HerNews.gr
Rainbow Συνεντεύξεις

Ο Θέμης Κανέλλος μιλά στο HerNews: «Την πρώτη φορά που έβαλα κραγιόν φοβόμουν ότι θα με χτυπήσουν στο δρόμο»

O Θέμης Κανέλλος που είναι περισσότερο γνωστός στον κόσμο ως “Themicorn” έχει ξεχωρίσει μέσα από τη συμμετοχή του στο «Big Brother». Παρόλα αυτά και πριν από αυτό ο Θέμης διατηρούσε το δικό του κανάλι στο YouTube με φανατικό κοινό.

Ξεχωρίζει για το στυλ και για τα έντονα και ιδιαίτερα makeup looks που κάνει, όμως εάν έχεις την τύχη να γνωρίζεις προσωπικά  τον Θέμη σίγουρα τον ξεχωρίζεις για την προσωπικότητά του.

O Θέμης Κανέλλος μιλά στη δημοσιογράφο του  HerNews Κατερίνα Αλεξανδρίδου

Θέλω αρχικά να μου μιλήσεις για εσένα, για τον Θέμη

Ο Θέμης είναι ένας αρκετά δραστήριος άνθρωπος που είναι ή του ύψους ή του βάθους. Ή θα τρέχει όλη μέρα για δουλειές και δραστηριότητες ή θα είναι όλη μέρα σπίτι του. Έτσι είμαι γενικά στη ζωή μου. Σπούδασα μακιγιάζ, είμαι αυτό το “personality” που αν με γνωρίσεις από κοντά δεν έχω καμία σχέση και αυτό φάνηκε νομίζω και στο παιχνίδι αλλά και σε όλους όσους με ακολουθούν χρόνια και βλέπουν ποιος είναι πραγματικά ο Θέμης και δεν βλέπουν μόνο την εικόνα του Themicorn.

Μένεις μόνος σου από μικρή ηλικία;

Από πολύ μικρή ηλικία. Μόλις έγινα 18 ξεκίνησα να μένω μόνος μου. Είχα πάει στο παιχνίδι και όταν βγήκα έμεινα κατευθείαν μόνος μου. Έχουν περάσει 2 χρόνια που μένω μόνος μου και είναι πραγματικά τα καλύτερα 2 χρόνια της ζωής μου. Νιώθω λες και είμαι 2 χρονών.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί να μένει μόνο του σε τόσο μικρή ηλικία;

Είναι απίστευτα δύσκολο γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα μας μαθαίνει την προπαίδεια του 2 και του 3 αλλά δεν σου μαθαίνει πως να κάνεις πράγματα στην εφορία, πως να μη σε κλέψει ο λογιστής σου… βασικά πράγματα που χρειάζεσαι όντως στη ζωή σου. Όταν υπάρχει και ο διχασμός μεταξύ οικογένειας, που δεν έχεις κάποιον άνθρωπο να είναι κοντά σου και να σου τα μάθει… γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Εγώ ευτυχώς σε κάποια φάση είχα και την μάνα μου να με βοηθάει αλλά ξέρω παιδιά που έπρεπε να τα μάθουν εντελώς από την αρχή.

Πως είναι η σχέση με την οικογένεια σου πλέον;

Η αλήθεια είναι πως εντάσεις υπάρχουν σε όλες τις οικογένειες. Σε κάποιες μεγαλύτερες και σε άλλες λιγότερες. Πλέον όμως θα έλεγα ότι πραγματικά τη φράση του “από μακριά και αγαπημένη” την βλέπω ξεκάθαρα στην ζωή μου. Είμαστε μακριά και πιο αγαπημένοι από ποτέ. Είναι στενάχωρο που δεν μπορώ να βλέπω πιο συχνά την μητέρα μου αλλά ταυτόχρονα νιώθω ότι κάνει πιο καλή τη σχέση μας αυτό το γεγονός.

