HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Μια dolce vita με τον «Βασιλιά των Paparazzi» – Ο παγκοσμίου φήμης Rino Barillari στο HerNews

Το να περπατάς στους δρόμους της Ρώμης με τον Rino Barillari είναι κάτι το μαγευτικό. Ο «Βασιλιάς των Paparazzi», ο διάσημος φωτογράφος της «dolce vita», ήταν ένα αγόρι 14 ετών όταν ήρθε στη Ρώμη από την Καλαβρία στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Άρχισε να βγάζει φωτογραφίες πριν από 64 χρόνια, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα…

Η Μπάγια Αντωνοπούλου συνάντησε τον Rino Barillari στη Ρώμη και μίλησαν για την απίστευτη καριέρα του, τους αστέρες του Χόλιγουντ, αλλά και την αγάπη του για την Ελλάδα.

Γεννημένος στις 8 Φεβρουαρίου του 1945, ο Ιταλός φωτογράφος Rino Barillari είναι ένας ζωντανός θρύλος. Aναφέρεται παγκόσμια ως «Ο Βασιλιάς των Παπαράτσι».

Η Ιταλική κυβέρνηση, θέλοντας να τον τιμήσει για το φωτογραφικό έργο του επί δεκαετίες, τον διόρισε στο Τάγμα της Αξίας της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ονομάστηκε ακόμα επίτιμος λέκτορας φωτογραφίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Xi’an της Κίνας τον Οκτώβριο του 2011. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται άπειρες βραβεύσεις για την μακρόχρονη πορεία του στη φωτογραφία.

Ο βασιλιάς των Paparazzi, Rino Barillari, βασίλεψε ως ο μεγαλύτερος φωτογράφος των σταρ την εποχή της «la dolce vita».

Ο Rino Barillari φωτογράφισε τις πιο διάσημες προσωπικότητες του παγκόσμιου κινηματογράφου και όχι μόνο. Μέσα σε αυτούς η Liz Taylor, ο Marlon Brando, η Sophia Loren, η Gina Lollobrigida, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Πάπας της Ρώμης αλλά και η Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η Ιταλία αναβιώνει την ιστορία της μέσα από τις λήψεις του Rino Barillari, ενός φωτογράφου που επέτρεψε στον εαυτό του να καθοδηγηθεί από το ένστικτο και το πάθος για να απαθανατίσει τις πιο σημαντικές εικόνες των τελευταίων δεκαετιών.

Δεν φωτογράφιζε μόνο διεθνής αστέρες, αλλά και τα αιματηρά επεισόδια που σημάδεψαν τις οδυνηρές σελίδες της πρόσφατης εποχής της Ιταλίας.

Ένας ακούραστος, πανταχού παρών Paparazzi, που το προσωπικό του αρχείο περιέχει περισσότερες από 400.000 φωτογραφίες.

Κατά τη διάρκεια της 64χρονης καριέρας του, έχει συνολικά 163 ταξίδια στο ER, με απώλειες όπως 11 σπασμένα πλευρά, 1 μαχαιριά, 76 σπασμένες κάμερες, αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μας μαγεύει με τις εικόνες του.

Μέσα από τις λήψεις του Rino Barillari θα «γνωρίσετε» ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο, σε δημόσιες και ιδιωτικές τους στιγμές.

Σύμφωνα με τον Rino Barillari:

«Η πιο επικίνδυνη αντιπαράθεση ήταν στις διαδηλώσεις του ‘68: η αστυνομία χρησιμοποιούσε ρόπαλα και όπλα. Ήμουν νέος και έπαιρνα περισσότερα ρίσκα, κάτι που δεν θα έκανα ποτέ σήμερα! Κατέληξα στο νοσοκομείο αρκετές φορές

Ο Rino Barillari θυμάται ακόμα και κάποιες συγκρούσεις με ορισμένους VIP:

«Κάποτε τσακώθηκα με τον σωματοφύλακα του Frank Sinatra στη Via Veneto και με τον σύζυγο της Brigitte Bardot».

Στην ερώτηση τι είναι για εκείνον η «Dolce vita», ο Rino Barillari απαντά:

«Για εμένα «la dolce vita» είναι η επιθυμία και η δυνατότητα να πετύχεις αυτό που θέλει η καρδιά σου, ότι όταν θέλεις κάτι, κάνεις ό,τι μπορείς για να το πετύχεις, είτε μιλάς για αγάπη, είτε για καριέρα, είτε για επιχείρηση

Όσο για την Έλλάδα, ο Rino Barillari λέει:

«Αγαπώ την Ελλάδα, τις ομορφιές της, τις μεγάλες προσωπικότητες που υπήρξαν και φίλες μου. Θαύμαζα τη Μελίνα Μερκούρη που πολλές φορές φωτογράφισα, τη Μαρία Κάλλας και φυσικά την υπέροχη φίλη μου Μαρινέλλα. Η Ελλάδα χάρισε τέχνη και πολιτισμό σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.»

Ο Rino Barillari κέρδισε τον τίτλο «Ο Βασιλιάς των Paparazzi» με τον δύσκολο τρόπο, τεκμηριώνοντας τη Dolce Vita και όχι μόνο, όπως αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ «The King of Paparazzi — The True Story».

Σε ευχαριστώ Rino Barillari για τη «dolce vita» και τα όσα είπες στο HerNews!
Μπάγια Αντωνοπούλου
CEO HerNews

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κώστας Φραγκολιάς: Αποκλειστικά στο HerNews για το πότε θα παντρευτεί, ποιος θα είναι κουμπάρος του & το “Happy Day”

HerNews ka

Πηνελόπη Πιτσούλη: «Έχω τρέλα με τα παπούτσια, έχω πάνω από 120 ζευγάρια»

Her News b

Kylian Mbappe στο GQ: «Έχω δείξει ότι η πίεση δεν με επηρεάζει αρνητικά»

HerNews ka