HerNews.gr
Ψυχολογία

New Year’s Resolutions: Πώς θα πετύχεις τους στόχους σου αυτή τη φορά

Στο τέλος κάθε χρόνου κάνουμε τον προσωπικό μας απολογισμό και θέτουμε νέους στόχους για το έτος που έρχεται, τους γνωστούς και ως New Year’s Resolutions. Όμως, τελικά πόσοι καταφέρνουμε να τους υλοποιήσουμε;

Δεν είναι λίγες οι έρευνες – αλλά σίγουρα δεν περίμενες τις έρευνες να σου το πουν – που δείχνουν πως μέχρι τον Φεβρουάριο οι περισσότεροι έχουμε εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Δες τι πρέπει να κάνεις για να το αλλάξεις επιτέλους αυτό και να πετύχεις τους New Year’s Resolutions που έθεσες.

Θέσε έναν στόχο που σε κινητοποιεί

Τον στόχο για τον εαυτό σου πρέπει να τον θέσεις η ίδια και να μην αφήσεις κανέναν να τον καθορίσει.

Ενώ είναι ωραίο να έχεις κάποια εξωτερική υποστήριξη, αν δεν έχεις προσωπικό πάθος για τον στόχο σου, η απόφαση έχει μικρές πιθανότητες επιτυχίας.

Γράψε τους στόχους σου

Όσο σπουδαίο είναι να έχεις στόχους, άλλο τόσο σημαντικό είναι να τους καταγράψεις. Η καταγραφή των αποφάσεών βοηθά να ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτό που θες να καταφέρεις. Επιπλέον η γραφή καθορίζει την πρόθεση, πρέπει όμως να αναλάβεις και δράση.

Τσέκαρε τακτικά την πρόοδο των στόχων σου

Ας το παραδεχτούμε, αν δεν σκεφτόμαστε τακτικά την απόφασή μας, δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε. Έτσι, ένα κρίσιμο μέρος της υλοποίησης του στόχου είναι η τακτική επανεξέταση.

Μην την ξεχνάς, όσο πιο συχνά, τόσο το καλύτερο.

Μοιράσου τους στόχους σου με άλλους

Όταν αποφασίζουμε κάτι για τον εαυτό μας, αλλά κανείς άλλος δεν γνωρίζει γι’ αυτήν την απόφαση, είναι εύκολο πιο εύκολο να παραμεληθεί ή και να ξεχαστεί. Έτσι, όταν δεν πετύχεις τον στόχο σου, κανείς δεν θα το προσέξει.

Όσο τρελό κι αν ακούγεται, το να μοιράζεσαι τους στόχους σου, σου δημιουργεί ένα αίσθημα ευθύνης, αλλά και ενοχής.Αυτή η αίσθηση ενοχής είναι συχνά πιο ισχυρή από την αυτοπαρακίνηση. Και το καλύτερο είναι πως όταν πετύχεις, οι άνθρωποί σου θα γιορτάσουν μαζί σου.

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να γίνει το 2023 η χρονιά σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ψυχολογική κούραση: Συμπτώματα & τρόποι αντιμετώπισης

Her News

Κρίση Πανικού: Πως να βοηθήσεις κάποιον που του συμβαίνει

Her News b

Τέσσερα λάθη που κάνουν αυτοί που θέλουν «να ευχαριστούν τους πάντες» και ρίχνουν την αξία τους

Her News