι για εσένα είναι σημαντικό, να το λες. Να αποτυπώνεις τις λέξεις και τα συναισθήματα σου. Κάθε τι που σε αγγίζει, μην το κρύβεις. Μην καταπιέζεις τα λόγια, τις σκέψεις, τα θέλω σου.

Και ποτέ να μην ξεχνάς πως κανείς ΔΕΝ θα σε θυμάται για τα λόγια που ΔΕΝ είπες!!!

Καλά Χριστούγεννα!

Ελένη Πανταζοπούλου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

3 τραγούδια που φώναξαν δυνατά την ανάγκη μας για ειρήνη

Her News b

Συμβουλές στον 15χρονο εαυτό μου

Her News b

OlinaΛΥΣΗous Episode 11: Καλή χρονιά με μαγικά ταξίδια

Her News