HerNews.gr
Ταξίδια

Έρευνα: Οι Top 10 πιο ακριβοί προορισμοί του κόσμου για την Πρωτοχρονιά

H παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μια ιδιαίτερη ημέρα στις περισσότερες χώρες του κόσμου και η αλλαγή του χρόνου συνοδεύεται με ειδική τελετή, εκδηλώσεις και εντυπωσιακούς εορτασμούς. Ποιοι είναι οι top10 πιο ακριβοί προορισμοί του κόσμου για την Πρωτοχρονιά;

Φέτος το κόστος για την μοναδική αυτή ημέρα έχει αυξηθεί σημαντικά στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς τους πλανήτη και σε ορισμένες πόλεις έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Μία έρευνα του ταξιδιωτικού οργανισμού «CH» συνέκρινε τις τιμές ξενοδοχείων σε 50 μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, αναλύοντας τα δεδομένα από τιμές και κρατήσεις για ξενοδοχεία που βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία και είναι τουλάχιστον τριών αστέρων. 

Για κάθε προορισμό, υπολογίστηκε η τιμή για το φθηνότερο διαθέσιμο δίκλινο δωμάτιο για τρεις διανυκτερεύσεις, από την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, ώστε να προκύψει το κόστος διαμονής για την Πρωτοχρονιά.

Έτσι, δημιουργήθηκε τελικά το Top10 των πιο ακριβών προορισμών για όσους επιθυμούν να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου με μία διαφορετική εμπειρία, απολαμβάνοντας τις ειδικές εκδηλώσεις.

Με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας, στην κορυφή της λίστας «Top10 πιο ακριβοί προορισμοί του κόσμου» βρέθηκε η πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία φέτος είναι η πιο ακριβή επιλογή από οποιοδήποτε άλλο προορισμό του κόσμου για την συγκεκριμένη ημέρα καθώς το φθηνότερο δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 312 δολάρια (δηλ. 293 ευρώ) τη βραδιά.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tropicana Hotel: Όταν μιλάμε για πολυτέλεια στη Μύκονο

Her News

Η Μαδρίτη είναι μια από τις καλύτερες πόλεις για φαγητό στην Ευρώπη

Her News

Τσάντα θαλάσσης: Τα 5 απαραίτητα που πρέπει να έχεις μέσα

Her News b