HerNews.gr
Παιδί

Πως να βοηθήσετε το παιδί σας να διαχειριστεί την επιθετικότητα του

Η ανατροφή των παιδιών είναι μια ευτυχισμένη διαδικασία παρακολουθώντας τα παιδιά σας να μεγαλώνουν και να γίνονται άτομα με τις δικές τους αξίες και ιδανικά.

Ως γονείς, τείνουμε πάντα να παρέχουμε το καλύτερο στα παιδιά μας. Είτε αυτό περιμένουν από εμάς, τις ανάγκες τους, τα θέλω τους, όλα όσα προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ωστόσο, με τον καιρό, είναι επίσης σημαντικό να τους διδάξουμε τη σημασία του να μπορούν να συγκρατούν τα συναισθήματά τους, ειδικά αυτά που είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσουν.

Ο θυμός είναι ένα τέτοιο συναίσθημα, τον οποίο μπορεί να δυσκολευτούν αρχικά να αντιμετωπίσουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να τους μάθουμε τις συμβουλές και τα κόλπα για να το εκφράσουν με υγιείς τρόπους.

Συνήθεις λόγοι για τους οποίους τα παιδιά εκδηλώνουν επιθετικότητα:

Έντονα συναισθήματα: Με την ηλικία, ο εγκέφαλός τους αρχίζει να αναπτύσσεται. Σε αυτή τη διαδικασία, βιώνουν συναισθήματα που δεν είναι σίγουροι για το πώς να ρυθμίσουν. Ως εκ τούτου, καταλήγουν να το δείχνουν.

Ανάγκες: Οι ανάγκες τους δεν ικανοποιούνται και το κατευθύνουν μέσω επιθετικότητας.

Η επιθετικότητα λύνει τα πράγματα: Από την προηγούμενη εμπειρία τους, έχουν μάθει ότι η επιθετικότητα έχει αποδειχθεί καρποφόρα για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Προσοχή: Η επιθετικότητα βοηθάει στο να τραβήξουν την προσοχή και ως εκ τούτου τη χρησιμοποιούν ως εργαλείο.

Τι πρέπει να κάνετε:

Ρυθμίστε τα συναισθήματα: Όταν αρχίζουν να θυμώνουν, πρέπει να το καταπολεμήσουμε με ψυχραιμία. Αντί να θυμώνουμε μαζί τους, θα πρέπει να τους διδάξουμε να ρυθμίζουν τα συναισθήματά τους με υγιή τρόπο.

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Τι δεν πρέπει να πεις σε ένα παιδί που φοβάται

Her News b

Διακοπές με τα παιδιά: Ξέρετε πόσα λεπτά ξεκουράζονται οι γονείς;

Her News b

Παιδιά με δυσλεξία: Πως θα κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη

Her News