HerNews.gr
Διεθνή

Τέλος το Whatsapp για εκατομμύρια κινητά σε όλο τον κόσμο από το Σαββατοκύριακο

Εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο θα χάσουν την δυνατότητα χρήσης της δημοφιλούς εφαρμογής επικοινωνίας και ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp καθώς η εταιρεία πρόκειται να σταματήσει την υποστήριξη λειτουργίας σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα και smartphones, με παλαιότερες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων.

Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ αμερικανικών και βρετανικών καναλιών καθώς και δημοσιέυματα γνωστών εφημερίδων, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Meta (η μητρική εταιρεία του Facebook και των εφαρμογών Instagram και WhatsApp) σύμφωνα με εσωτερική έκθεση θα διακόψει την υποστήριξη λειτουργίας για όσες συσκευές χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα iOS 11 (Apple) και Android OS 4 (διαφόρων κατασκευαστών), όπως και τις παλαιότερες εκδόσεις αυτών, σταδιακά από το ερχόμενο σαββατοκύριακο (δηλ. από τις 31 Δεκεμβρίου).

Την λίστα με τα πρώτα 49 μοντέλα γνωστών κατασκευαστών (Apple, Samsung, LG, Sony, Archos, HTC) δημοσίευσαν αρχικά εξειδικευμένες ιστοσελίδες (gadgets360, GizChina, GSMArena) με βάση μία εσωτερική έκθεση της εταιρείας Meta (μητρικής του Facebook, Instagram, WhatsApp) και στην συνέχεια χθες μεγάλες αμερικανικές και βρετανικές εφημερίδες, ανάμεσά τους και η Daily Mail.

Ο κατάλογος των «ξεπερασμένων συσκευών» περιλαμβάνει 49 κινητά τηλέφωνα και smartphones από την Apple και άλλους μεγάλους κατασκευαστές και οι χρήστες θα εξαναγκαστούν είτε να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα, εφόσον είναι εφικτό και επιτρέπεται από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις κάθε συσκευής ή να προχωρήσουν άμεσα στην αγορά νεότερου μοντέλου κινητού!

Για παράδειγμα, οι κάτοχοι των μοντέλων iPhone 5s (και μεταγενέστερων) μπορούν να προχωρήσουν σε ενημέρωση του λειτουργικού τους συστήματος σε iOS 12 και ως εκ τούτου θα συνεχίσει κανονικά η λειτουργία της εφαρμογής WhatsApp.

 Αντιθέτως οι κάτοχοι iPhone 5 και iPhone 5c θα πρέπει να αγοράσουν άλλη συσκευή της Apple ή να αποδεχτούν ότι δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν την εφαρμογή, χάνοντας την δυνατότητα επικοινωνίας και μηνυμάτων με τις επαφές τους.

Ομοίως, όσοι χρησιμοποιούν συγκεκριμένα μοντέλα της Samsung, της LG, της Huawei και της Sony -ανάμεσα σε άλλους επώνυμους κατασκευαστές- είναι υποχρεωμένοι μέσα στις επόμενες ημέρες να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα της συσκευής τους σε Android OS 4.1 ή νεότερη έκδοσή του για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή WhatsApp.

Σε όποιες συσκευές δεν είναι εφικτό, λόγω ρυθμίσεων ή προδιαγραφών, τότε υποχρεωτικά θα πρέπει να αποκτήσουν άλλο smartphone πριν την διακοπή της υποστήριξης λειτουργίας, ώστε να μπορέσουν να μεταφέρουν τα δεδομένα και τις επαφές τους.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αποκάλυψη σοκ για τη βασίλισσα Ελισάβετ: Έδινε κρυφά μάχη με τον καρκίνο

Her News b

Τζένιφερ Λόπεζ: «Θα έφευγα από τον Μπεν Άφλεκ αν με απατούσε»

HerNews ka

Rihanna: Ποιο τραγούδι θα ερμηνεύσει στη σκηνή των Όσκαρ;

HerNewskl