HerNews.gr
Health

4 τροφές που πρέπει να τρώμε καθημερινά

Υπάρχουν τροφές και τροφές που καταναλώνουμε μέσα στη μέρα. Ένα πολύ βασικό συστατικό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι το νερό. Μήπως όμως μια… μπανάνα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα; 

Μπανάνα:

Είναι εξαιρετική πηγή καλίου. Θεωρείται και αποτελεσματικό προβιοτικό που ενισχύει την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό, αυξάνει την ντοπαμίνη και τη σεροτονίνη -των χημικών ουσιών που επηρεάζουν τη διάθεση και αποτρέπουν την κατάθλιψη.

Τόνος:

Ο τόνος που εκτός από τα ωφέλιμα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχει είναι και τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (φωσφόρο, κάλιο, νάτριο, σελήνιο).

Πορτοκάλι:

Το πιο δημοφιλές φρούτο διεθνώς περιέχει βιταμίνη Α, Β και C και είναι καλή πηγή φολικού οξέως, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου, φωσφόρου, μαγγανίου, νατρίου και ψευδαργύρου. Τα πορτοκάλια, μεταξύ άλλων, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνουν την πίεση του αίματος και τη χοληστερόλη και βοηθούν την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. (σ.σ. στην Ελλάδα, έχουμε τα καλύτερα) 

Ακτινίδιο:

Δεν υπάρχει διαιτολόγος που να μη σου πει ότι είναι από τα καλύτερα φρούτα για τη δίαιτα. Ειδικά αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα δυσκοιλιότητας, το ακτινίδιο αποδεικνύεται εξαιρετικά ωφέλιμο στην αντιμετώπιση της. Επίσης, η βιταμίνη C που περιέχει φαίνεται να βοηθάει στον έλεγχο των αλλεργικών συμπτωμάτων, ενώ σου χαρίζει υγιή μαλλιά, δέρμα και νύχια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα μυστικά για την απώλεια βάρους μετά τα 50

Her News

Θηλασμός: Τι να τρώω και τι να αποφεύγω;

Her News

Αλάτι: Πώς να το μειώσετε στη διατροφή σας

Her News