HerNews.gr
Διεθνή

«Έφυγε» απο τη ζωή ο Πελέ – Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Ο άνθρωπος με το πιο επιδραστικό παρατσούκλι στην ιστορία του αθλητισμού, ο Πελέ πέρασε σήμερα στην αιωνιότητα, σε ηλικία 82 ετών, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο. Ο παγκοσμίου φήμης θρύλος του ποδοσφαίρου έδωσε μία τεράστια μάχη για τη ζωή του, νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Τελικά δεν τα κατάφερε…

Στο πλάι του είχε τις τελευταίες του στιγμές όλη την οικογένεια του.

Ο Πελέ πέθανε σε ηλικία 82 ετών και “βύθισε” στο πένθος ολόκληρη τη Βραζιλία, αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, του οποίου υπήρξε ίσως ο μεγαλύτερος θρύλος. Ο Πελέ εισήχθη στο νοσοκομείο στις 29 Νοεμβρίου για λοίμωξη του αναπνευστικού μετά από μόλυνση από την Covid-19 και για επανεκτίμηση της θεραπείας του για τον καρκίνο, καθώς η χημειοθεραπεία, ήταν αναποτελεσματική.

Την είδηση του θανάτου του μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία και επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, Τζο Φράγκα.

Ποιος ήταν ο Πελέ

Ο Πελέ γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1940 στην πόλη Τρες Κορασόες και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην εφηβική ομάδα της Μπαουρού, ενώ το 1956 πήρε μεταγραφή στην θρυλική Σάντος.

Με τη φανέλα της βραζιλιάνικης ομάδας, ο Πελέ αγωνίστηκε από το 1956 μέχρι το 1974, παίρνοντας μέρος σε 638 παιχνίδια και σκοράροντας 619 γκολ!

Κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Βραζιλίας, 3 Διηπειρωτικά και 3 Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στις 20 Νοεμβρίου 1969 πέτυχε το 1000ο τέρμα της καριέρας του!

Ακόμη πιο σπουδαία ήταν η καριέρα του με την Εθνική Βραζιλίας. Με τη φανέλα της “σελεσάο”, αγωνίστηκε σε 92 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 77 γκολ. Ο Πελέ κατέκτησε τρία Μουντιάλ (1958, 1962, 1970) και αγαπήθηκε σαν Θεός από τους συμπατριώτες του.

Νεότερα Άρθρα

Michael B. Jordan: Η νέα του καμπάνια είναι τόσο σέξι όσο φαντάζεσαι

HerNews ka

Ο Όσκαρ Πιστόριους o οποίος δολοφόνησε την Ρίβα Στέενκαμπ έστειλε γράμμα στους γονείς τηςγια να… αποφυλακιστεί!

Her News b

Τζόνι Ντεπ: Θέλει να αγοράσει ιστορική παμπ στη βρετανική ύπαιθρο

Her News