HerNews.gr
Fitness

Ξεκίνα την νέα χρονιά, τρώγοντας υγιεινά

Ένας από τους στόχους της νέας χρονιάς (κάθε νέας, μην κοροϊδευόμαστε) είναι να μάθουμε να τρώμε υγιεινά και να βάλουμε στην καθημερινότητά μας όπως οι παρακάτω. Τι λέτε; Εσείς ξεκινήσατε; 

Αβγά:

Συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών και αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών. Και μπορεί στον κρόκο να συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα λιπαρών, ωστόσο παρέχει επίσης βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά του αβγού. Ένα από τα μεγάλα οφέλη των αβγών δε είναι ότι ενισχύουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

Γιαούρτι:

Λόγω της βιταμίνης D που περιέχει, βοηθά στην ενίσχυση των οστών, άρα και στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. Βασικό του χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι τα ένζυμα του διευκολύνουν την πέψη, μάλιστα 1 γιαούρτι την ημέρα αρκεί για να λειτουργεί άψογα το πεπτικό σύστημα.

Ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ αποτελεί σύμμαχο για όσους ασκούνται τακτικά και θέλουν να καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες.

Ελαιόλαδο:

Θεωρείται ως το υγιεινότερο λάδι εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας σε ελαϊκό οξύ. To οποίο αγγίζει το 83% και ανήκει στα μονοακόρεστα λιπαρά. Ως βασική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL) και τη διατήρηση της καλής χοληστερίνης (HDL) στο αίμα, ενώ βοηθά στην πρόληψη φραγής των αρτηριών και καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε. Παράλληλα έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Κανέλα: 

Περιέχει ουσίες που εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, με τα συστατικά της να βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Mελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση κανέλας μπορεί πιθανόν να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη. Επίσης, ένα από τα συστατικά της -η σιναμαλδεύδη, φαίνεται να επιδρά στα αιμοπετάλια εμποδίζοντας τον σχηματισμό θρόμβων.

Κόκκινο κρασί:

Δεν φαντάζεσαι πόσα μπορείς να κερδίσεις πίνοντας ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί καθημερινά. Καταρχάς μειώνει τη χοληστερίνη, προστατεύει την καρδιά, ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα, ενισχύει την μνήμη και καταστρέφει τα εκκολαπτόμενα καρκινικά κύτταρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Re-treatyouself: Αυτόν τον Μάιο χάρισε στον εαυτό σου ένα διήμερο χαλάρωσης και ανανέωσης στο ανοιξιάτικο Πήλιο

Her News b

Γιόγκα: Τελικά είναι πιο αποτελεσματική το πρωί;

Her News

Fitness: Είναι καλύτερο να κάνουμε γυμναστική το πρωί ή το βράδυ;

HerNews ka