HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Η Ματίνα Παγώνη μιλά στο HerNews: «Η μετάλλαξη “Κράκεν” είναι εξαιρετικά μεταδοτική. Είναι μια γριπώδης συνδρομή»

Η καινούργια μετάλλαξη του κορονοϊού ΧΒΒ.1.5, ή αλλιώς «Κράκεν», η οποία συναντάται στη Β. Αμερική, σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη και τώρα και στην Ελλάδα, μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τα τελευταία 24ωρα.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε στο HerNews και τη δημοσιογράφο Πηνελόπη Μαρκάκη για τη μετάλλαξη Κράκεν και υπογράμμισε όλα όσα πρέπει να προσέχουμε.

Υπενθυμίζεται, πως έξι κρούσματα εντοπίστηκαν εχθές στη χώρα, τα τέσσερα στον Βόρειο και τα δύο στον Δυτικό Τομέα, και όπως συμπληρώνει η κα. Παγώνη, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν κι άλλα, τα οποία όμως δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

«Αναμενόμενο ήταν να εμφανιστεί και στη χώρα μας, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι είναι πολύ μεταδοτική, τουλάχιστον 15% πιο μεταδοτική από τις υπόλοιπες.

Όσον αφορά τα συμπτώματά της στους ασθενείς η κα. Ματίνα Παγώνη τονίζει πως αφορούν το ανώτερο αναπνευστικό και είναι μια γριπώδης συνδρομή, δηλαδή τα συμπτώματα είναι αυτά του κοινού κρυολογήματος (πονόλαιμος, μπούκωμα, ενδεχομένως και πυρετός).

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε ήδη και από συναδέλφους του εξωτερικού που την αντιμετωπίζουν, πιστεύουμε ότι αφορά το ανώτερο αναπνευστικό, άρα δεν κάνει πνευμονίες, δεν αφορά το κατώτερο αναπνευστικό και δεν θα πιεστεί το εθνικό σύστημα υγείας, που είναι και το ζητούμενο». Όπως μάλιστα έχει ήδη πει: «Θυμίζει ένα επιθετικό θαλάσσιο θηρίο το οποίο δεν μας αρέσει ούτε θέλουμε να τα ακούμε» είπε.

Τέλος, συνδυαστικά και με τη γρίπη, για την οποία ο κόσμος που δεν έχει εμβολιαστεί πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα, η κα. Παγώνη προτρέπει:

«Να είμαστε προσεκτικοί, να φοράμε μάσκες όπου χρειάζεται και να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά», ώστε να περιορίσουμε τις πιθανότητες μετάδοσης.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαρία Κορινθίου: «Έχω ένα πολύ συγκεκριμένο συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1, σίγουρα του χρόνου δεν θα είναι το ίδιο»

Her News b

H Βίκυ Καγιά απάντησε στις φήμες περί εκμετάλλευσης των γυναικών στο GNTM

HerNewskl

Κώστας Τσουρός: Η δήλωσή του για την μεταγραφή της Φαίης Σκορδά και αυτό που τον παραξένεψε

Her News b