HerNews.gr
Ελλάδα

H Αθήνα υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με ένα φαντασμαγορικό θέαμα πάνω από τον ουρανό της Ακρόπολης

Με ένα φαντασμαγορικό θέαμα με χιλιάδες πυροτεχνήματα στην Αθήνα, πάνω από τον ουρανό της Ακρόπολης και παράλληλες εκδηλώσεις με συναυλίες στην Πλατεία Συντάγματος υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και το Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» υποδέχθηκε το 2023 η Αθήνα. 

Για πρώτη χρονιά μετά την πανδημία του κορωνοϊού οι κάτοικοι στην Αθήνα, μαζί με αρκετούς ξένους επισκέπτες, γιόρτασαν την αλλαγή του χρόνου χωρίς περιοριστικά μέτρα.

«Πάει ο παλιός ο χρόνο, ας γιορτάσουμε παιδιά και του χωρισμού ο πόνος ας κοιμάται στην καρδιά… Καλή χρονιά, χαρούμενη η χρυσή Πρωτοχρονιά!» τραγούδησε η Αθήνα στην ανατολή του 2023, στην Πλατεία Συντάγματος, όπου ο Δήμος Αθηναίων προγραμμάτισε μια ξεχωριστή γιορτή για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Πολυάριθμα, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον αθηναϊκό ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, τη Βουλή και το Σύνταγμα, δημιουργώντας ένα πραγματικά φαντασμαγορικό θέαμα.

Από νωρίς ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, συνοδεία 10μελούς ορχήστρας δεξιοτεχνών μουσικών και σολίστ, με τραγούδια και μελωδίες που αγαπήθηκαν από όλους, καλωσόρισαν τη νέα χρονιά στην Αθήνα.

Οικοδεσπότες της βραδιάς στην Αθήνα ήταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά από την ΕΡΤ, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, για να στηρίξουν την προσπάθεια και να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Λίγα λεπτά πριν από την αλλαγή του νέου χρόνου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανέβηκε στη σκηνή, όπου όλοι μαζί μέτρησαν αντίστροφα, μέχρι το πρώτο δευτερόλεπτο του 2023.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πολυπληθή παρουσία και εξέφρασε τη χαρά του που «ανταμώνουμε ξανά».

Επίσης, ευχήθηκε να «είμαστε όλοι καλά», και το 2023 όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε το 2022, αλλά, γιατί όχι, να μας επιφυλάξει και πολλές όμορφες εκπλήξεις. Καταλήγοντας το μήνυμά του, είπε να «βλέπουμε κόσμο με χαμόγελα, όπως αυτά που βλέπουμε τώρα» και τραγούδησε «Καλή Χρονιά, Καλή Χρονιά, Χαρούμενη Χρυσή Πρωτοχρονιά».

Οι εκδηλώσεις στην Αθήναήταν τόσο φαντασμαγορικές και το υπερθέαμα των πυροτεχνημάτων τόσο εντυπωσιακό που έγινε θέμα προβολής σε τηλεοπτικά δίκτυα και κανάλια σε όλο τον κόσμο καθώς και ειδική αναφορά στα δελτία ειδήσεων στις ΗΠΑ, την Μεγ. Βρετανία, την Γαλλία και την Γερμανία.

Οι γιορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με δυνατή μουσική και πολύ χορό, στη στοά της Βαρβακείου, όπου ο Δήμος Αθηναίων με τους πιο σημαντικούς dj της Αθήνας δημιουργήσαν ένα ανοικτό πάρτι το οποίο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Η επική απάντηση του δικηγόρου της Εύας Καϊλή σε όσους σχολιάζουν τα γαλλικά του

Her News b

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πότε θα επιτραπεί ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων

HerNews ka

Φώφη Γεννηματά: Κατάθεση χρημάτων σε Κιβωτό του Κόσμου και Χαμόγελο του Παιδιού αντί στεφάνων – H επιθυμία της οικογένειάς της

Her News b