HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Τι να περιμένετε στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Μετά από πολλές εβδομάδες και πολλή ανάπτυξη, το τρίτο τρίμηνο είναι έτοιμο να φτάσει, σηματοδοτώντας το τελικό σπριντ πριν το μωράκι σας είναι στην αγκαλιά σας.

Είναι ίσως το πιο συναρπαστικό από όλα τα τρίμηνα, καθώς σημαίνει ότι πλησιάζετε πολύ κοντά στην ημέρα της γέννας. Μετά από μήνες αναμονής, το μωρό σας είναι σχεδόν εδώ!

Όπως και με τα δύο τρίμηνα πριν από αυτό, το τρίτο τρίμηνο είναι γεμάτο αλλαγές και βήματα για τα οποία πρέπει να προετοιμαστείτε. Για να βοηθήσουμε τους μελλοντικούς γονείς, έχουμε συγκεντρώσει έναν οδηγό για το τι να περιμένετε στο τρίτο τρίμηνο και μια λίστα με πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε.

Βασικά βήματα

  1. Εάν ανησυχείτε ή έχετε απορίες, μη διστάσετε να πάτε και να δείτε το γιατρό σας.
  2. Το τρίτο τρίμηνο είναι μια εξαιρετική στιγμή για να εφοδιαστείτε με όλα όσα θα χρειαστείτε για το μωρό σας. 
  3. Η ήπια άσκηση θα βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος και την ένταση, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική υγεία του σώματός σας. 

Αύξηση βάρους στο τρίτο τρίμηνο;

Η αύξηση βάρους στο τρίτο τρίμηνο είναι απολύτως φυσιολογική καθώς το μωρό σας συνεχίζει να μεγαλώνει. Πιθανότατα θα πάρετε περίπου 10 κιλά και το βάρος που θα βάλετε θα μειωθεί όσο πλησιάζει η ημερομηνία.

Συμπτώματα εγκυμοσύνης στο τρίτο τρίμηνο

Η μεγαλύτερη αλλαγή όσον αφορά το τι συμβαίνει στο τρίτο τρίμηνο είναι η άφιξη των συσπάσεων Braxton Hicks. Δεν θα τα βιώσουν όλες οι γυναίκες, αλλά μην ανησυχείτε αν σας συμβεί.

Αυτές είναι βασικά ήπιες μορφές συσπάσεων καθώς το σώμα σας προετοιμάζεται να γεννήσει, αν και δεν σημαίνουν ότι θα ξεκινήσετε τον τοκετό. Εάν γίνουν πιο επώδυνα και τακτικά, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Μπορεί επίσης να συνεχίσετε να έχετε καούρες, καθώς και συχνοουρία, καθώς η αυξημένη ανάπτυξη του μωρού στο τρίτο τρίμηνο σημαίνει ότι το μικρό σας θα πιέζει ακόμη περισσότερο την ουροδόχο κύστη σας. Αλλά μην ανησυχείτε, όλα θα αξίζουν σύντομα!

Προετοιμαστείτε για το μωρό σας

Φτιάξτε μια λίστα υποχρεώσεων με όλα όσα πρέπει ακόμα να κάνετε πριν έρθει το μωρό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο οργανωμένοι και με λιγότερο άγχος.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εφοδιαστεί με όλα όσα χρειάζεστε και αλλάξτε τα προϊόντα οικιακής χρήσης με εκείνα που θα είναι ασφαλή για το μωρό σας, όπως η μετάβαση σε απορρυπαντικά και μαλακτικά υφασμάτων που είναι ασφαλή για το μωρό σας.

Τώρα, το μόνο που μένει να κάνετε είναι να περιμένετε μέχρι να συναντήσετε το μικρό σας για πρώτη φορά. Αφιερώστε χρόνο για να χαλαρώσετε, θα υπάρξουν μερικές στιγμές στο μέλλον όπου ο «χρόνος σας» είναι περιορισμένος, γι’ αυτό αξιοποιήστε τον στο έπακρο τώρα!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Ο ρόλος της σωστής αναπνοής – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας ενημερώνει

Her News

Η ναυτία στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Her News

Εγκυμοσύνη: Μπορούμε τελικά να βάψουμε τα μαλλιά μας με ασφάλεια;

Her News