Όταν έκανες coming out στους γονείς σου πως το πήραν;

Το coming out στην αρχή δεν το πήραν άθολου καλά. Είχαμε μπλέξει με διάφορες ιστορίες. Συνέβησαν πολλά πράγματα. Ο κόσμος θα διαβάζει αυτό το άρθρο τώρα και απλά θα μπορεί να καταλάβει μέσα σε 5 δευτερόλεπτα μόνο το 1/2 της ζωής μου, δεν αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα που υπήρχε την περίοδο που έμαθαν οι γονείς μου ότι είμαι ομοφυλόφιλος. 

Τι θα συμβούλευες σαν Θέμης στα παιδιά που βρίσκονται σε παρόμοια θέση με αυτή που βρισκόσουν τότε;

Ότι και να πω εγώ ή ο οποιοσδήποτε δεν θα είναι αρκετό γιατί τα λόγια είναι του αέρα. Εσύ ξέρεις τι βιώνεις, εσύ βιώνεις την άσχημη κατάσταση στο σπίτι, τη βία, άσχημα λόγια, το bullying στο σχολείο. Ότι και να πω εγώ και ο καθένας δεν έχει καμία σημασία. Πρέπει να κάνεις υπομονή, να μεγαλώσεις και να απομακρυνθείς όσο δυνατόν περισσότερο από τοξικούς ανθρώπους. Είτε είναι φίλοι σου είτε είναι οικογένεια σου οποιοσδήποτε σε κάνει να νιώθεις άσχημα δεν αξίζει να είναι στη ζωή σου. Ειδικά για κάτι το οποίο δεν μπορείς να ελέγξεις όπως είναι η σεξουαλική  σου προτίμηση ή η ταυτότητα φύλου σου. Γιατί υπάρχουν και άτομα που έχουν γεννηθεί σε λάθος σώμα.

Εσύ το κράταγες για πολλά χρόνια μέσα σου;

Το κράταγα αρκετά χρόνια. Όχι όμως τόσα όσα κάποια άτομα που έχω γνωρίσει τα οποία το κρατάνε μέσα τους για 20-30 χρόνια κάποιοι δεν το έχουν πει και ποτέ και έχουν πεθάνει με αυτό το μυστικό μέσα σε εισαγωγικά. Εγώ μπορεί να το κράτησα 5 χρόνια μέσα μου το θέμα είναι ότι πάρα πολλά άτομα  το κρατάνε τόσο μυστικό μέσα τους που κάνουν πράγματα για να δείξουν ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι. Δηλαδή μπορεί να παντρευτούν, να κάνουν οικογένεια, να εκπληρώσουν σε εισαγωγικά όνειρα άλλων ακόμα και αν αυτοί είναι οι γονείς τους. Επιλέγουν να μη ζήσουν τη ζωή που θέλουν για να ικανοποιήσουν τα θέλω των άλλων. 

Το σκέφτηκες ποτέ να το κρατήσεις και εσύ μυστικό για να ευχαριστήσεις τους γονείς σου;

Για εμένα, όταν μιλάμε για ενήλικους ανθρώπους πάντα, όταν παριστάνεις κάτι που δεν είσαι είναι απλά γελοίο γιατί δεν είσαι εσύ. Πέρα από το ότι λες ψέματα σε άλλους που είναι από μόνο του πολύ κακό ταυτόχρονα λες ψέματα και στον ίδιο σου τον εαυτό. Και όλα αυτά γιατί; Για το τίποτα. Γιατί δεν αλλάζει κάτι. Δεν ευχαρίστησες τους γονείς σου πραγματικά, τους είπες ψέματα για να ευχαριστηθούν. Αν άνθρωποι γύρω σου χρειάζονται ψέματα για να είναι δίπλα σου, να σε αγαπάνε και να σε στηρίζουν τότε είναι οι λάθος άνθρωποι για να είναι δίπλα σου.

Εμένα αυτό το καλούπι όχι μόνο ποτέ δεν μου φάνηκε δελεαστικό, ίσα ίσα μου φαινόταν εμετικό. Απλά προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου σε αυτό που λέει “μην κρίνεις για να μην κριθείς” γιατί δεν ξέρεις τι πραγματικά περνάει κάθε άνθρωπος ξεχωριστά. Αν μιλάμε για ανήλικα άτομα εγώ τα ενθαρρύνω όταν με ρωτάνε, επειδή ακόμα είναι ανήλικα και θα τους είναι δύσκολο, δεν έχουμε και τις σωστές υποδομές, να μείνουν στην ντουλάπα γιατί είναι πιο ασφαλές για αυτούς.

