HerNews.gr
Pets

Πως να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκύλου σας στο σπίτι

Ο αγαπημένος σας σκύλος αφήνει μια παρατεταμένη «μυρωδιά σκύλου» στο σπίτι; Είναι το ένα μειονέκτημα του να είσαι ιδιοκτήτης σκύλου και δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας θαυματουργός τρόπος να κάνεις έναν σκύλο να σταματήσει να μυρίζει.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο, είναι να αποτρέψουμε το σπίτι μας από αυτές τις μυρωδιές του σκύλου μας, οι οποίες θα δημιουργήσουν ένα πολύ πιο φρέσκο ​​περιβάλλον.

Εδώ είναι μερικοί υπέροχοι τρόποι για να αφαιρέσετε αυτές τις ενοχλητικές μυρωδιές από το σπίτι σας.

Γιατί οι σκύλοι μυρίζουν;

Η «μυρωδιά σκύλου» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συνήθως, αλλά ποτέ δεν ακούμε πραγματικά για «μυρωδιά γάτας» ή «οσμή πουλιού». Γιατί; Δεν μυρίζουν αυτά τα ζώα; Είναι μόνο τα σκυλιά που έχουν την ατυχία να αφήσουν μια παρατεταμένη μυρωδιά στο σπίτι; Όχι.

Ο λόγος για τον οποίο οι σκύλοι φαίνεται να μυρίζουν περισσότερο από άλλα οικιακά κατοικίδια είναι απλώς ότι τα μέρη του σώματος που τείνουν να παράγουν τις μεγαλύτερες μυρωδιές είναι απλώς μεγαλύτερα στα σκυλιά  περιοχές όπως τα αυτιά, η μύτη και οι πατούσες.

Υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους ένας υγιής σκύλος μπορεί να μυρίζει:

Ιδρώτας: Όπως και εμείς, έτσι και τα σκυλιά ιδρώνουν όταν ζεσταίνονται. Ωστόσο, ιδρώνουν μόνο σε περιοχές που δεν καλύπτονται από γούνα, με τις μεγαλύτερες περιοχές να είναι οι πατούσες. Καθώς τα πόδια του σκύλου σας ιδρώνουν, θα το απλώσει γύρω από τα χαλιά, τα πατώματα, τον καναπέ, το κρεβάτι… οτιδήποτε σταθεί.

Κερί στα αυτιά: Τα αυτιά των σκύλων είναι γεμάτα με σμηγματογόνους αδένες που παράγουν υψηλά επίπεδα κεριού. Αυτό το κερί είναι το τέλειο περιβάλλον αναπαραγωγής για μικροσκοπικούς μικροοργανισμούς που συνήθως δεν προκαλούν κανένα κακό στον σκύλο σας, αλλά μπορεί να μυρίζουν άσχημα. Αν μυρίσετε κάτι, είναι πιθανότατα τα αυτιά του σκύλου σας.

Βασικά βήματα:

  • Πλένετε τακτικά τα υφάσματα και τα έπιπλα στα οποία κάθεται ο σκύλος σας
  • Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω από έπιπλα που δεν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο κατά τη διάρκεια της νύχτας και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το πρωί
  • Σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα τις τρίχες του σκύλου και καθαρίζετε τακτικά το πάτωμα

Αφαίρεση οσμών σκύλων από τα δάπεδα

Μια απλή βούρτσα του δαπέδου μπορεί κάλλιστα να αφαιρέσει τυχόν χαλαρές τρίχες, αλλά δεν πρόκειται να στοχεύσει τη μυρωδιά. Αντίθετα, δοκιμάστε να σκουπίσετε το πάτωμα με απολυμαντικό , ακολουθώντας τις οδηγίες του προϊόντος. Ένας σχολαστικός καθαρισμός όχι μόνο θα αφαιρέσει τις οσμές, αλλά θα σκοτώσει επίσης τυχόν βακτήρια και μικρόβια που έχουν μεταφερθεί από τα πόδια του σκύλου σας στο πάτωμά σας.

Αφαίρεση οσμών από τα μαλακά είδη

Πλυντήριο ρούχων: Εάν τα μαλακά σας έπιπλα πλένονται στο πλυντήριο (ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας για συμβουλές), τότε η χρήση του πλυντηρίου σας μπορεί να κάνει την αφαίρεση της μυρωδιάς του σκύλου πολύ γρήγορη και εύκολη.

Αφαιρέστε τυχόν καλύμματα μαξιλαριών, χαλιά, παπλωματοθήκες, μαξιλαροθήκες – οτιδήποτε έχει ξαπλώσει ο σκύλος σας και πλύντε τα με απορρυπαντικό καλής ποιότητας.


Μαγειρική σόδα: Εάν κάποια από τα μαλακά έπιπλά σας δεν είναι κατάλληλα για το πλυντήριο, μην ανησυχείτε. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η μαγειρική σόδα είναι μια εξαιρετική αφαίρεση της μυρωδιάς του σκύλου.

Έχει ιδιαίτερα απορροφητικές ιδιότητες που αφαιρούν τις μυρωδιές από τα υφάσματα και τα υλικά, αφήνοντάς τους να μυρίζουν υπέροχα. Ρίξτε μαγειρική σόδα σε οποιαδήποτε περιοχή που μυρίζει και αφήστε να ξεκουραστεί για μερικές ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Το πρωί, σκουπίστε τη μαγειρική σόδα και απολαύστε τη φρέσκια, καθαρή μυρωδιά.

Τα σκυλιά μας δεν μπορούν να εμποδίσουν τον εαυτό τους να μυρίζει, είναι μέρος της φύσης τους, επομένως εναπόκειται σε εμάς να συνεχίσουμε τις δουλειές του σπιτιού μας για να αποτρέψουμε τη συσσώρευση οσμών.

Το πιο σημαντικό καθήκον όσον αφορά την απομάκρυνση των οσμών είναι να σκουπίζετε το σπίτι σας με ηλεκτρική σκούπα κάθε εβδομάδα (ή πιο συχνά εάν χρειάζεται). Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά τα σκυλιά μαδάνε γρήγορα και κάθε τρίχα που βρίσκει το δρόμο της ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ σας, κάτω από το χαλί σας και στο κρεβάτι σας θα προκαλέσει μια μυρωδιά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Στρες & σκύλος: Πώς μπορείτε να το καταλάβετε & τρόποι αντιμετώπισης

HerNews ka

Η νέα πλατφόρμα του gov.gr για τα ζώα συντροφιάς

HerNews ka

Συμβουλές για να κάνετε τον χώρο σας φιλικό & ταυτόχρονα κομψό για τα κατοικίδια

HerNews ka