HerNews.gr
Pets

Πως να κάνετε μπάνιο την γάτα σας ακόμη και αν μισεί το νερό

Ξεχάστε τα σκυλιά, οι γάτες είναι πραγματικά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Σε όλους αρέσει να έχουν μια γάτα για στοργή και παρέα, και τις περισσότερες φορές οι γάτες έχουν αρκετά χαμηλή συντήρηση. Δεν χρειάζεται να τα βγάζετε έξω για βόλτες ή να τις διασκεδάζετε όλη την ώρα.

Μπορεί, ωστόσο, να υπάρξουν στιγμές που η ιδιοκτησία γάτας απαιτεί μερικές επιπλέον δουλειές. Από καιρό σε καιρό η γάτα σας μπορεί να χρειάζεται πλύσιμο.

Καθώς αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά, μπορεί να μην ξέρετε από πού να ξεκινήσετε ή να ρωτήσετε: Μπορείτε να κάνετε μπάνιο μια γάτα; Σε αυτό το άρθρο απαντάμε στις βασικές ερωτήσεις: πότε και πώς να κάνετε μπάνιο μια γάτα.

Αρχικά πρέπει να πλένετε τη γάτα σας μόνο όταν είναι απαραίτητο και να έχετε στο χέρι κάποιο καθαριστικό μπάνιου γρήγορης δράσης για να καθαρίσετε τυχόν ακαταστασία στο σπίτι όταν τελειώσετε!

Πρέπει να κάνουμε μπάνιο τις γάτες;

Τις περισσότερες φορές οι γάτες πλένονται μόνες τους, ή μάλλον γλείφονται. Δεν χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση. Αλλά μερικές φορές μπορεί να χρειάζονται λίγη βοήθεια. Εάν η γάτα σας έχει  λερωθεί πραγματικά, τότε πρέπει να τη βοηθήσετε να καθαριστεί.

Κορυφαία συμβουλή : Προσπαθήστε να χρονομετρήσετε το πλύσιμο για όταν είναι πιο ήρεμη και νυσταγμένη, ίσως μετά από ένα μεγάλο γεύμα.

Πως να κάνετε μπάνιο μια γάτα

Βήμα 1: Βουρτσίστε τη γάτα πριν την βάλετε κοντά σε νερό. Αυτό βοηθά να αφαιρέσετε τυχόν κόμπους στο τρίχωμά τους, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε λιγότερη δουλειά στο μπάνιο.

Βήμα 2 : Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη σε μια σκάφη αρκετά μεγάλη για να λειτουργήσει ως μπάνιο για γάτες και βεβαιωθείτε ότι είναι ήρεμη. Προσπαθήστε να της δώσετε ένα παιχνίδι σε αυτό το σημείο ή να χαϊδέψετε τη γούνα της μέχρι να φανεί χαλαρή.

Βήμα 3 : Προσθέστε αργά νερό και βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή θερμοκρασία και εφαρμόστε ειδικό σαμπουάν για γάτες.

Βήμα 4: Τρίψτε το σαμπουάν απαλά στο τρίχωμα της, φροντίζοντας να μην μπει στα μάτια ή στα αυτιά. Προσπαθήστε όπου είναι δυνατόν να αφήνετε το νερό να τρέχει από το κεφάλι προς το σώμα τους και όχι το αντίστροφο.

Πώς να κάνετε μπάνιο μια γάτα που μισεί το νερό

Όλα αυτά ακούγονται αρκετά ξεκάθαρα, αλλά τι συμβαίνει αν κάνετε μπάνιο σε μια γάτα που απλά “δεν γουστάρει”; Δεν έχει νόημα να προσπαθήσετε να κάνετε μπάνιο μια γάτα που είναι θυμωμένη ή αναστατωμένη. Δεν θα φτάσετε πουθενά και το κατοικίδιό σας θα γίνεται όλο και πιο νευρικό και επιθετικό.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις:
  • Κάντε τη διαδικασία αργά – η βιασύνη συχνά αγχώνει τα κατοικίδια ζώα χωρίς λόγο
  • Μιλήστε απαλά στη γάτα σας καθ’ όλη τη διάρκεια
  • Χαϊδέψτε τη γούνα τους συνέχεια
  • Δοκιμάστε να συνδέσετε την ώρα του μπάνιου με ένα αγαπημένο παιχνίδι

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

 

Νεότερα Άρθρα

Μπορεί τελικά ο σκύλος μας να μυρίσει τον φόβο μας;

Her News

Σκύλος: Μιλάει… με τη γλώσσα του σώματος του

Her News

Είναι οι ορχιδέες τοξικές για τους σκύλους; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

HerNews ka