Πως νιώθεις όταν έρχονται άτομα και σου λένε ότι εμπνέονται μέσα από εσένα;

Μου αρέσει που κάτι τόσο μικρό για εμένα τουλάχιστον, δηλαδή το να ζω την ζωή μου με ελευθερία, που πραγματικά θα έπρεπε να είναι τόσο αυτονόητο, εμπνέει κάποιους ανθρώπους. Πραγματικά είναι σοκαριστικό. Από τη μια μου αρέσει και χαίρομαι που εμπνέονται από εμένα. Από την άλλη με στενοχωρεί που δεν παίρνουν αυτή την έμπνευση από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Πότε βάφτηκες για πρώτη φορά;

Πρώτη φορά βάφτηκα ξεκάθαρα για αισθητικούς λόγους. Δηλαδή είχα κάποια σπυράκια λόγω εφηβείας. Μετά εξελίχθηκε και είδα ότι μου άρεσε πολύ και θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά και ότι είναι κάτι που μου αρέσει να το βλέπω και πάνω μου.  Απλά ήταν πολύ περίεργο γιατί εκείνη τη περίοδο, μέχρι να έρθω εγώ κάποιο αγόρι που να είναι στην τηλεόραση και όχι στα social media ήταν τρελό. Είχαμε δει ηθοποιούς να το κάνουν για acting όχι όμως στην καθημερινότητα τους.

Θυμάσαι την πρώτη φορά που βάφτηκες πολύ έντονα όπως τώρα και βγήκες έξω;

Θυμάμαι την πρώτη φορά που έβαλα κραγιόν. Μου φαινόταν τρελό. Είχα φρικάρει εντελώς γιατί αγχωνόμουν αν θα με χτυπήσουν. Είχα άγχος αν θα φάω ξύλο στον δρόμο επειδή φοράω κραγιόν. Που είναι τρελό να το σκεφτείς αυτό, κάποιος άνθρωπος θα νιώσει τόσο έντονα συναισθήματα για έναν άγνωστο που απλά φοράει κραγιόν και θα θέλει να τον χτυπήσει. Το ότι υπάρχει αυτός ο φόβος δείχνει ακόμα και σήμερα ότι δεν είμαστε σε ένα επίπεδο που θα θέλαμε να είμαστε.

Ενώ ντυνόσουν με αντρικά ρούχα στην αρχή, πως αποφάσισες να αρχίσεις να ντύνεσαι γυναικεία;

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Ότι έχω αναρωτηθεί το φύλο μου το έχω αναρωτηθεί. Δηλαδή έχω πει «Θέμη μήπως είσαι τρανς γυναίκα;». Αλλά έχω καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα. Γιατί μου έρχεται αυτή η ερώτηση στο μυαλό; Γιατί η κοινωνία περιμένει από εμένα εφόσον βάφομαι κλπ ότι δεν χωράω στο καλούπι του αγοριού, το μόνο καλούπι που κάπως μπορεί να χωράω για την κοινωνία είναι της τρανς γυναίκας.

Αυτό εμένα δεν με ευχαριστεί. Δεν θα ήμουν πιο χαρούμενος αν χωρούσα στο καλούπι της γυναίκας. Θα ήμουν πιο ευχαριστημένος στην ζωή μου αν έτσι όπως έχω γεννηθεί μπορούσα να ζω ελεύθερα χωρίς κάποιος να με κριτικάρει για την εξωτερική μου εμφάνιση. Θα ήθελα να με κρίνουν για την προσωπικότητα μου και τις πράξεις μου.

