HerNews.gr
Σχέσεις

Πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά από καυγά με τον σύντροφό σας

Σε κάθε σχέση υπάρχουν συγκρούσεις, κάτι που είναι εξαιρετικά φυσικό. Όταν δύο άτομα εμπλέκονται συναισθηματικά, σωματικά και διανοητικά, είναι βέβαιο ότι κατά καιρούς θα έχουν σύγκρουση απόψεων που οδηγούν σε καυγά.

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουμε, οι συγκρούσεις είναι στην πραγματικότητα υγιείς.

Μέσα από τις διαφωνίες μπορούμε να γνωρίσουμε τις διαφορετικές προοπτικές ο ένας του άλλου, διαφορετικά συστήματα αξιών, συστήματα πεποιθήσεων και να μάθουμε ο ένας για τον άλλον διεξοδικά.

 Ωστόσο, η διατήρηση ορισμένης ευπρέπειας και λογικής ενώ βρίσκεστε στη μέση ενός καυγά είναι σημαντική για τη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης.

Τα βήματα που θα διαβάσετε παρακάτω θα πρέπει να γίνουν εφόσον έχει ηρεμήσει λίγο η κατάσταση και όχι αμέσως μετά τον καυγά που ακόμη είναι λίγο τεταμένα τα πράγματα μεταξύ σας!

Μοιραστείτε : Το να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μέσα από τον καυγά μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα δικά σας συναισθήματα και επίσης να ανοιχτείτε στον σύντροφό σας.

Ευθύνη : Μια σύγκρουση είναι ευθύνη δύο ατόμων. To να πάρουμε την ευθύνη για ό,τι είμαστε υπεύθυνοι, βοηθά στη δημιουργία περισσότερης εμπιστοσύνης και αξίας στη σχέση.

Ερεθίσματα : Προσέξτε να μοιράζεστε τα ερεθίσματα και τα τραύματα που κουβαλάτε. Φροντίστε επίσης να γνωρίζετε τα ερεθίσματα του συντρόφου σας. Αυτό βοηθά περαιτέρω στην αποφυγή περιστάσεων όπου καταλήγουμε να βλάψουμε αυτούς ή εμάς και οδηγούν σε καυγά.

Σχέδιο : Μόλις καταλαγιάσει η ένταση, σχεδιάστε και συζητήστε πώς να προσεγγίσετε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Τα λάθη που κάνεις όταν καυγαδίζεις με τον σύντροφό σου

Her News

Πως να αυξήσετε με απλούς τρόπους τη συναισθηματική σύνδεση με τον σύντροφο σας

HerNews ka

Μήπως ο κολλητός μου με βλέπει ερωτικά; Αυτά είναι τα σημάδια

Her News b