HerNews.gr
Ψυχολογία

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να γίνει το 2023 η χρονιά σου

Μόλις ξεκίνησε η νέα χρονιά, γεμάτη νέες προκλήσεις και ευκαιρίες και τώρα που η γιορτινή ατμόσφαιρα σιγά σιγά σε αποχαιρετά και επιστρέφεις στη ρουτίνα σου, ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σου.

Και αυτό γιατί πρέπει να αξιοποιήσεις τον λίγο προσωπικό χρόνο που έχεις μέσα στην ημέρα σου, να τον αφιερώσεις σε εσένα και να δεις πώς θα κάνεις το 2023, την καλύτερη χρονιά για εσένα.

Κάνε λοιπόν τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σου, βρες τις απαντήσεις και γίνε αυτή τη χρονιά μία ακόμα καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Τι σου αρέσει να κάνεις;

Αν ψάχνεις έναν σκοπό στη ζωή σου, πρέπει να αναρωτηθείς: Ποια είναι τα 5 πράγματα που αγαπάς να ασχολείσαι; Όποια κι αν είναι τα πράγματα που σε γεμίζουν χαρά, σημείωσέ τα και βάλ’τα στην καθημερινότητά σου. Και ναι, λογικά θα μου πεις πως το πρόγραμμά σου είναι ήδη πιεσμένο, όμως δεν θα δεις βελτίωση αν δεν κάνεις αυτό μικρό το δώρο στον εαυτό σου.

Έχεις τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου;

Αυτή είναι μία πολύ σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνεις και η απάντηση που θα δώσεις θα είναι καθοριστικής σημασίας. Όλοι πρέπει να περιβαλλόμαστε από αγάπη και θετική ενέργεια και από άτομα που θέλουν το καλό μας. Ακόμα και μία αυστηρή κριτική από αυτά τα άτομα, θα είναι τροφή για σκέψη και θα είναι δοσμένη με αγάπη και ενδιαφέρον.

Αν υπάρχουν άτομα στον κύκλο σου που σου χαλούν τη διάθεση και δημιουργούν μία τοξική ατμόσφαιρα, ίσως το 2023 να είναι η χρονιά που θα τα απομακρύνεις από τη ζωή σου και θα απελευθερωθείς από την τοξικότητά τους

Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία;

Διερωτήσου ποια τα δυνατά σου σημεία, εκείνα που σε κάνουν να ξεχωρίζεις, για να τονώσεις την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σου. Μπορείς να γράψεις εσύ αυτά που θεωρείς τα 5 δυνατά σου σημεία. Όμως θα είναι πολύ ενδιαφέρον να ρωτήσεις φίλους, συγγενείς ή συνεργάτες να γράψουν 5 θετικά πράγματα για σένα. Μπορεί να εκπλαγείς με αυτά που βλέπουν οι γύρω σου σε εσένα και να οδηγηθείς σε ένα πολύ ενδιαφέρον και νέο μονοπάτι.

Δίνεις όσα παίρνεις; (και το αντίστροφο)

Είσαι ευγνώμων για όσα σου δίνονται στη ζωή; Εκτιμάς την προσφορά των γύρων σου; Και δεν μιλάμε μόνο για δώρα και υλικά αγαθά. Μιλάμε για ενδιαφέρον, προσοχή, φροντίδα, που σου δίνουν το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς που χρειάζεσαι για να πορευτείς στη ζωή.

Από την άλλη όμως πρέπει να αναρωτηθείς αν το ενδιαφέρον και την προσοχή που τόσο απλόχερα εσύ δίνεις στους ανθρώπους σου, τα παίρνεις κι εσύ πίσω. 

Ποιο είναι το όραμά σου;

Εφόσον έχεις βρει όλα αυτά που σε γεμίζουν χαρά και έχεις φροντίσει να λαμβάνεις μόνο θετική ενέργεια από το περιβάλλον σου, αλλά και να τη μοιράζεις η ίδια απλόχερα, γράψε με κάθε λεπτομέρεια το όραμά σου. Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 1 χρόνο από τώρα; Σου αρέσει η ζωή που έχεις δημιουργήσει; Τι θα άλλαζες; Γράψε μια ημέρα της καθημερινότητας σου που είναι ιδανική για σένα και τι περιλαμβάνει.

Πλέον είναι αρκετά ξεκάθαρο το τι πρέπει να κάνεις για να γίνει το 2023 η χρονιά σου και να φτάσεις στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου! Από πού θα ξεκινήσεις;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η θεωρία της κοινωνικής σύγκρισης: Ορισμός και παραδείγματα

Her News

Συναισθηματική νοημοσύνη: Η σημασία της και πως να την ενισχύσεις

Her News

Όταν η μητέρα “λείπει” – Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης εξηγεί στο ΗerNews

HerNews ka