HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Sexting: Μια στις τρεις γυναίκες νιώθει υποχρεωμένη να στείλει nudes

Ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών που στέλνουν γυμνές φωτογραφίες τους ενώ κάνουν sexting με το αγόρι τους, συνήθως δεν το κάνουν επειδή πραγματικά το θέλουν. Αντιθέτως, σύμφωνα με νέα μελέτη, αισθάνονται «υποχρεωμένες» να το κάνουν, επειδή αισθάνονται ότι αυτό περιμένουν οι άντρες.

Ειδικότερα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα-Λίνκολν χρησιμοποίησαν ερωτηματολόγια για να ανακαλύψουν γιατί νεαρές έστελναν nudes σε άνδρες.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος, που επιλέχθηκε από λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων, ήταν επειδή το έβλεπαν ως «υποχρέωση ή μέρος της ρομαντικής σχέσης», σύμφωνα με την Daily Mail.

Τι είναι όμως το sexting;

Το Sexting είναι ουσιαστικά μία ερωτική συνομιλία μέσω μηνυμάτων. Πολύ συχνά η αποστολή ή η λήψη γυμνών ή μερικώς γυμνών φωτογραφιών (nudes) ή και βίντεο μπορεί να γίνει μέρος του sexting ανάμεσα σε δύο συντρόφους.

Ποια τα κίνητρα;

«Οι γυναίκες στέλνουν συχνά σεξουαλικές γυμνές εικόνες σε άνδρες. Tα κίνητρά τους όμως για να στείλουν nudes είναι ασαφή», λένε οι ερευνητές.

«Διαπιστώνουμε ότι οι γυναίκες δεν στέλνουν απερίσκεπτα εικόνες του σώματός τους σε άλλους. Aντιθέτως έχουν πλήρη επίγνωση των κινήτρων τους».

Όπως έχουν συζητήσει προηγούμενες μελέτες, το sexting είναι ένας ευρύς όρος. Μπορεί να περιλαμβάνει σεξουαλικό κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο ή ακόμα και βίντεο σε live streaming.

Οι 207 γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη ήταν φοιτήτριες από τις ΗΠΑ, ηλικίας μεταξύ 19 και 27 ετών. Όλες είχαν στείλει τουλάχιστον ένα γυμνό στη ζωή τους.

Τα γυμνά ορίστηκαν ως «σεξουαλικές φωτογραφίες του σώματός σας, ή ενός συγκεκριμένου μέρους του σώματος, στο οποίο είστε εντελώς ή μερικώς γυμνοί».

Οι λόγοι που έστελναν τις nudes περιελάμβαναν «πίεση από φίλους», ή ότι «τους ζητούσαν επανειλημμένα», ή «να είσαι διασκεδαστική στο φλερτ» και «ως σέξι δώρο για κάποιον».

Συνολικά, το πιο κοινό κίνητρο με διαφορά, που επιλέχθηκε από το 35,3 τοις εκατό των συμμετεχόντων, ήταν ότι ήταν το «νορμάλ» που περιμένει κάποιος.

Σεξ: 8 πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε έστω μία φορά στη ζωή σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι στάσεις του σεξ που φοβούνται περισσότερο οι άνθρωποι

HerNews ka

Τα οφέλη που προσφέρει το πρωινό σεξ

Her News

Πόσο σημαντικό θεωρείς το σεξ σε μια σχέση;

Her News