HerNews.gr
Ελλάδα

Η Ελλάδα κέρδισε την πρώτη θέση για το καλύτερο ελαιόλαδο στον κόσμο

Το καλύτερο γκουρμέ ελαιόλαδο στον κόσμο είναι ελληνικό. Ένας καταξιωμένος παραγωγός ελαιολάδου από τη Σπάρτη,  κέρδισε τα διάσημα διεθνή βραβεία ελαιολάδου EVOO 2022 για τα εκλεκτά γκουρμέ ελαιόλαδα του, εκτοξεύοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση αυτής της κατηγορίας.

Η Sakellaropoulos Organic Farms κατέκτησε την πρώτη θέση παγκοσμίως ως εταιρεία-παραγωγός γκουρμέ ελαιολάδων καθώς και τις τέσσερις πρώτες θέσεις στα Top 5 Flavored Oils of the World 2022 για την ποιότητα και τη γεύση τους.

Συνολικά δέκα γκουρμέ ελαιόλαδα του ίδιου παραγωγού κατατάσσονται στο Top 20 του κόσμου και στα Καλύτερα Αρωματισμένα Έλαια της Χρονιάς 2022.

Αυτό έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση στις 5 Κορυφαίες Χώρες Αρωματισμένων Ελαίων για το έτος, καθώς συνεισέφερε το 35% των συνολικών πόντων που έλαβε η Ελλάδα στην κατηγορία Flavored Oils of the World της παγκόσμιας κατάταξης.

Παγκόσμιος διαγωνισμός κατάταξης ελαιολάδου

«Στο τέλος κάθε έτους συγκομιδής ελιάς, η Παγκόσμια Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Κρασιών και Ποτών (WAWWJ) συλλέγει και κατατάσσει όλα τα ελαιόλαδα που έχουν επιλεγεί σε 32 αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο, για τη γεύση και την ποιότητά τους. με τη μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας που βασίζεται στους κανόνες του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας», εξηγεί στην ιστοσελίδα της η Sakellaropoulos Organic Farms.

Ρεκόρ ελαιόλαδου από την Ελλάδα

Το Masterpiece Blend EVOO του Σακελλαρόπουλου, το προϊόν που βραβεύτηκε με την πρώτη θέση παγκοσμίως για το 2022, έσπασε νέο ρεκόρ πόντων στην κατηγορία του συγκεντρώνοντας 652,13 βαθμούς, όταν το 2021, τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του, κατέκτησε τη δεύτερη θέση Παγκοσμίως.

Μόνο την τελευταία πενταετία, τα ελαιόλαδα του Σακελλαρόπουλου κατέλαβαν τέσσερις φορές την πρώτη θέση στον κόσμο. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ με άλλον παραγωγό ελαιολάδου σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατηγορία των γκουρμέ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το επίδομα στο ηλεκτρικό ρεύμα

Her News

Κακοκαιρίας συνέχεια… με βροχές και κεραυνούς – Πότε αναμένεται βελτίωση

Her News b

Καιρός: Βροχές με θερμοκρασία στους 19 βαθμούς – Νέα αλλαγή του σκηνικού

Her News b