HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς θα καταφέρεις να κρατήσεις ζωντανή την ορχιδέα στο σαλόνι σου

Αν έκανες έστω ένα τραπέζι την περίοδο των γιορτών, τότε σίγουρα κάποιος καλεσμένος θα σου έφερε μία ορχιδέα. Η ομορφιά της είναι αξεπέραστη και έχει φανατικούς υποστηρικτές, αλλά και haters που πιστεύουν ότι είναι απαιτητική και δεν μπορεί με τίποτα να διατηρηθεί.

Πώς μπορείς να διατηρήσεις αυτή τη φορά την ορχιδέα σου; Εμείς θα σου αποκαλύψουμε τα μυστικά της ευζωίας της!

Η γλάστρα

Αρχικά, ΜΗΝ την βάλεις σε κασπώ! Η γλάστρα στην οποία πρέπει να τοποθετηθεί η ορχιδέα πρέπει να έχει τρύπες, ώστε να έχει καλή αποστράγγιση και να μην σαπίσει η ρίζα της από το συγκεντρωμένο νερό. Ιδανικά θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από φυσικό υλικό, όπως πηλό. Για να είσαι σίγουρη, πήγαινε στο ανθοπωλείο της γειτονιάς σου και ζήτα γλάστρα για ορχιδέα.

Το φως

Η ορχιδέα χρειάζεται αρκετή επαφή με τον ήλιο για να ανθίσει, επομένως κοντά σε ένα φωτεινό παράθυρο είναι η ιδανική θέση. Ωστόσο, αν προσέξεις ότι τα φύλλα της καίγονται, τότε πρέπει να την μετακινήσεις. Αν το φύλλωμα έχει σκούρο πράσινο χρώμα, τότε θέλει περισσότερο φως. Και αν τα φύλλα της είναι σε ανοιχτόχρωμη πράσινη απόχρωση και τεντωμένα, τότε όλα βαίνουν καλώς.

Το νερό

Το κομμάτι του νερού είναι το πιο ζόρικο. Η ορχιδέα είναι ευαίσθητη και κινδυνεύει από το υπερβολικό πότισμα. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος ποτίσματος είναι μερικά παγάκια στο χώμα της μία φορά την εβδομάδα, ώστε να αποφύγεις την συγκέντρωση νερού και άρα το σάπισμα.

Ένας άλλο τρόπος είναι να βρέχεις απευθείας το χώμα στην γλάστρα μέσα στον νεροχύτη με τρεχούμενο νερό βρύσης για 15” και έπειτα να αφήσεις την γλάστρα να στραγγίξει για 15 λεπτά στον δίσκο για τα πιάτα. Σε κάθε περίπτωση, πριν από οποιαδήποτε επιχείρηση ποτίσματος, θα πρέπει να ελέγξεις το χώμα της ορχιδέας και να προσθέσεις νερό μόνο εφόσον είναι τελείως στεγνό και η γλάστρα με το φυτό είναι ελαφριά όταν την ανασηκώνεις.

Με αυτά τα tips θα καταφέρεις να διατηρήσεις ζωντανή, ανθισμένη και χαρούμενη την ορχιδέα σου!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φτιάξε τις δικές σου χριστουγεννιάτικες νιφάδες και στόλισε τον χώρο

Her News

Κήπος: Φτιάξ΄τον μόνη σου

Her News

Η Emily Slotte έχει το country σπίτι που μας συνεπαίρνει

Her News b