HerNews.gr
DECORNEWS

Φενγκ Σούι: Με ποια χρώματα θα ενισχύσεις τη θετική ενέργεια στην κρεβατοκάμαρά σου το 2023

Η τέχνη του Φενγκ Σούι αναπτύχθηκε πριν από περίπου 3.000 χρόνια στην Κίνα και ακόμη και τώρα, πολλοί είναι αυτοί που τη συμβουλεύονται, αφού υπόσχεται θετική ενέργεια, υγεία και ευημερία στο σπίτι. Το Φενγκ Σούι συνδέει τα πέντε βασικά της φύσης: ξύλο, φωτιά, γη, νερό και μέταλλο και έχει μία φιλοσοφία για κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Εμείς, αυτή τη φορά, θα ασχοληθούμε με την κρεβατοκάμαρα και τα ιδανικά χρώματα για να εξασφαλίσουμε στον ιερό αυτό χώρο, περισσότερη θετική ενέργεια.

Η κρεβατοκάμαρα είναι το πιο ιδιωτικό και ενεργειακά συνδεδεμένο μέρος του σπιτιού με σένα, αφού όχι μόνο κοιμάσαι εκεί, αλλά πολλές φορές εργάζεσαι από τον χώρο αυτό, μελετάς και γενικά περνάς χρόνο με τον εαυτό σου.

Ο παρακάτω χρωματικός οδηγός του Φενγκ Σούι, θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το ιδανικό χρώμα για να έχεις μία χρονιά γεμάτη συγκέντρωση και θετική ενέργεια.

Μωβ για ευημερία

Το μωβ είναι ένα πολύ ισορροπημένο χρώμα, ιδανικό για το υπνοδωμάτιο. Συνδέεται με την περιοχή Xun (Πλούτος) του χάρτη bagua του Φενγκ Σούι, που σχετίζεται με την ευημερία και την οικονομική αφθονία, καθώς και την αυτοεκτίμηση. Το χρώμα της λεβάντας θα προσφέρει περισσότερη ισορροπία και χαλάρωση.

Ροζ και ροδακινί για τύχη στη δουλειά και τον έρωτα

Το ροζ είναι ένα χρώμα ιδιαίτερα τρυφερό και απαλό που συνδέεται με τύχη στα επαγγελματικά, αλλά και τον έρωτα. Εκτός από επαγγελματικές συνεργασίες και ρομαντισμό, όμως, το ροζ με τη δεκτικότητα. Εάν η πρόθεσή σου είναι να γίνεις πιο συγκαταβατική, να δημιουργήσεις τρυφερότητα σε μια υπάρχουσα σχέση ή να καλωσορίσεις έναν νέο σύντροφο στη ζωή σου, το ροζ είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ειδικά το ροδακινί είναι γνωστό για την τύχη που φέρνει στα ερωτικά.

Αποχρώσεις του πράσινου και μπλε για ευεξία και ζωτικότητα

Το ανοιχτόχρωμο μπλε, το πράσινο και το γαλαζοπράσινο, συνδέονται με το στοιχείο του ξύλου, το οποίο στο Φενγκ Σούι αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη, τη ζωτικότητα και τις νέες αρχές.

Πρόκειται για χρώματα που πολύ συχνά βλέπουμε στη φύση, επομένως μπορούν να λειτουργούν καταπραϋντικά στην ψυχολογία μας. Οι παστέλ αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικές και ξεκούραστες.

Κίτρινο, καφέ και πορτοκαλί για ισορροπία

Το κίτρινο, το καφέ και το πορτοκαλί είναι χρώματα που συνδέονται με τα γήινα στοιχεία της φύσης στο Φενγκ Σούι. Σχετίζονται με τη γη, τη σταθερότητα και την τρυφερότητα, έτσι θεωρούνται από τα must χρώματα για μία κρεβατοκάμαρα.

Λευκό για καθαρή ενέργεια και απλότητα

Το λευκό αντιπροσωπεύει την καθαρότητα, την απλότητα και τις δεύτερες ευκαιρίες. Ωστόσο, το λευκό μπορεί να είναι σκληρό όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες, επομένως είναι καλύτερο να το συνδυάσεις με πιο απαλά χρώματα. Μία λευκή, καθαρή κρεβατοκάμαρα, θα σε βοηθήσει να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου, αλλά και να γίνεις πιο τακτική στη ζωή σου.

Γκρι για εξισορρόπηση

Στο Φενγκ Σούι, το γκρι συνδέεται με την περιοχή Qian του χάρτη bagua, που σχετίζεται με εξυπηρετικούς ανθρώπους και τα ταξίδια. Είναι ένας συνδυασμός μαύρου (yin) και λευκού (yang) που ευνοεί την εξισορρόπηση και τη γαλήνη. Ως ουδέτερο χρώμα, μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με πολλά χρώματα.

Extra tip: Εάν δεν μπορείς να βάψεις την κρεβατοκάμαρά σου, μπορείς με κάποια καινούργια διακοσμητικά και λίγη δημιουργικότητα, να φέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στον χώρο του. Για παράδειγμα, μπορείς να επενδύσεις σε καινούργια κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια ή κάποιο χαλί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κρεβατοκάμαρα: Πως θα την μετατρέψεις σε sexy καταφύγιο;

Her News b

Αρωματικά κεριά: Τι να κάνεις με τα άδεια βάζα τους

Her News b

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από κραγιόν από τα ρούχα

HerNews ka