HerNews.gr
Τηλεθέαση

Τηλεθέαση: Το MEGA ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και ήταν ο απόλυτος νικητής του 2022

To 2022 ήταν η χρονιά του MEGA. Οι στρατηγικές επιλογές των ανθρώπων του MEGA επιβραβεύτηκαν και η καθολική υπεροχή τού καναλιού επισφραγίστηκε με την πρώτη θέση στους πίνακες τηλεθέασης.

Με 13,5% μέσο όρο στο σύνολο του κοινού και 12,8% στο δυναμικό κοινό 18-54, το MEGA άφησε πίσω τον ανταγωνισμό και αναδείχθηκε κορυφαίο κανάλι για το έτος 2022.

Ταυτόχρονα, το MEGA κατέκτησε και την prime time. Στη ζώνη υψηλού ανταγωνισμού, το κανάλι κατέγραψε πρωτιά με ποσοστό 18,1% στο σύνολο του κοινού και προπορεύτηκε του ανταγωνισμού με σημαντική διαφορά (ALPHA 15%, ΣΚΑΪ 12,5%, ANT1 10,5%, STAR 8,7%, ΕΡΤ1 4,9%, OPEN 4%). Το MEGA κέρδισε την πρώτη θέση και στο δυναμικό κοινό 18-54 με ποσοστό 14,7%.

Με πλούσια μυθοπλασία αξιώσεων, πολύπλευρη και αξιόπιστη ενημέρωση αλλά και ελκυστική ψυχαγωγία, το πρόγραμμα του MEGA μίλησε κατευθείαν στην καρδιά του τηλεθεατή.

ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ

Το MEGA επένδυσε στα ποιοτικά σίριαλ και ανέβασε τον πήχη της μυθοπλασίας με παραγωγές διεθνών προδιαγραφών. Δύο σειρές του, το «Maestro» και ο «Σιωπηλός δρόμος» διαγράφουν ήδη επιτυχημένη τροχιά, παγκοσμίως, ενώ την ίδια θριαμβευτική πορεία αναμένεται να ακολουθήσει και το «Milky Way» του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα, Βασίλη Κεκάτου.

Το «Maestro» είναι η πρώτη ελληνική σειρά που προβάλλεται στο Netflix – μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμη για τους συνδρομητές σε Ελλάδα και Κύπρο, και σύντομα θα κάνει πρεμιέρα σε όλο τον κόσμο.

Η εμβληματική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, κάθε εβδομάδα μετάδοσής της στο MEGA ήταν η απόλυτη επιλογή των τηλεθεατών, καταγράφοντας μέσο όρο 28,7% στο σύνολο του κοινού και 28,5% στο δυναμικό κοινό 18-54.

Ο «Σιωπηλός δρόμος», σε σενάριο των Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη, και σκηνοθεσία του Βαρδή Μαρινάκη, αγοράστηκε από την Beta Film η οποία συμφώνησε με την αμερικάνικη streaming πλατφόρμα Topic για τη μετάδοσή του σε ΗΠΑ και Καναδά. Η σειρά έχει ήδη μεταδοθεί με επιτυχία στο ιταλικό Canale 5.

Στο καθημερινό πρόγραμμα του MEGA, οι μεγάλες παραγωγές του έχουν δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με εκατομμύρια τηλεθεατές.

Η δραματική σειρά «Η γη της ελιάς» που σκηνοθετεί ο Αντρέας Γεωργίου σε σενάριο της Βάνας Δημητρίου κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό από το πρώτο επεισόδιο και ο Β’ κυκλος της κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των φανατικών πλέον τηλεθεατών της. Το 2022, η σειρά κατέκτησε την πρώτη θέση στους πίνακες τηλεθέασης με ποσοστό 27,3% σύνολο του κοινού. Στο δυναμικό κοινό 18-54 «Η γη της ελιάς» σημείωσε ποσοστό 19,2%.

Εξίσου επιτυχημένο είναι και το «Μαύρο ρόδο», το οποίο διατηρεί την πρωτοκαθεδρία σε όλες τις κατηγορίες κοινού.

Η δραματική σειρά που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη, σε απόδοση σεναρίου Γιώργου Κρητικού και σκηνοθεσία Κώστα Αναγνωστόπουλου βρέθηκε στην κορυφή με 23,9% σύνολο του κοινού και 17,9% στο δυναμικό κοινό 18-54.

Στις αρχές του 2022 το MEGA ενέταξε στο πρόγραμμά του την πρώτη ιστορική-βιογραφική σειρά θρησκευτικού περιεχομένου «Άγιος Παΐσιος – από τα Φάρασα στον Ουρανό», σε σενάριο Γιώργου Τσιάκκα και σκηνοθεσία Στάμου Τσάμη. Η σειρά συγκλόνισε το τηλεοπτικό κοινό και σημείωσε σαρωτικές αποδόσεις στην τηλεθέαση, 27,1% στο σύνολο του κοινού και 24,5% στο δυναμικό κοινό 18-54, που της χάρισαν την πρωτιά.

Η κωμωδία της χρονιάς, οι «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, κατέγραψε θριαμβευτική πορεία και τερμάτισε πρώτη στην κούρσα της τηλεθέασης με 25,7% στο σύνολο του κοινού και 20,8% στο δυναμικό κοινό 18-54. Τη σεζόν που διανύουμε, το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο συνεχίζει να σκορπά απλόχερα το γέλιο με την κωμική σειρά «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» να βρίσκεται στην πρώτη θέση της τηλεθέασης με 16,9% στο σύνολο του κοινού.

ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ηχηρό αποτύπωμα άφησε στη χρονιά η ενημέρωση του MEGA και συνεχίζει με την ίδια δυναμική. Το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού, καλύπτει καθημερινά την επικαιρότητα με αξιοπιστία και εγκυρότητα κερδίζοντας την ψήφο εμπιστοσύνης του τηλεοπτικού κοινού.

Το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων MEGA Γεγονότα, με παρουσιάστριες τη Ράνια Τζίμα (Δευτέρα-Πέμπτη) και την Κατερίνα Παναγοπούλου (Παρασκευή-Κυριακή), το 2022 βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης στο κοινό 18-54 με 12,9%. Αξιοσημείωτη είναι και η ποσοστιαία αύξηση που παρουσίασε συγκριτικά με το 2021, η οποία στο σύνολο του κοινού αγγίζει το 62,5%, και στο δυναμικό κοινό 18-54 το 55,4%.

Κυρίαρχη ήταν και η «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη. Η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού ήταν για μία ακόμη χρονιά πρώτη με ποσοστό 21% στο σύνολο και 20,4% στο δυναμικό κοινό.

Η «Κοινωνία Ώρα MEGA», το 2022 σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά της συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Σταθερή αξία στην απογευματινή ζώνη αποτελεί το «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Η εκπομπή του σταθμού διατηρεί για ακόμα μία χρονιά την ισχυρή δυναμική της και παραμένει αμετακίνητη στην πρώτη θέση, καταγράφοντας 18,3% στο σύνολο του κοινού και 17,2% στο δυναμικό κοινό.

Το «MEGA Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα διέγραψε μια σταθερά ανοδική πορεία, διατηρώντας την πρωτιά του στο δυναμικό κοινό 18-54 με ποσοστό 13,3%. Η εκπομπή, συγκριτικά με το 2021, αύξησε τον μέσο όρο της στο σύνολο του κοινού κατά 45,6%.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟ «ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ»

Ακλόνητο στην κορυφή το «Φως στο Tούνελ», με την Αγγελική Νικολούλη. Η εκπομπή έρευνας του MEGA κατέκτησε την πρώτη θέση σε όλα τα κοινά, έγινε αρκετές φορές παγκόσμιο trend στο Twitter και απέδειξε ότι αποτελεί σταθερή αξία στο τηλεοπτικό τοπίο. Στο σύνολο του κοινού το «Τούνελ» κατέγραψε 25,5% και στο δυναμικό κοινό 23,6%. Στα highlights της χρονιάς ανήκει η εκπομπή που σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης ερευνώντας την υπόθεση της Πάτρας, καταγράφοντας 53,1% στο δυναμικό κοινό και 48,5% στο σύνολο κοινού.

ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ

Το MEGA δίνει το παρών στα μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα φέρνοντας το UEFA Champions League στις οθόνες των τηλεθεατών. Ο τελικός της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης ανήκει στις κορυφαίες στιγμές της χρονιάς έχοντας καταγράψει το εντυπωσιακό 40,3% στο δυναμικό κοινό και 37,6% στο γενικό σύνολο.

ΔΥΝΑΤΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του MEGA συμπληρώνουν οι ψυχαγωγικές εκπομπές που αγαπήθηκαν από το ξεκίνημά τους και συνεχίζουν να διαγράφουν επιτυχημένη πορεία.

Η πρωινή back to back ψυχαγωγία, το «MEGA Καλημέρα» με την Ελεονώρα Μελέτη και το «Πάμε Δανάη!» με τη Δανάη Μπάρκα, έχουν γίνει καθημερινή συνήθεια και καταγράφουν υψηλές αποδόσεις, με έμφαση στις γυναίκες ηλικίας 25-54, οι οποίες αποτελούν πιστές τηλεθεάτριες των εκπομπών. Στο συγκεκριμένο κοινό, το «MEGA Καλημέρα» σημείωσε ποσοστό 16,3% και το «Πάμε Δανάη!» 14,8%.

Αντίστοιχα, η εκπομπή «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη παραμένει αγαπημένη επιλογή των τηλεθεατριών, με το ποσοστό στις γυναίκες 25-54 να ανέρχεται στο 14,1%.

Τα Σαββατοκύριακα, η Σίσσυ Χρηστίδου στο «Χαμογέλα και πάλι!» κατέγραψε πρωτιά στις γυναίκες 25-54 με ποσοστό 19,9%.

Κάθε απόγευμα, το συναρπαστικό παιχνίδι καταδιώξεων του MEGA «The Chase» με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπεκατώρου κατάφερε να χτίσει μία σταθερή ζώνη η οποία καταγράφει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης που έφτασαν μέχρι το 23,2% στο δυναμικό κοινό 18-54. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με το 2021 το «The Chase» αύξησε τα ποσοστά της ζώνης του σταθμού κατά 96,8% στο σύνολο του κοινού και κατά 89,3% στο δυναμικό κοινό 18-54.

Το «Σπίτι με το MEGA», με τη Ρούλα Κορομηλά στην παρουσίαση φέτος, αποτελεί πλέον την «έξοδο» του Σαββάτου, γεμίζοντας με μουσική τα βράδια του τηλεοπτικού κοινού.

Τα εορταστικά επεισόδια της αγαπημένης μουσικής εκπομπής του MEGA κατέγραψαν πάνω από 20% στο σύνολο του κοινού με την κάλυψη να ξεπερνά τους 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«The Chase»: Στην κορυφή της τηλεθέασης η Μαρία Μπεκατώρου

Her News

Alpha: «Αυτή η νύχτα μένει» – Πρωτιά σε τηλεθέαση με ένα φιλί… φωτιά

Her News

Σπίτι με το Mega: Σταθερή άνοδος στα ποσοστά τηλεθέασης

HerNews ka