HerNews.gr
Αφιερώματα

Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο: Με κατάνυξη & λαμπρότητα οι εορτασμοί για τη γέννηση του θεανθρώπου

Από άκρη σε άκρη σε όλον τον πλανήτη, οι άνθρωποι γιόρτασαν τη γέννηση του Χριστού.

Φανάρι

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστατεί στην χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του μονοπωλεί ο πόλεμος που σημαδεύει φέτος τις γιορτές.

«Το Eυάγγελο μήνυμα των Χριστουγέννων συνηχεί φέτος με τα τύμπανα του πολέμου και την κλαγγή των όπλων στην Ουκρανία, η οποία υφίσταται τα δεινά, συνεπείας μιας ιταμής και αδίκου εισβολής».

Σε ίδιο κλίμα και το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

«Τώρα που είστε όλοι στα σπίτια σας και ετοιμάζεστε να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα με τις οικογένειες και τους φίλους σας θα ήθελα να σας ζητήσω να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας και να στρέψετε την σκέψη σας προς όλους εκείνους των οποίων οι ζωές καταστράφηκαν από τη βία και τον πόλεμο».
Βατικανό

Πιστοί από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία, χοροστατούντος του πάπα Φραγκίσκου.

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Ποντίφικας έκανε σαφείς αναφορές στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Ας δούμε τα πρόσωπα των Ουκρανών αδελφών που βιώνουν αυτά τα Χριστούγεννα στο σκοτάδι και το κρύο, μακριά από τα σπίτια τους λόγω της καταστροφής που προκλήθηκε από δέκα μήνες πολέμου».
Ουκρανία

Χριστούγεννα χωρίς θέρμανση και ρεύμα, υπό τον ήχο των σειρήνων του πολέμου, γιορτάζουν οι καθολικοί αλλά και μέρος των ορθόδοξων Χριστιανών στην Ουκρανία, οι οποίοι μέχρι πέρυσι γιόρταζαν με το παλιό ημερολόγιο στις 7 Ιανουαρίου.

Κάποιοι είδαν τις οικογένειές τους μέσω βιντεοκλήσης από τα μέτωπα στα ανατολικά της χώρας που μαίνεται ο πόλεμος.

«Έχουμε πέντε παιδιά. Αλλά ο πόλεμος χώρισε την οικογένειά μας. Τα μεγαλύτερα παιδιά μου μαζί με τη μητέρα μου, τη γιαγιά τους, απομακρύνθηκαν. Μας λείπουν πολύ. Ο πατέρας μου πολεμά τώρα. Υπηρετεί στο Ντονέτσκ ενώ εμείς είμαστε εδώ».

Με ευλογία από στρατιωτικό ιερέα και μικρή μουσική παράσταση από ηθοποιούς γιόρτασαν οι Ουκρανοί στρατιώτες στα χαρακώματα κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Βηθλεέμ

Στη γενέτειρα του Χριστού, τη Βηθλεέμ, ο Αρχιεπίσκοπος Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα μέσα από τον Ναό της Γεννήσεως περνά το χαρμόσυνο μήνυμα στην ανθρωπότητα.

Βρετανία

Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η αδελφή του, πριγκίπισσα Σάρλοτ, τραγουδούν τα κάλαντα την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η βασιλική οικογένεια περνά τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ και της αφιέρωσε τη λειτουργία που έγινε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ όπου πριν από 4 μήνες έλαβε χώρα η κηδεία της.

Ο Κάρολος μίλησε για τη μητέρα του στο πρώτο χριστουγεννιάτικο μήνυμα ως βασιλιάς.

«Η πίστη της μητέρας μου στη δύναμη αυτού του φωτός ήταν ένα ουσιαστικό μέρος της πίστης της στον Θεό αλλά και της πίστης της στους ανθρώπους. Και είναι κάτι που συμμερίζομαι με όλη μου την καρδιά».

Φυσικά σχολιάστηκε από τον βρετανικό Τύπο η απουσία του Χάρι και της Μέγκαν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αφιέρωμα: 16+1 αγαπημένα τραγούδια για το Καλοκαίρι!

Her News b

Adele: Σαν σήμερα γεννιέται η απόλυτη Βρετανίδα star – Τι σημαίνουν οι αριθμοί στους δίσκους της;

Her News b

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η χλιδάτη ζωή των κληρονόμων και οι γάμοι υπερπαραγωγή

Her News