HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγές: Κοτόπουλο με σκόρδο και βότανα

Ψάχνεις ακόμα τι να μαγειρέψεις για το γιορτινό τραπέζι; Σου έχουμε την καλύτερη συνταγή για κοτόπουλο στον φούρνο που γίνεται εύκολα και σίγουρα θα αρέσει στους καλεσμένους σας.

Το κοτόπουλο είναι η εύκολη λύση για γιορτινά τραπέζια για όσους δεν τρώνε μοσχάρι η χοιρινό. Τα μπαχαρικά θα δώσουν μια άλλη γεύση στο κοτόπουλο και θα απογειώσουν το πιάτο!

Υλικά:

  •  μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (περίπου 1 κιλό)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί ή ζωμό κότας
  • 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​φασκόμηλο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
  • Ζεστό μαγειρεμένο ρύζι της επιλογής σας

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε από το τηγάνι, κρατώντας τα υγρά του.
  2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τα σκόρδα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το κρασί και τα βότανα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
  3. Μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν το μείγμα. Προσθέστε τον ζωμό και το κοτόπουλο.
  4. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μειώστε τη θερμότητα. Σιγοβράζουμε, σκεπασμένο, για 10-12 λεπτά.
  5. Για να σερβίρετε, ρίχνετε με κουτάλι τα ζουμιά απο πάνω. Σερβίρουμε με ρύζι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπουκιές αγγουριού με σολομό: Η πανεύκολη συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια

HerNews ka

Bomboloni: H πιο λαχταριστή συνταγή για ιταλικά donuts

HerNewskl

Απολαυστική συνταγή με 3 υλικά: Τηγανητό κοτόπουλο με μέλι

HerNews ka