Τόσο καιρό ντυνόσουν με αντρικά ρούχα επειδή δεν είχες την αυτοπεποίθηση να υποστηρίξεις ένα γυναικείο ντύσιμό; Ή αποφάσισες να το δοκιμάσεις και αυτό;

Θεωρώ ότι είναι λίγο από το τελευταίο που είπες. Δηλαδή “ας το δοκιμάσουμε γιατί όχι”. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ας μη γελιόμαστε, είναι και το νεαρό της ηλικίας μου. Είναι λες και είμαι 30 χρονών όμως είμαι 20 και μιλάμε για το τι έκανα όταν ήμουν 18 που δεν ήξερα που μου πάνε τα 4. 

Πιστεύεις ότι σε μερικά χρόνια από τώρα ίσως να σταματήσεις να ντύνεσαι με γυναικεία ρούχα και να βάφεσαι;

Το θεωρώ 100%. Αφήνω και ποσοστό να αλλάξει εντελώς η εξωτερική μου εμφάνιση τύπου να έχω μούσια. Μπορεί να τα βαρεθώ. Η εξωτερική εμφάνιση είναι κάτι το οποίο αλλάζει. Εδώ δεν μπορώ να κρατήσω το μαλλί μου για πάνω από 3 μήνες θα κρατήσω την ταυτότητα μου;

Το ξεκίνησες σταδιακά οπότε, πρώτα ξεκίνησες να βάφεσαι, μετά να βάφεις τα μαλλιά σου και τέλος να φοράς τακούνια

Σίγουρα φαίνεται ότι το έκανα σταδιακά αλλά δεν το είχα πλαναρισμένο. Το μόνο που είχα όντως πλαναρισμένο είναι το ότι όταν μείνω μόνος μου θα είμαι όπως θέλω. Εγώ ήθελα πάντα να έχω νύχια αλλά φοβόμουν την αντίδραση των γονιών. Δεν είχα στο μυαλό μου το ότι όταν μεγαλώσω θα φορέσω τακούνια. Παλαιότερα δεν μου άρεσαν καθόλου τα τακούνια τώρα άλλαξα γνώμη.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια από τώρα;

Μπορώ να σου πω πως θα ήθελα να τον φαντάζομαι. Με μια δική μου επιχείρηση κάτι σε καλλυντικό γιατί αυτή είναι η αγάπη μου, το αγαπώ πάρα πολύ. Θα ήθελα κάποια στιγμή να παντρευτώ και να κάνω παιδία. Απίστευτα πολύ θα ήθελα παιδί. Γιατί ξέρω ότι θα του δώσω την αγάπη που δεν έλαβα εγώ ως παιδί. Η αξία της οικογένειας είναι πραγματικά ανεκτίμητη, να έχεις ανθρώπους που πραγματικά σε αγαπάνε και θα είναι πάντα δίπλα σου. Είναι αυτό που αν το χάσεις το εκτιμάς διπλά. Και εγώ το έχω εκτιμήσει επί 10.

Με τι ασχολείσαι την τελευταία περίοδο;

Είμαι στο Pride Radio στους 98,6 έχω 2 δικές μου στήλες για beauty και για gossip news, έχω το podcast to “Ροζ Οξυγόνο”, το κανάλι μου στο YouTube στο οποίο όπως ξεκίνησα έτσι συνεχίζω γιατί δεν μου αρέσουν πολύ οι αλλαγές στη ζωή μου. Και κάνω πολλά ραντεβού με πελάτες όπου μου στέλνουν μήνυμα στην σελίδα που διατηρώ.

Ευχαριστούμε πολύ τον Θέμη Κανέλλο για την συνέντευξη που μας παραχώρησε.

 

 

Instagram: @itsthemicornbitch 

Makeup account: @themismakeupartistry

Youtube: @themicorn

 

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κωνσταντίνος Μίχος: Οι φάρσες στο “Πάμε Δανάη”, οι δυσκολίες της τηλεόρασης & τα όνειρα του

Her News b

Καβάλα: Ανήκουστη ομοφοβική επίθεση σε δημοτικό σύμβουλο για τον ομοφυλόφιλο γιο του

HerNews ka

Η Πέννυ Μπαλτατζή συναντά τη Γιώτα Τσιμπρικίδου

Her News